guest

MARI HARI RAYA DI BLOG DIA..JOM.!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


Pagi ini saya dikejutkan lagi oleh satu idea bernas yang tiba2 timbul dalam minda cilik ku ini..kemudian idea itu tiba2 terapung dan memancar mancar cahayanya,dengan pantasnya saya menerkam idea itu. ku gengam erat,perlahan2 ku buka gengaman itu,rupanya idea itu ialah salah satu cara untuk merapatkan silaturahim antara GROUP SEGAR FOLLOWER.macammana??sila..baca ini..ngee.


Sebenarnya tujuan utama GROUP SEGAR follower ini ditubuhkan adalah untuk mencari sahabat maya yang benar2 ikhlas dalam mengikuti perkembangan setiap hasil karya kita.rajin melawat,memberi sokongan,meninggalkan komen yang membina dan memberi peransang semangat untuk kita terus berkarya.haraf2 group ini kekal la kan?.huhu.

Saya mahu nyatakan disini saya bukanlah ketua group ini ye,huhu.semua ahli pun adalah ketua.kalau nak sangat pilih ketua tu CIKGU ETUZA. tu rasanya paling layak tau.sebab dia adalah satu2nya wira dalam group ini.tahniah cikgu..hihi.

alamak panjang pulak intro ni,hihi..

ok kita fokus kepada idea tadi,sebenarnya ideanya begini,apakata kalau kita buat satu segmen,khusus untuk group ini sahaja la,follower yang lain pun boleh join,tak salah.tapi segmen ini kalau boleh mestilah disertai oleh setiap ahli group.aktivitinya begini,

Apa kata kita ambil sedikit masa,dan berikan perhatian kepada seorang ahli dalam masa sehari itu.macam konsep hari raya tu,ari ni kita ramai2 serbu blog si DEQLA MANJEW dan semua ahli mesti melawat,baca dan komen paling sedikit LIMA ENTRI si ahli yang giliranya pada waktu itu.suka hatilah nak baca dan komen entri yang kita suka.entri dia yang dulu2 pun boleh baca kan?hihi.mesti best tu kan?mesti tersenyum pemilik blog dan rasa meriah aje blog hari tu kan?hihi.trafik pun naik..ngee

Esoknya blog si LELAMAISARApulak,esoknya lagi blog si AYUNI pulak dan begitulah seterusnya sampailah ke ahli yang terahir.Ahli2 kita ada nombor masing2 kan?so aktiviti ini akan berjalan mengikut nombor giliran.kesian pulak ahli yang last tu ye..hihi.ala takpe sabar menungu ye MZHANY .hihi.akan tiba masanya kami beraya gi rumah kakak.ngeee.

Tapi..tapi..ada tapinya di situ.hehe,Jangan ada pulak yang Senyap sepi ya,mentang2 giliran dia dah lepas giliran ahli yang seterusnya dia buat donno aje,harap2 tiada yang buat begitu..huhu.


So,AHLI2 GROUP?macammana cadangan ini?boleh jalan ke?hihihi,sila kemukakan pendapat anda,andai ada 15 ahli yang setuju ,maka aktiviti ini akan dijalankan..hihi.


P/s setiap ahli boleh mengemukakan apa pun bentuk aktiviti yang boleh mengeratkan silaturahim antara kita :)..jangan segan2 untuk kemukakan pendapat ya.hihi.

harap2 dengan adanya group kita ini,adalah pengomen dan pengunjung setia blog kita selalu kan?..hihihi

sekian wassalam










-Sekian Terima Kasih-

25 comments:

mzhany said...

hihihi, xper tak kesah...hany memang sebolehnya akan pergi ke semua blog dlm list gsf ni. cuma sama ada mlm atau siang. sbb slalunya siang hany susah sikit nk bw. hehe xpe xpe...boleh je mana mana pun kan...janji kita btol2 ikhlas nk brkawan kan

@ deqla manjew said...

deqla setuju sbb bg deqla xde masalah.. deqla mmg suka terjah dan komen2 blog org.. hihi...kalo org x nk terjah dan komen blog deqla pun its ok, deqla x mrh dan kerkecil hati pun..hihi..tp deqla hrp la ade yg sudi singgah blog deqla...sape yg xnk kan? huhuhu...cuma deqla nk bgtaw kat cni, deqla cuma on9 kat opis.. isnin-jumaat. pd pukul 7.30 pg smpai 5 ptg.. hihi.. detail deqla bgtaw tu..kalo bercuti, mc, bz atau apa2 jew deqla bgtaw nnti. ok? kat umah pulak deqla jrg sgt on9.. :)

Dieyna said...

YUP.. AGREE... SPEAKING PLOK ARI INI

~Sweet Honesty~ said...

kuling..stuju juga aku idea mu neh larling.. mataii sabb..hahaha..sejak beblog ne, jrg2 aku speking sbh.. ngam la kamu pun org sabah.. btambah erat lgi ikatan tu kan..

Pasal ideamu ne, nice juga..tpi, bla time turn ahli tu diserbu, jgn juga kta nda mengomen ahli lain kann..mknanya, bila tiba turn, setiap ahli wajibla serbu blog dia..tu ja syaratnya kan.. WAJIBB.. hihi..

ba, len kali aku dtg, aku bawa nasi kuning..(^_^)

Ayuni said...

nk menjelajah nie...

lelamaisara said...

saye pon setuju juga....
saye pon selalu on9 kat opz je..Kalu kat rumah sakit hati pula nak on9 coz line internet sangat lembab..HEE..:)

Bagus mama ni ye..banyak idea!!

Cik Nur said...

Nur mana2 pun okayh.! dan nur pun macam deqla..xamik hati sgt kalau xde yg terjah.

lagipun nur selalunya akan cuba sebaik mungkin terjah semua blog yang ada di senarai bloglist nur setiap kali online.

cuma kalau bz dgn kerja dan line tenet lembab je pergerakkan nur akan terbatas.

dan takut bila satu nama naik untuk di terjah, time tu pula nur bz atau line tenet buat hal.

risau pula akan ade yg terasa kalau nur tak terjah nanti.

Tapi tak buat mcm apa yg di cadangkan ni pun , nur akan cuba terjah semua blog setiap kali nur on blog.

InsyaALLAH... ^__^

Aine Ainun said...

Its ok mama, AA mmg suka terjah blog n BW. Majority ahli mmg AA da kenal. Mcm yana, nur, aini, diyna, lela, yg lain masih cuba nak bermesra alam..

AA x penah join semen, kira ini yg ptama..myb kalo x kenal mama, AA x join kot

Aine Ainun said...

dan lagi...
Pd AA, kalo kita nk join, biarlah ready n terbuka, bkan stkat nk kejar follower..so kalo ready, on la. Kalo kita x ready, kesannya kita x dpt target yg sebenar, n x fair pd org lain.

Pendapat AA jua, Kalo ada terma n syarat group segarni, biarlah dterangkn jelas, biar semua ahli faham. Semua agree..dan tiada unsur paksaan kan.

Kalo kita ikhlas, maka kita akan enjoy...;)

Stakat ni, semuanya ok pd AA, kalo ade ape2 AA bgtau, sbb ada msalah lappy rosak, sy kerap mgunakan hp comey..maklum ya;)

9n0L4 said...

wajibal ghunnah. hehe. ikut saje ape results majoriti. cume nak cdg satu aje & dengan segala hormatnya, saya menjemput sume ahli join 1st segmen saya. kebetulan kite sume nak kenal² kan & kebetulan segmen tu kene dgn tujuan tersebut. dyabunga dah pun join. kalau sudi, join la ye. ;)

etuza said...

Mana2 yg baik teruskan ya. Bukan lah nak terikat sangat..boleh juga ke laman lain2 pun. Best tu...
Alamak..kena belasah ke lantikan ketua ni..
BHM- AS lah ya ketuanya, penggerak ..Blog Pesona tak menentu masa, sekejap lagi nak ke sekolah ada hal nak isi borang, bawa rumah ..tak kan siap dek oi...
terja mana2 ..
BHM- As ikut list tu ke..?
Ok ja..

atopupbiz reload said...

nice idea .. :)

Misya Mialen said...

boleh2. tapi macam aku ni dik, terpaksala tunggu turn mau baca. not very well ba skrg. diang kuna;D. TP I TRY MY BEST AH.;D

Yana Libra said...

Kak, minggu ni saya bz sikit..start lambat sikit lah kak aktiviti tu..huhu..takut tak dpt join je sbb tak leh nak ngadap laptop lelama sangat minggu ni.. L(

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Arina..
Maaf lambat sampai..kakya baru sgt lagi dalam dunia blog, kurang faham banyak perkara. Anyway, selamat berjaya.. :)

atopupbiz reload said...

cantik bangeeettt .. hehehe ..

Chic Na said...

Saya setuju! Cik Na tak kisah.. ;)

etuza said...

Gempak ya...tahniah

dyabunga said...

dya tak kesah sebab dya memang suka blogwalking.. cume kdg2 tak dpt bw bila buzy..hehe

Ms Velentine said...

hehehe...sa pula online isnin hingga jumaat jak...tp akan cuba terjah semua

Miss BaNu said...

macam best jer idea tuh..kite try jela kan..hehe..

atopupbiz reload said...

cntik sgt smpi x tau nk ckp cmne lg .. hehehe ..

Nana said...

wahh..macam menarikk..tapi takut kadang2 xde masa nak BW...HUA HUA

Solehah Shamsuddin said...

Akak,Solehah mmg setuju cdgn ni.tp Solehah takut xdpt BW ble tibe turn ssorg tu.Solehah bru start belajar blik ni n ble ada ms free Solehah akan terjah sume ahli group,bce entry mereka n komen entry mereka juga.

9n0L4 said...

satu lagi, tiap kali berhari raye tu kan, tekan² la pape iklan yg ade. best jugak pakat² main klik klik ni ;)

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink