guest

MARI KITA BERKERJASAMA..SETUJU?

Assalammualaikum w.b.t

Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur kita sehingga kita bersua lagi sehingga detik ini :)


MARI KITA BERKERJASAMA SETUJU?..
Pagi ini dengan secara tiba2nya terpancul satu idea yang tidak disangka2 keluar dari minda cilik mama,ahaks.. macammana cara terbaik untuk tambah follower dan menarik ramai rakan2 bloger yang lain untuk singgah dan membaca entri2 kita.


Bila ramai yang singgah dan follow blog kita maka semakin seronok dan bersemangat la kita untuk berblog kan?ye dak?bila lagi nak cari ramai2 kawan kan?kan?hehe.


So,idea saya macam ni,saya promot blog kamu,then kamu pun akan lakukan perkara yang sama.tidak kira lah promot macammana,nak selit2 kan link blog ahli group di setiap akhir entri ke,atau letak la dimana yang kamu rasa senang blogger lain nak jumpa.bukan hanya senarai bloglist tetapi lebih dari itu kita promot antara satu dengan yang lain.amacam?setuju dak?kalau setuju bermakna akan terbentuk satu group antara kita.so bila namanya satu group,maka setiap ahli group itu kenalah follow satu sama lain.dan kenalah promot antara satu sama lain.adil kan?hihi.

Kalau mengikut cara saya promot blog kamu ialah dengan meletakkan senarai nama ahli yang join group tu di atas entri .dan setiap entri saya mulai hari ini akan saya promot ahli2 group mengikut giliran.kerana setiap ahli akan ada nombor masing2,.so tiada rasa pilih kasih di situ.setuju?hihi.


Eherm.. kalau kita masukkan semua senarai ahli group ni dalam bloglist,naya blog kita geng,hihi,buatnya ahli ramai,camna tu,nanti blog kita jadi sangat berat nak loading..huhu.so lagi senang kalau kita selit2 kan je nama ahli mengikut giliran di setiap entri kita,ataupun buat cam saya buat.cuba tengok atas sekali tu,ada kan jangan terlepas baca tu,itu adalah 3 entri yang tetap melekat di situ.ngee.caranya senang saja pegi dashboard-->design -->pilih text-->; tulislah senarai group di situ.then save,simpan widget atas widget entri then save aje..simple dan mudah kan?hihi





So kepada sesiapa yang berminat sila maklumkan kepada saya.di komen entri ini.saya akan senaraikan nama2 ahli mengikut urutan komen.so siapa yang cepat dialah yang berada diatas.adil,harap tiada sebarang rungutan.ok sahabat2ku?hihi..

Blogger yang bukan folower blog ini pun boleh join,tapi kena daftar secara sah dulu lah..kan?hihi.mungkin group ini akan dihadkan berapa ramai orang ahli,mengikut perbincangan ahli2 nanti.hihi.kesesuaian akan dipertimbangkan.amacam?setuju dan boleh terima tidak cadangan saya ini?hihi.


ok,haraf2 ramai yang suka idea ini..wassalam..






-Sekian Terima Kasih-

46 comments:

atopupbiz reload said...

setuju sgt2 ngn cadangan mama rina tu .. hehehe ..

Miss BaNu said...

betul..setuju..org memberi kita menerima,org berbudi kita berbahasa..hehe..

Aine Ainun said...

Setuju:: =)

Dieyna said...

jom...jom.. akak setuju...

p/s : tak nyusahkan arina ke nak design header baru kat akak, hehe malu- malu kucing ni.. ikut arina lah nak wat camner yer.aknak edit yang lama je boleh, nak bg yang baru pun boleh jug. akak terima dan sangat menghargainya... hehe cayang lalink dari kejauhan.

Yana Libra said...

Blog akak dah ada dah pun dalam list blog saya tu..hehe~~ :p

@ deqla manjew said...

wahh.. ada jew idea mama ni...huhu...deqla da lama letakkan link blog mama kat bloglist deqla...sng org nk terjah dan deqla sndri... :)

9n0L4 said...

setujuuuuuuu! ;)

Ms Velentine said...

mcm mn 2 konok

Cik Nur said...

setuju jugaaaakk..!

akak... tgk ni.. xpe ek.. jgn marah.. :)

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/03/nak-di-edit-blog-dan-header-percuma-tak.html

Aine Ainun said...

Heheeee...mekasih sudi edit blog saya...

Tapikan....tak jadila,
bukan tak jadi, tapi tak jadi nak edit sekarang...

Nantikan, kalo sy jadi nak mtak mama edit, harap mama sudi lagi ye....

Mekasih mama comey:)

Chic Na said...

Saya setuju!! :)

lelamaisara said...

setuju aje..heee..:)

etuza said...

Tul2 betul..betullah tu, sokong sangat2. hehe..besta ramai kawan blog. Dapat doa dari mereka, usahlah doa yg tak bagus ya...

~Sweet Honesty~ said...

ohhh..sya kelambatan... SAYA SANGAT SETUJUUUUU MAMA RINAAA... SANGATTT SETUJUUU...(^_^).. Mari tambahlan kenalan..tambahkan folower...tpi jgn pergi tak kembali pulakk..hihi

Solehah Shamsuddin said...

Saya setuju~!!! ^_^

mzhany said...

ummm boleh join lagi ker?

btw, comey sgt blog marinaarina ni, kombinasi kaler yg sgt sweet.

dyabunga said...

blh join lagi ke??

Cik Aini Lavender's said...

wahh..setuju jgk..tp napa CL ketinggalan eh?ada yg x sempat CL jejak ke?huhuhu

Solehah Shamsuddin said...

adui xphm ni...mcmne nk buat?kna wt entry ke?atau just letak name yg dh jd group ni dlm bloglist je?

cendol said...

stuju ! count me in !

9n0L4 said...

ape kate arina buat tutorial khas utk buat widget tu? clean & clear sket kot. ;)

Gadis mutiara_Solehah said...

setuju=)

Nur Honney Robbi said...

mama mia..setuju sangat2 ler..tp masih ada kekosongan ke??

aizu's life said...

mama.. stujuu.. utk elakkn 'ketandusan' visitor ke blog kite..

yana halim said...

setuju....tgh agak bz minggu nie. Nanti akak dtg balik... :)

izan mama mia said...

ooo..gitu caranya..nak joint gak...hihih br folo blog ni, tak faham konsep lagi

Norsalmi said...

Ketingganalan kereta api akak ni.. boleh join lagi ker?

Cantiknya blog BHM ni, suka sangat..

Rafflesia™ said...

nak juin.. :) tapi nanti malam baru syieda dapat blogging kak. :)

wan nurul hezrina said...

mcm slow nak paham tapi baca byk2 kali bleh phm..hehehe k nak join kay=)try letak nama ahli GSF kat atas slow2 ek,.

Si Matatajam said...

Opkoz setuju dear

Wanieys said...

boleh lg ker klu wanieys pun nk join jugak2 hihi

ERYZA said...

Kalo gitu saya pun tringin nk join gak... Tp masih kurang faham lg

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

kalau is yang baru terjumpa blog ni? dan baru folo? oh sooo xcited (^___^)

Misz Mieza said...

Nak join jugaklah! Cane ekk nak jadi ahli GSF? Kurang faham lagila.. Hewhew.. Maklumla, baru lagi kat blog Mama Rina ni..

Yana Aina said...

baru follow cni .. mcm best jerk. tp tak berapa fhm ...

Zie said...

Baru merangkak kesini leh join lagi ker?
kalau boleh nak join jugak...
terima kasih

Yana Aina said...

yana nk join boleh ... ^^

Joanna Yunus said...

saya berminat mama arina....berminat sangat....

\\ Izzah // said...

Boloeh jadi ahli GSF lagi tak Mama ? Hihi , kalau boleh , terima kasih banyak2 !!:D

#Nak sangat masuk :)
http://rahasiabelogaku.blogspot.com

nur azian said...

akak,nak join group ni bleh tak?
best lah group korang..
meriah dan hepi aje...
sy xde join group mane2 lagi ni..
sy nih rajin beblogging ni,tp kdg2 sdey..
no support from others..
so arap kalo join sini bole tambah kwn..
boley kan kak ?

nur azian said...

sy pon nak sgt masuk sini..
dah ramai sy tanya :)

Misz Mieza said...

nak mauk gak diterima lagi tak? =)

AlyaaIBH said...

kita blogwalking dlm senarai yg mama buat jelah. nak update entry selalu tak mampu. uhuk3.

Cikgu Ross said...

best pulak idea ni.......boleh saya join group ni/ Tkasih

ecah said...

salam.. macam best la group ni sis.. nak join lagi bole? sy pon nak berknl2 & rapat dgn blogger2 lain juga..

camne nk join ye?

CeqGu said...

blogwalking ke sini tup tup tengok entry ni macam menarik jer....i folo u

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink