guest

SUDAH ADA DUA PERKARA YANG ALESYA AJAR MAMA.hehe.

Tahniah anak mama,pada usia 1 tahun 1 bulan ini,alhamdulillah,anak mama makin cerdik.disebabkan Alesya suka godek sana sini,dia sudah mengalahkan kepintaran mama dua perkara.hihi.ALESYA ada ciri2 anak solehah tak?hahaha..

perkara pertama, DIA BOLEH LOCK GALAXI TAB MAMA,BILA VIDEO TENGAH BERLANGSUNG.eceh, ayat tu,tengah berlangsung kenon..haha.Selama ni,mama tak tahu pun.ngee.

so mama tidak dapatlah tukar mana2 application bila video2 kegemaran dia tegah play.selagi video tu play, selagi tu lah tak dapat nak guna.kena tunggu video tu habis la.emm.bijak2,mama pulak yang kena tunggu ye sayang?ok..


tengok tu,tab mama dah dikuasai sepenuhnya..anak mama..anak mama..

lama juga lah mama mencari camna dia buat,papa pun sama,mana satu button dia tekan sampai boleh lock macam tu.bukan setakat dua tiga kali terjadi,rasanya 5 ke 6 kali la berlaku.Namun dengan usaha gigih papa,akhirnya rahsia sudah terbongkar!! hahaha..rupanya dia tekan button tepi untuk ON/OFF tu bila video tengah play.so video tu akan LOCK.tak boleh lagi kacau2..emmm.pintar anak mama.Sapa yang ada samsung galaxi tab tu,sila try buat bagi yang tidak tahu rahsia ini.hihi.

Kedua,DIA DAPAT CARA LAIN ON/OFF PALING CEPAT RADIO DI KERETA MAMA.mama dah hampir dua tahun dengan kereta tu,tapi mama tak perasan pun boleh on/off hanya dengan menekan button volume tengah tu dua kali.hahaha.tapi semalam mama dah belajar dari alesya secara spontan..ihik.terima kasih sayang..hihihi.muah.
sapa2 yang ada kereta suzuki swift tu,kalau tak perasan lagi,ini info yang baik untuk dikongsikan.haha.Alesya kalau depan tv,macam2 memek muka terkeluar,xcited...!



Psssstttt..ada tips ni,kalau nak anak pintar,rajin2 baca surah LUQMAN ayat pertama sampai akhir waktu pregnant.kalau nak anak cantik,baca surah YUSUF pulak.kesimpulannya,rapatkan diri dgn AL-quran.insyaallah semuanya selamat..ngeee.

kalau dah ngadap baby tv memang tidak dilayannya siapapun yang ada didepan.hihihi


Pesanan untuk puteri:
Dewasa kelak gunakan kecerdikan itu pada jalan yang bermanfaat ye sayang.biar apa yang kamu buat itu mendapat keredaan dan keberkatan ALLAH S.W.T.






-Sekian Terima Kasih-

18 comments:

Ms Velentine said...

cute alesya mcm mama dia

Haruno Hana 하나 said...

comelnya Alesya :D kalau adik Hana yg bongsu tu, boleh kata cepat pick up jugak otaknya.. tp kalau nk suruh pakai tudung baby, lambat lagi la.. haha :D

Yana Libra said...

comelnye anak akak bila pakai tudung tu..hehe~

Mat Som said...

Ya memang, persis spt ibunya, mana gambar papa?

Dieyna said...

comey.. semoga menjadi anak yang pintar yer...

aReLaN said...

hahahah...bijak2.baru setahun sebulan je tu.pasni lagi banyak la benda dia buat jawabnya.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

comelnya dia!hihi..cute....
blog ni pun comel..:D

Cik Nur said...

laaa...mcm mana mama boleh tak tahu ni..alesya lagi hebat dari mama ni..kan.. :)

kayyana said...

ish.. comelnye anak awak.. gebu.. hehehe

deqla manjew said...

cuteeee..... nk anak comey cam ni jugakkkkkk

Solehah Shamsuddin said...

amboi pandainya Alesya ni..nk anak omey n pandai cmni gak =)

etuza said...

Melentur buluh biar dari rebungnya..insyaallah pasti sejuk hati ibu Alesya..comel bah!

@ deqla manjew said...

comelnye...bila la turn deqla nk jadi mama pulak ni... :)

Misya Mialen said...

lawa bana dendo alesya tu taw;)

cendol said...

eeee comenye babyyyy !!! geramnye ! cantek tudung pink dia !

sueshe said...

alahai comelnye dia pakai tudung...antie nak cium sikit blh??

izan mama mia said...

comel betul dia..ialah mn tumpah kuah kali tidak ke spegeti..kan..

nur azian said...

comelnye alesya :)
lagi2 yg pakai tudung tu..hehe :)

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink