3 SEBAB UTAMA KENAPA & MENGAPA TAK AKTIF BERBLOG

 
 
SEBAB PERTAMA

Eii,mama kalau keluar je menatang atas tu,macam nak lempang tanpa break je,menyampah tau tak?asal mama buka blog je,selalu je muncul,tak ke samdol tu namanya?haie..goreng buat keropok baru tau..haha.
mood elok2 je nak blogwalking kan,tapi bila muncul je benda ni,terus tutup je laptop,duk diam2 ngadap tv,apalagi,berpoya2 la...haha.
 
 
 
SEBAB KEDUA 
Sejak duduk wilayah persekutuan labuan ni,internet slow menggiler ,men-sewel,dan men-gurangi kewarasan ,buka satu blog menelan sampai dua 3 ekor ikan dugong,eh? silap! memakan masa sampai 4 ke 5 minit menunggu loading sepenuhnya,itu belum lagi jumpa blog yang   berat xxxl, mmg sempat habis sepiring nasi la jawabnya..huhuhu.sabar je la.
 
 
SEBAB KETIGA
Faktor kehamilan,ya ke-hamil-an.mungkin yg belum merasainya dan yg tidak merasainya susah nak faham bagaimana,tetapi memang agak berjela untuk dirungkaikan dengan kata2,walawee~ nampak tak? nampak tak kat situ? sastera dah masuk,.haha.so? lulus tak? hahaha.
 
Dari awal bulan pertama sampai masuk bulan ke -4  mama mengalami morning sickness yg agak teruk,so jangan kan nak update blog,nak ngadap blog pun rasa nak muntah,tapi alhamdulillah,awal bulan ke-4 dah boleh kawal sikit perasaan tu,sehingga la kini kandungan mencecah  4 bulan 2 minggu dan 1 hari,alhamdulillah..kesihatan dah semakin baik :)
tapi takleh pulak nak duduk lama2 ngadap blog,sebab pinggang sakit dan perut rasa tegang je..huhu alhamdulillah,ini nikmat yg luar biasa Allah beri kepada ibu2 mengandung,setimpal dengan ganjaran 
nya :) kan?
 
 
Itu la antara 3 sebab utama  kenapa mama sangat jarang mengaktifkan diri dlm dunia  blog sekarang ni.haraf kamu dapat memahami dan mempertimbangkannya..terutama kepada Warga2 GSF kesayangan ..ngeee
Nampaknya,sejak mama tak aktif ni,warga GSF yg lain pun  menyepi juga kan?
 
 
WHY DAN KENAPAKAH? 
CUBA TRY TEST BAGITAU..ngeeee~


-Sekian Terima Kasih-

Tak nak bersedekah??

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY BUNGA HATI MAMA wink