guest

KAWAN BARU ALESYA

Hai..hai..hai..eh2 silap..mama kata, bagi salam tu lagi baik,assalammualaikum... hadirin dan hadirat sekalian..hek3..

hujung minggu semalam2 yang semalam tu kan,alesya gi shopping tau..tau apa yang alesya dapat?alesya dapat teman baruuu..dia botak,mata besar,gigi ada empat je..mulut pun besar,badan je kecik.

mula2 alesya jumpa dia alesya tak suka,sebab nampak pelik tau,tak caya tengok ni..tadaaaaa!!!

kenal ke sapa dia ni?ngeee..ini upin ke ipin?cuba teka sikit..hek3..
(aseyy..kononnya nak saiko orang dewasa la tu..)nge3
sapa?si ipin??
aaaa betol..betol..betol..

kat bawah2 ni mama ada tolong ambikkan gambar tau..jom kita tengok jom...ala,jap2 alesya nak minum susu jap..layan dulu la ye..








AAaaa..tomel2 tak kami??ahakssss...
rasa2 sapa lagi tomel2..alesya ke si ipin..
tengok betol2 tau...ngeeeee..malu pulak alesya.
mrgreen.hak3.
apalah mama alesya ni,tulis2 ayat gitu2 pulak,,tapi tak ape..kite suke,suke ,suke..kan ipin??


















Issssshhhhh!!!!!
tengok la ipin ni,alesya nak tengok tv tau,tapi ipin ni tak pandai diam2..terbang2 je dia tau,loncat sana loncat sini..macam budak kecik betul la ipin ni kan?ish..ish..ish..!!duk diam2 boleh tak hencik ipin????















Hah..cuba tengok tv tu,best cite ni,alesya suka tau cite ni ipin,tengok tu,ibu itik tu sayang dengan anak2nya tau..tomell je kan?macam kita kan ipin??hak3..
ipin tak suke ye cite ni??
hokey lah!!hokey lah!!kita tukar channel lain lah!
nak channel apa?tv9?nak tengok catoon upin dan ipin la tu..ish..cam bebudak!

takpe layan je..kang majok pulak budak botak ni..
Eeeeeee...















Ala ipin....
cite upin dan ipin belum main lagi la..
kita tengok baby tv dulu hokey?

kalau ipin tak nak tengok,ipin main sendiri2 dulu la,alesya nak tengok baby tv jap..jangan main jauh2 tau!!!











Holaaaa..alesya da siap nyusu da,
alaaaa,dah habis baca ke??alesya baru nak join..takpe la..terima kasih sebab sudi baca2..muah2..!!hek3..

tadaaaaa~~babai~


Nota Untuk Puteri:
waktu ni anak mama umur 9 bulan 3 minggu 3 hari.
papa yang tolong alesya belikan si upin ni di tesco seri alam,

memula mama pilih bentuk love colour pink,tapi alesya macam tidak suka pulak,tidak layan pun,so mama pegi tukar dengan si ipin ni,bukan main geram lagi alesya waktu tu..suka sesangat..
anak mama test kepala botak la..hahaha..
mama papa sayang alesya ..love u..muah! muah!


-Sekian Terima Kasih-

Aaaa...LEGA SUDA JIWA.

Tuit..tuit..tuit..
Bunyi apa tu??
Aaaaa..ni bukan bunyi benda2 pelik hokey...itu sekadar hiasan..hak3..nonsense!
tu bunyi burung pipit di luar tingkap bilik mama sekarang ni la...dia pun senang hati,mama pun senang hati..

La~la~la~la~..ooooo...
http://www.emocutez.com

tengah happy2 ni sebab ada satu blog yg menumpang di tepi2 dinding mama sebelum ni sudah hilang entah kemana(yang pasti bukan blog kamu ye hencik2 dan cik2 apalagi ibu2 dan bapak2 sekalian)

Blog tu da lama menumpang di pinggiran blog mama ni,haish..semak betul jiwa mama bila lihat.dah lah belog mama ni memang semak,dia pulak tambah menyemak,tah macamna dia boleh wujud kat situ..macam rancangan tv pulak,pelik tapi benar..

tapi sekarang ni bila mama dah tukar background,dah lesap pulak..alhamdulillah la ye hadirin hadirat sekalian..em2..mungkin sebab background tu mama buat sendiri kot.

Mama bukan marah dia nak tumpang,tapi mama tak suka dia menumpang..aaaaa?apa kejadah mama ngarut pepagi buta ni.(tidak apa,yang penting
compiudent je*kalau boleh,bibir dimuncungkan sedikit ye,ini berfaedah untuk senaman muka ye,nak awet muda tak??hah! buat..*)
hahaha.LOL.


gembira rasa hati..la~la~la~la~...
jangan dia muncul lagi kembali lepas ni sudah.sebab mama tak sampai hati la menghalau dia..sedey tau sebak!!tengok dia angkat barang2 lalu berlalu pergi..

so biar la dia sendiri yang membawa diri..
terima kasih la ye sebab dirimu sudah menyedari ketidak selesaan mama selama ini...sooo sweeett..utk kamu..peace(^_^)v
ngeeeee...cool










-Sekian Terima Kasih-

UJIAN DARI ALLAH S.W.T

Bismilahi rahmanir rahim..
Hari ni,alesya demam,dari hari lahir,inilah pertama kali alesya demam,badan alesya panas-panas,hidung sumbat ada mukus,leher gatal-gatal,selalu batuk2,alesya sedih lah ari ni,kurang happy.pening2 pala'cian kan?..emmm..kita baca doa ni okey..DOA UNTUK ORANG SAKIT..kali ni kita baca dalam bahasa melayu okey?rasanya lagi baik,sebab senang faham dan senang dihayati.okey..tadah tangan..hekhek..

"Sembuhkanlah penyakit ini,ya tuhan umat manusia,sembuhkanlah,Engkaulah tuhan yang menyembuhkan penyakit,tiada kesembuhan kecuali kesembuhan daripada-MU,dengan kesembuhan yang tidak diganggu penyakit lagi"amin~


~terdampar,badan panas,hidung sumbat..uwaaaa..mama simpan cool fever supaya kurang panas badan alesya..terima ksih mama..muah,ops!terima ksih juga dengan papa sebab beli itu cool fever..hekhek..sayang dua-dua..muah!


~tengok tu,tidak cukup-cukup dengan cool fever,mama tambah lagi dengan tuala basah,harap2 la besok sudah beransur sembuh,supaya mama ngan papa tidak risau-risau lagi,nanti 20ogos2011 nak naik flight,penerbangan pertama dalam hidup alesya,papa risau sangat-sangat,sebab kan alesya kan demam kan?dalam kapal tu sejuk lagi kan?,emm..insyaallah semuanya akan okey papa,jangan risau2 ok..hekhek..emmm..best ka tu nanti aa??sapa pena naik flight?angkat tangan!!ok2..turun tangan,nanti alesya rasa sendiri lah...hekhek..doakan perjalanan kami selamat sampai okey..terima kasih..muah!


~Ini Alesya tengah tidur tau,mata buka2 kan?aaaa..itu tandanya sapa2 pun tidak boleh ambik barang2 alesya sesuka hati..apa yang kamu buat,even alesya tidur pun alesya boleh nampak..hakhakhak..tipu je lebih..aaa...mulut nganga2 tu bukan setting macam tu okey,selalu alesya tidur tutup mulut la,hakhakhak,tapi ini kali sebab alesya selesma so nafas macam ikan la pulak,nafas2 guna mulut..hak..hak..hak.eh!ikan nafas guna mulut ka insang a??emmm...

~Hadoooiiii..ciannya alesya tengok diri alesya.emm...emm..emm..ni demam ke kepenatan ni...hak,hak,hak..apadah!alesya tidur posing kuyang sopay puyak.tapi..tapi kan.pandang lah lihat lah,alesya mampu tersenyum untuk kamu kan?.hak,hak,hak.






pssssstttttt..mama alesya da panggil tu,masa untuk minum ubat sudah sampai,alesya gi minum2 dulu okey..nanti kita jumpa lagi,doakan alesya cepat2 sembuh ..Papa cakap orang yang selalu mendoakan orang lain ALLAH bagi pahala banyak,banyak,banyak tau..hekhekhek..babai..muah!


-Sekian Terima Kasih-

1 BULAN NAN INDAH

Bismillahi rahman nirrahim..
okey-okey kita tadah tangan sama2,kita baca doa ni okey..hekhek..
DOA MEMOHON KEAMPUNAN DAN RAHMAT ALLAH SWT.

maksudnya"Wahai tuhan kami,kami telah menganiaya diri kami sendiri,dan kalau engkau tidak mengampunkan kami dan memberi rahmat kepada kami,nescaya jadilah kami orang yang rugi"(surah al-a'raf:23)amin~

mudah-mudahan kita tergolong dikalangan hamba-hamba yang dikasihi-NYA.
Ahaha..kali ni alesya nak upload gambar serta aksi2 ketika berumur 1 bulan lebih-lebih..hekhek..layan~


~Yang ni umur alesya da mencecah 1 bulan 5 hari,nampak kurus ke gemuk?hekhek,oo..tak nak tanya ke alesya pakai lawa2 ni nak gi mana?alesya gi tau la okey,sebenarnya alesya cantik2 ni nak gi tidur je,bukan p mana2 pung..hekhek..mama la tu..macam2..
~aaa da besar sikit pun alesya kan?ala..makin2 tembam pulak.isk..alesya xde mood la nak posing ari ni mama,umppp..

~hekhek..botak singh>kenal ke botak singh?hekhek..alesya pun sebenarnya tidak kenal,mama yang kenal..mama cakap,botak singh tu pelakon hindustan dulu2..mama suka tengok hindustan kalau dia ada belakon..botak singh tu pegang watak jahat konon' apalah..mama alesya ni boleh2nya minat watak jahat pulak..hayo..yo..pening pala' yisha..

~Alhamdulillah da masuk 1 bulan 22 hari pun,terima kasih ALLAH kerana panjangkan umur alesya.ada tak rupa2 princess..princess botak,ada ke??hekhek..alesya tengah mimpi2 princess tu main2 d taman.hekhek.

~SSssshhhh..kalau klik mouse tu pelan2 okey..alesya tengah tido-tido ni..kang bangun lak..hekhek.

Eem..emm..emm..apa lagi aaa..ala sampai sini dulu la okey?nnt alesya upload lagi gambar umur dua bulan pulak..camna la rupa alesya masuk dua bulan ni a..botak lagi juga ke aa?hekhek..











babai la a..muah!
jangan nakal2 tau,jangan main hujan..mama sll ckp cam tu,alesya pun cakap la dengan kamu pulak..okey tak okey..hekhek..


-Sekian Terima Kasih-

MENITI HARI MENUJU KE BULAN

Aaa..kali ni pulak kita baca
DOA AGAR DITERIMA AMALAN
MAKSUDNYA:wahai tuhan kami,terimalah daripada kami(amal kami)sesungguhnya engkaulah yang maha mendengar lagi maha mengetahui.(surah al-baqarah:127)
amin~


Alhamdulillah,mudah2an setiap amalan kita diterima ALLAHs swt.
okey kita suda berdoa kan?kan?kita layan pulak gambar2 alesya ni,hekhek..

Aaa..ni la muka alesya masuk hari ke-2,tembam kan?kan?isk nanti alesya mau diet tau,tunggu alesya besar-besar dulu la..hekhekhek.
~Aaaa..yang ni pulak wajah hari ke-4,rasa2 ada beza tak?emmm..alesya da pandai buat memek muka kan?hekhek

~Yang ni pulak hari yang ke-7,emmm..emm..makin2-tembam pulak..nampak tak rambut alesya tu,kejap lagi nak kena cukur la tu,cian si rambut,alesya tak nak cukur la mama,tapi papa cakap kena cukur juga,supaya mengikut syariat islam,fadhilatnya,supaya alesya jadi sihat,rambut yang tumbuh tu nnt lagi cantik,lebat dan sihat.emm,okey,alesya terima.takpe nanti rambut tu boleh tumbuh lagi kan?kan?takpe la..isk..
~tadaaaa...wah alesya da stat da pandai begaya kan siap pandai pakai riben-riben gitu,nomey tak?nomey tak?hekhekhek..tapi rambut da botakkk....emmp.
Aaa..yang ni hari ke-15,da botak kan?kan?emm takpe,botak2 pun alesya suke..hekhek,yang penting, pintar da sikit-sikit elak kamera tu,hekhek..
bukan apa,rimas la nak take-take photo ni,alesya nak tido-tido je..supaya besar cepat-cepat.leh da p sekolah..hekhek...




Emmm..ini dulu je la gambar2 alesya upload okey,kalau nak tengok muka alesya 1 bln pulak..tunggguuu entri seterus nya..ya beda bedu..alsya nak nyusu..babai..muah!hekhek..


-Sekian Terima Kasih-

LAHIR KE DUNIA.

Sebelum tu kita Baca doa ni dulu okey,boleh kan?kan?
jangan lupa tadah tangan tau,bayu betui..hekhekhek..
Bismillahhi rahmanir rahim..
Doa Untuk Anak Baru Lahir
maksudnya"Dan aku melindungi dia dengan peliharaan-Mu.demekian juga zuriat keturunannya,daripada golongan syaitan yang kena rejam(yang dikutuk dan disingkirkan)
amin~
Menurut cerita mama:

Tarikh 05:02:2011
Masa:06:21pm
Tempat:Hospital penawar,pasir gudang johor baharu,malaysia.

Alesya lahir seminit sebelum azan maghrib berkumandang,alhamdulillah..mudah2an alesya jadi anak yang solehah kan mama?emm..saat alesya lahir kedunia,orang pertama yg alesya nampak ialah mama,sebab alesya keluar je DR SUHAIMI terus letak alesya di dada mama..alesya pun terus buka mata dan terus menangis..sebenarnya alesya nangis tu bukanya apa,alesya nak ucap "ALHAMDULILLAH!!& TERIMA KASIH MAMA" sebab sanggup bergadai nyawa lahirkan alesya..saaaayang mama..muah!

~Tengok alesya pejam mata kan?Sebenarnya bukan tidur tu,silau..dalam perut mama kan gelap,ni tetiba pulak terang benderang..alesya malas lah nak buka mata..hehhek..

~Eemm mesti kamu sangka alesya tengah nangis ni kan?oh!no..no..no..you wrong babe,ahaks!!masa ni alesya tengah jerit panggil mama,adakah patut nurse tu p bungkus tangan alesya!!tak patut!alesya nak isap jari,mama kata setiap kali scan dulu,mesti alesya tengah isap jari..mama kata lagi,alesya kuat tendang2,emm..bukan alesya kurang ajau tau mama,tapi sebab jari terlepas dari mulut,tu yang berpusing2 cari jari tu..hekhekhek..




~Subhanallah!!Rupanya inilah wajah2 yang selama ini alesya hanya dengar di sebalik kulit perut mama tu,emmpp..papa tembam,tapi mama lagi tembam.agak2 alesya ikut muka sapa?nurse!!oo nurse!!alesya nak cermin!!bak sini cepat!!nak tengok muka ni hah!!hekhek

~ini sapo??oh,ini nenek alesya..muda kan nenek alesya..oh for u ambition,alesya ni cucu sulung nenek,wah..bertuah kan?,alhamdulillah..hehek..



Aaaaaa...haus pulak,Alesya nak nen nen dulu la aa..nanti kita jumpa lain entri pulak okey..babai..assalammualaikum..








-Sekian Terima Kasih-

LA~LA~LA~LA~BULEH SUDAH GIGIT LEPAS NI !!


Alhamdulillah..hari yang baik cuaca yang terang..

Dengan hati yang senang dan minda yang lapang,mama merajinkan diri menaip entri.ngee..


Hari ini(26 november 2011) baru mama perasan gigi bawah puteri mama alesya suda tumbuh dua batang..ala tomei2..tapi kecik lagi baru nak tumbuh..tak berapa nampak lagi tapi bila dirasa dengan jari mmg sudah terasa bergerigi


Patutlah seminggu sebelum ni ayak liuk asyik meleleh je..lap2..meleleh..lap2..leleh lagi.."rupanya tumbuh gigi ye sayang??alhamdulillah..kena bersyukur dengan Allah tau sebab Allah bagi alesya gigi"


Setiap hari senyuman meleret kepipi,tapi gigi belum tumbuh lagi,akhirnya sang gigi yang lama dinanti sudah mula menampakkan diri..nge..nge..nge..mama dan papa senang hati...lepas ni, mama dan papa kena hati-hati..sebab alesya sudah pandai mengigit nanti..hehehe.pandai2 lah selamatkan diri.hehe.


Nota untuk puteri:
Alesya tumbuh gigi umur 9 bulan 3 minggu tau..ingat tu, jangan minta selebrate pulak dgn mama papa nanti..hehe..pintar anak mama ni..muah2.luv u.




-Sekian Terima Kasih-

ENTRI MERAPU


TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR,
TERLAJAK KATA BURUK PADAHNYA

Betul ka apa yang saya taip tu?yang diatas tu betul la kali,yang baris bawah tu tidak pasti main bedal jak,ngeeee..

Sebenarnya ini entri bila kekeringan idea,tu pasal lah simpan tajuk ENTRI merapu,dan s(salah taip)dan bertujuan untuk menguji kecekapan dan ketelil(ketelitian)sy sendiri dalam buat kerja terutamanya dan bidang karang mengarang dan taip menaip ni..ahakkss..

sebelum tu sy nak bagitahu,apa yang terhasil di sini adalah sebenr(sebenarnya )apa yang ada terlintas di fikiran sy kitika(ketika ini)dan syarat yg saya kenakan pada diri saya bila menaip entri ini ialah bila sy menaip tidak boleh lagi DELETE!kena teruskan juga.no padam2..no tambah2..jalan terus!!tiada apa yag(yang) diperbetulkan. itulah yang cuba saya kaitkan dengan pepatah diatas,tetapi pepatah itu lebih sesuai untuk entri ini yang berbunyi
"TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR,
TERLAJAK TAIP TIDAK FAHAM JADINYA..ngee..ngee..

eni(ini entri)untuk sy sendiri sebenarnya tapi kalau kamu pun mahu ikut memeningkan kepala membaca entri ni,silakan sebab F,O,C.ngeee.. sudah sy katakan awal2 tadi kan?ianya semata2 mahu menguji kecekapan diri sendiri.so dari entri ni sy boleh tahu banyak mana salah saya bila buat ayat dan menaip,so kamu lihat senditi(sendiri juga kan?berapa banyak huruf merah tersebut..

oh yah lpa(lupa) pulak nak bagi tahu huruf merah tersebut merupakan kesalahan menaip yang sy lakukan,jadi cuba bayangkan andai itu kertas karangan bahasa melayu,ada harapn (harapan lu)*haraapan*harapan lulus juga ka?ngeeee..mesti cikgu tu tension gila bila jumpa ketrtas(kertas jawapan sy..haha..

ini entri entri sejujur2nya apa yang berlaku(ini entri,apa yang berlaku sebenar2nya sekarang ini)jadi kalau saya menipu bermakna saya tipu diri sendiri la kan?ngeeee..

oklah,lebih banyak nanti saya merapu,lebih banyak kepeningan yang engkau(kamu) alami..jadi sekarang ini saya mahu ceh(cek)dulu ks(kesilapan)2 yang saya lakukan sepanjang menaip dan mengarang intri(entri)ini.biarpun macam karangan darjah satu sebenrnya(sebenarnya)tetapi saya sangat2 berpuas hati bila dapat menilai teli(ketelitian)diri sendiri..huahuahahaha...

sekian dan terima kasih kerana sudi memeningkan kepala seki(sekali)ngeee..


ULASAN CIKGU:Teruk sangat entri ini,tidak layak betul di publish!!!!perbaiki!! (hahaha..ayat cikgu pun hancus!)


Nota penilaian: inilah rupanya sy bila menulis secara spontan,ayat entah kemana,menaip entah kemana..ketimur dan kebarat!!..harus diperbaiki !!teruk!!

la~la~la~la~

NOTA:Ini adalah entri 100% pure dari otak mama,tanpa melalui proses penapisan,pengasingan,penapaian dan pemejalwapan.so kalau ada ayat yang menyinggung mana2 pihak..mohon dimaafkan.peacee~wink


-Sekian Terima Kasih-

BILA TERINGAT MESTI SENYUM2..NGEeeeeee....




Gembira hati ini bila teringatkan saat menonton bola bersama keluarga tercinta malam semalam.
bila dapat tahu ada perlawanan antara MALAYSIA-INDONESIA dari papa,semangat juga kunuk mama mau tengok bola.

Masa yang ditunggu suda pun tiba,mama,papa,siti(adik bongsu mama)dan si puteri kecil alesya pun ada,semua berbaris di sofa nak tengok bola.huish..berdebar kunuk didada bila pasukan indonesia membawa bola,kena2 lagi bila hampir gol..semua pun kami menjerit"allaaaaa..na..na..nasib baik..huh!alhamdulillah..
pandai kau malaysia"hahahaha..suka kunuk kami bila gol tidak menyebelahi indonesia..nge..nge..nge..ya la negeri sendiri kan?sapa yang tidak suka..
la~la~la~la~la~

Tapi bila indonesia menjaringkan gol pertama.."alamak!!oooo...kesiwa benar rasanya..
huh!!bila malaysia mau gol ni??HIisssssshhhhh!!!(ini bunyi hidung.wa cakap lu,,hidung pun pandai berbunyi time tu..)hak3..
Tetibaaa...ala!!..ala.!! alaaaa....aaaahhhhh!!!Gooooollllllllllllllllllllll!!!!mama,papa,dengan siti teriak serentak(siap menari2 lagi ..papa pulak berlari kearah tingkap pas tu teriak wooooiiiiiii goooooolllllll!!!..hahahaha..(kanak2 rebena)

Tetiba pulak si alesya tidak tentu arah terkejut ketakutan..kelengkabut mama ambik alesya...apa yang lawaknya emak waktu tu berada di dapur pun terkejut beruk..terus emak melulu berlari masuk keruang tamu...hahahaha..cuba engkau bayang emak aku berlari sambil pegang senduk di tangan..dia ingatkan ada apa2 yang berlaku,mana taknya jiran sebelah pun teriak sekuat hati juga..hak3..minta ampun ibu.

Emak tidak marah pulak,tapi siap join kami lagi..duduk kunuk juga dia sebelah kami,hak3..
tapi lawak spontan yang dibuat emak,tidak kira indonesia ka yang nyaris2 gol,ataupun malaysia,emak akan teriak kesukaan..sebab dia belum tahu mana satu pasukan malaysia,mana satu indonesia..huahahaha..emak manalah minat tengok bola ni,tu pasal tak reti,tapi entah napa malam tu semangat pulak dia..hhihihi..

Ingat ka adakan malaysia offside tu?time tu sy,emak dan siti melompat2 kesukaan..tapi kami terdiam, lepas tu berpandangan sesama sendiri bila tengok papa rilex pulak..pas tu papa cakap macam ni(siap senyum2 kambing lagi)"mana dikira gol tu offside"
muahahaha..malu juga kami time tu(nampak sangat jahil peraturan bola.main suuuka seja'..)hak3..yang kami tahu kalau bola suda masuk jaring kami teriak golllll!!!haha.

Malam tu rasanya kami berada di stadium bungkarno jakarta bah!hahaha.kena pulak malaysia menang..memang puas hati lah..tidak rugi beli tiket..ngeeee..

Tahniah pasukan malaysia!!!







-Sekian Terima Kasih-

AKU TAHU UMAT ISLAM PASTI AKAN MARAH!!!!!

Assalammualaikum..

Pagi ini awal je mama buka facebook,niat dihati mau mencari info2 yang baik untuk dikongsi buat santapan nurani.lagi satu mahu tahu perkembangan kengkawan,mana tahu ada berita gembira perlu dikongsikan..

Tapi bila mama scrol ke bawah,tetiba jantung mama berdegup kencang,air mata mama bergenang,darah terus menyirap ke kepala,sakit hati mama melihat gambar ini..sakit!sakit!sakit!mama rasa setiap umat muhammad saw bila melihat gambar ini pasti akan marah..rasa macam mahu mengamuk!!dan mahu bunuh sahaja pelakunya.tapi siapalah kita untuk mengatasi kekuasaan ALLAH kan?.

Kita tahu ALLAH ITU MAHA MELIHAT LAGI MAHA MENGETAHUI!!biarlah ALLAH yang membalasnya,apa yang kita mampu lakukan hanya memanjatkan doa kepada ALLAH.agar pelakunya dibukakan hatinya dan diberi petunjuk.

CUBA LIHAT GAMBAR INI..

APA PERASAAN MU WAHAI UMAT MUHAMMAD SAW??

sebetulnya mama tidak mahu menodai kesucian blog mama dengan meletakkan gambar seperti ini.tetapi apa yang mama mampu lakukan?? sekadar menentang didasar hati.kerana itu adalah selemah-lemah iman.Terasa itu tamparan yang sangat kuat buat mama!buat seluruh umat islam!SAKIT HATI!!

Mama tidak tahu siapa punya kerja!!mama tidak dapat face 2 face dengan orang itu.andai mama punya kuasa,sudah mama cuci telinga,otak dan hati orang itu dengan AXION,tidak cukup dengan itu ,guna CLOROX lagi..kasi minum sama dia..biar dia tahu itu sekadar azab yang sangat kecil didunia..ngeee..sempat buat lawak pulak dia.(sekadar meredahkan kemarahan)..mama tahu engkau marah kan?
ok..fokus!

Kenapa gambar rumah ALLAH diedit seperti ini??siapakah pelakunya yang penakut!!!!!! ibarat baling batu sembunyi tangan.kalau berani sangat tunjukkan wajah!!simpan muka sekali sana!!simpan alamat sekali..biar umat islam serang kau sana!!dasar penakut!!kalau sudah dengan manusia pun takut!!jangankan dihadapan ALLAH SWT...

ingat!!setiap apa yang kita lakukan ALLAH itu maha tahu..dan akan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak..

Sedarlah umat islam,buka mata buka minda,jauhkan diri dari dikuasai syaitan.hapuskan kemungkaran hapuskan DAJJAL!!

ASTAGFIRULLAHALAZIM...ASTAGFIRULLAHALAZIM...ASTAGFIRULLAHALAZIM...


-Sekian Terima Kasih-

DI HARI YANG CERIA

Kok..kok..koooo..kok..
Selamba dek je ayam sebelah mama berbunyi,kurang sopan betul! (what??mama tidur dengan ayam??oh NO!!)shusssstt!!! itu bunyi alam mama je la..mana ada orang bela ayam jantan di apartment ni..engko nak kena komplain??silakan..

Jujur dan ikhlas lagi ceria je muka mama bangun pagi ni ahakss..ngeee..la..la..la..la..
alhamdulillah Allah masih beri mama kesempatan untuk menghuni Alam yang indah ini.

Hari ni mama nak pakai baju colour pink,puteri mama alesya pun mama nak pakaikan pink,baju papa pun mama da siap gosok colour pink.alamak! papa setuju ke pakai pink nak gi shopping ni? mama niiiiiii!! sesuke hati engkau je,yeee mama..ala papa sekali sekali tidak apa bah kan??
ahaa..persoalannya..kenapa papa ada baju pink??sebab papa pakai time main golf je..acara2 lain katanye tak sesuaiiii mama....!ngeee..

Ahaaa..persoalannya lagi kenapa mama beria-ria sangat nak sarung baju colour pink2 ni?sebabbb..mama nak gi PLAZA ANGSANA JOHOR BAHRU hari ni..19 nov 2011..ada audition RAJA LAWAK..mama nak try! nak try!go..go..go..mama! ahakss!(yampah noh)

OHOOO..mama nak masuk raja lawak??kelakar ke?boleh wat orang gelak ke engkau ni mama?
mieowwww...tak ade la wak..mama mauk tinguk2 sejak bah!!lagi pun mama mauk jumpa si JAMBU(yus dan tauke) tu pasal mama Yo yo O sesangat nak pakai baju colour pink tu..ahakss..kepada peminat2 JAMBU tu...jangan semburuuuu...la~la~la~la~..

Alaa mana jambu dapat layan kamu tu..diorang sibuk bah itu(begitu lah bisikan hati nurani engkau yang jujur lagi suci itu kan?)tidak apa, kita akan tetap berusaha tau wak..huhuhu..kalau tak dapat jumpa jambu pun dapat tengok dari jauh pun jadik la..ahakss..konon peminat la tu konon..hehe..aiman tak kisah..sebelum ni pun mama da jumpa dorang da..ngeeee.jangan semburu sekali lagi peminat JAMBU..nge..nge..nge..ohooo..kejap lagi masa untuk berangkat,sampai ketemu lain entri ya ibuk2 bapak2..hihihi..

ok..bye mama nak jumpa JAMBU...jom..
dadaaaaa~







-Sekian Terima Kasih-

--------.RUMAH IMPIAN KU<--------

Inilah rumah mama cantik kan?(sila jangan percaya)

korang tengok rumah tu,cantik kan? haish..bila boleh dapat rumah macam tu a?cermin besar..pintu besar..halaman besar..semmmmmmuuuuaaaaaaa besarrrrr..mungkin org yg tinggal pun besar2 jg..hek3.
Time study dulu mama pernah reka plan rumah macam tu,model rumah tu sebijik macam tu,tidak sangka pulak ada arkitek berimiginasi seperti mama kan?subhanallah..mama sukaaa itu rumah.
<span class= lawa la..lawa la..tapi kalau mama kan,mama cat colour pink lembut..hak3..gile engkau.pink2 gitu..

Ada pulak kolam ikan depan rumah macam ni..
Engkau nak keluar rumah lagi?kalau mama duduk diam situ je..kaku...hak3..kerja gilak sap itu kan?ha3..boring2 keluar bagi ikan makan,ikan banyak tu...silap2 pancing kat situ je..mandi pun kat situ juga..ha3..LOL.Apa guna rumah besar takde swimming pool kan?ada..bah.



And then,ada pulak taman2 kecil seperti ini di
laman rumah tu,..wa cakap dengan lu to' .."wa makan,wa tidur,wa lepak,semua kat situ..no jalan2 melancong lagi, melancong di rumah je(nampak beno menipunye) haha..LOL.
Kecuali tuttttttt..je tidak disitu(aha..otak anda suda melencong ke benda lain kan?fokus!!..fokos!!)la..la..la~


Tapi kalau mama buat rumah nanti,insyaallah..mama suka ruang bulat bumbung tajam tu,ala macam gambar kat atas tu bah..hihi.Menarik kan?macam rumah mat salleh wo..wa cakap lu..cuba engkau imigin skit rumah mama tu camna nanti?Aaaaaa...mulut ternganga tak?haha.


Buat taman macam ni pun cantik kan?besar dan luas,boleh main bola situ,tidak perlu pegi padang bola..betul kan?tapi kalau taman gitu,kena ada at lease dua orang gardener kan?kalau mama seorang yang
maintenance,semua kerja terbengkalai la..haha.

Haish.. jauh betul ilusi mama ni,ya la kita kena pandang jauh ke hadapan,betul tidak?kalau tidak macam mana mau maju?(Daaari kiri..pandang hadapannnnn..pusing!)

Tapi rumah ni pun ok juga..sejuk je mata memandang kan? rumah kampung dikelilingi oleh tumbuh2an yang segar bugar.lagi besttttt!

Alhamdulillah..jangan lupa bersyukur kepada ALLAH sebab kita ada rumah..Bukan setakat rumah engkau ada, siap ada laptop lagi..I pad pun ada,jangan kan I tab kan?.. Time dapat beli hari tu ada ucap ALHAMDULILAH??Kalau belum..pa lagi?sebut ALHAMDULILLAH..Hihihihi..
biggrin


-END-


-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink