guest

BLOG NI DAH DIPENUHI DENGAN BURUNG2 DATING PULAK..kanak2 ribena ke?

Alahai ni blog saya ke blog orang ni?? aiseyman..kalau dah jadi begini, tak nak ngaku la kan?? Kenapa ada segelintir orang seperti ini a gink? asal ada yang tak kena,lempar dengan orang lain pulak kan?.emm..segelintir ok..segelintir..lagipun itu orang! bukan kamu..saya pun bukan orang saya manusia!..muahahaha..ngegada betul saya kan?**polkadotstraipedstyakdedushh!!**apa maksud ni mama?
Apadia? OOo..itu tendangan tanpa bayang untuk diri sendiri..haha.

Ok stop saya mendera diri saya sendiri,kamu tu pun please stop senyum2,sebelum saya acu senapang kat lubang hidung kamu tu,baik setop!..haha..joke ok joke..jangan marah..em.em..siapa marah disini..muka wanted.haha..saya tak jahat ok..ahakss..

Nak tahu apa suami kata blog saya ni setelah dia terpandang sekilas semalam?..eh?ni blog sapa ni?macam kindergarden lak,berjiwa rakyat.Saya toleh dengan suami,mata dah sebesar piring dah.dia tak tahu ke ni blog wife dia..

Tapi comel pulak blog ni..Emmmm..nafas saya menurun semula,dan mata saya otomitik mengecil..ihik..saya tersipu2.inilah wanita pantang dipuji,mesti jadi cam kekura kan?hahaha.saya begitu walaupun nampak cool tapi kepala dah masuk cengkerang..cam kekura tu..hahaha.kamu?

Cuba tenung burung sebelah kiri tu,yang ada tulis follow me tu,ala yang tengah dating tu,kamu tidak rasa sesuatu ke bila tengok mereka tu?ye la tak rasa nak telipon jabatan agama ke?haha..saya kan kalau tenung burung tu,saya rasa segan pulak tengok tebiat si betina tu.tengok la tu.dengan pejaman mata yang begitu manjeww..hahaha.tapi saya suka tu pasal tempek di situ tu.ngeee.

Meriah sungguh blog ini,(wah,skemanya ayat..haha) banyak betul burung-burung.cam tidak sesuai dengan tajuk"BUNGA HATI MAMA" lak kan? baik namakan "belogku burungku".Eh?double meaning ke?minta maaf ye pacik..tak sengajeww...hahaha.HAH!..HA!..kamu senyum la tu kan? sukew..otak dah mengemijin benda lain la tu..saya tak ok, otak saya colour biru.muahahaha..


Ok lah malas nak cerita pepanjang ,kang kamu mual pening2 lak kan?pas tu muntah.sapa susah?kamu juga kan?..ye la, nak bersihkan lagi satu hal,tengok muntah sendiri pun nak muntah.muntah,muntah dah asyik muntah.lelama kang kamu jadi nipis cam belon hilang udara tu hah..aish..tu yang saya berundur tu..ahaks.

bye.take care ye..tadaa...da..da..da..da.(kenapa macam ni?)ala, gema dalam gua tu konon..ihik.eh?ayat cam tak betul je,ala takpe..malas nak taip semula..haha.




-Sekian Terima Kasih-

AISKRIM NI BUAT SAYA TAK LALU NAK TELAN

Hah..tengok tu!!..sapa yang nak lalu makan kalau camni?apatah lagi nak telan..nak rugi?nak masuk sepital?hah! buat! nak tengok..eh?sorry..emo lak saya..haha..

Sapa berani makan aiskrim ni angkat kaki..eh?

Bukan main dengan berlian mengerlip tu hah!! body pulak tentu2nya mengiurkan sesiapa memandang .saya garenti memang ternganga. Ala, dalam gambar ni memang la kamu nampak COOL..,cuba depan mata,..engko kenapa jah?TERBALIK mata?haha...pak haji tu pun terliur cakap engko..(wah..memandai pulak saya) ihik..jangan mengamuk pak haji..cool..


Sapa2 yang terliurkan aiskrim ni sila teguk air liur sekali,pejam mata dua kali.. p tidur..layannnn..


hahaha..saya nak p jusco nak cari aiskrim ni..tak nak pesan ke?eh?ye..ye je macam betul ..ahakss..



-Sekian Terima Kasih-

1st CONTEST Blog Paling Comel

Oho..saya join contest adik comel ni,mana tahu rezeki kan?alhamdulillah..


tuah ayam nampak di kaki..tuah manusia ditentukan ALLAH..kan?kan? mai semua2 mai kita join reramai..nak join Klik STRAWBERRY CUPCAKE

Syarat2 pun senang je kalau berbanding nak picit jerawat..ngee..
Baca Syarat ni;

1. WAJIB follow blog Aqies and Zyhaa untuk mengetahui perkembangan contest ni
2.Buat post pasal contest nih di blog anda
3. WAJIB letak Banner
4. Tag sekurang kurangnye 2 orang kawan blogger dan make sure diaorang tahu
5. Tinggalkan link entry di "comment box" Aqies And Zyhaa
6 . Pemilihan  berdasarkan blog yg comel dan menarik
7 .  Pemenang akan dipilih seramai 4 orang  . Ditukarkan kepada 7 orang :)
8. Tarikh tutup : 31 Januari 2012


Nampak tak tarik tutup tu?hah!! sebelum Terlambat, jom join ramai2..kita serbu blog  
STRAWBERRY CUPCAKE



Tag:
 Miss Ryne

Cik Anis

Arina Insyirah









-Sekian Terima Kasih-

LIHAT LAH SENDIRI HANDPHONE PANDAI MERAYAP..haishh.





 Haish..gilew canggih handphone ni,tengok la tu tidak memerlukan tenaga kita memegang,dia sendiri yang mencengkam..ni telefon akan datang tau.bukan yang dolo2.ahaks.amacam? kamu nak ke memiliki handphone sanggih manggih ni?kalau saya fuh..hands up awal2....(wah cam polis gitew..haha)
tak mahu!! jual rm 10 henggit pun saya tak mahu.tapi kalau dia bagi free,berfikir sejenak juga saya..nak lekat kat peti ais..ahakss..

Cuba ko bayang,ada akar2 merayap sana sini,haish..pandai pulak merayap ke lubang hidung,(terpelajar sungguh..haih.) tak ke kesian dengan encik bulu hidung berserta kaum kerabatnya tu,pengsan serta merta..dek kerana kejutan budaya. dah tu kerja engko bersin memanjang..jangan cari nahas friend..haha. aish..boleh bayang sampai kesitu pulak.dasatt sungguh!! haha.


kurang menarik air liur sungguh melihat design body handphone tersebut kan?hahaha..LOL.


-Sekian Terima Kasih-

CIKGU !! SAYA NAK LUDAH.CIKGU...

Ketika ini fikiran sedang bergulung-gulung(wah gulung2 gitew)haha.engko boleh bayang ke tidak sepertimana fikiran yang sedang bergulung2 itew.hihi.jangankan engko,saya sendiri pun tak dapat bayangkan.haha macam mana  itu?haish..

Kenapa fikiran saya boleh gulung-gulung ni?mahu tahu sebab apa?hihi..sebab saya tengah me-rewind kembali memori saya buat pertama kali puasa.kalau diingat2 kembali memang ketawa sampai tercireet lah.haha.itu pun bagi saya lah.tidak tahu pulak bagi kamu kan?hihi.almaklum saya yang mengalaminya so sayalah yang merasa bahangnya..aiseyy..man...ahaks..

Memulakan cerita,waktu tu saya berumur 8 tahun.lapan tahun darjah dua kan?aa!betul la tu.sehari sebelum ramadhan ayah sudah menawarkan hadiah,kalau saya dapat puasa penuh bulan itu ayah akan hadiahkan rm30.Di sekolah pulak,ustazah menawarkan rm20.fuhh!! rm30 + rm20 samadengan RM50..wah meremang bulu hidung saya bila tengok hasil pertambahan nilai tersebut..hahaha.

Almaklum,waktu tu,rm50 bagi saya seperti mendapat tawaran tinggal di istana.(wah..boleh pulak sampai keistana giteww.)haha.kalau sekarang,rm 50 tu,selit2 bawah stokin je kan?bila dah terlupa,ah!biarlah..padahal mencari juga sambil menangis kan?keke.yang si kaya raya tu,siap wat tiesyu lagi.betul kan?jangan tak ngaku..ahakss..

Ustazah cakap kalau puasa tak boleh makan dan tak boleh minum,kalau buat juga batal puasa.so pada anggapan saya waktu itu, telan air liur pun boleh batal puasa.Eyala,AIR liur.ada air disitu kan?air kan untuk diminum,so kalau saya telan AIR liur saya, maknanya puasa saya akan batal.so saya berniat tidak akan telan air liur walau sedikit .haha*kesian..jahilnya saya*jadi lahirlah pepatah"malu bertanya sesat jalan"(wah hebat betul saya..saya konon punca lahirnya pepatah itew..mengarut betul saya)hahaha.

Dalam kelas.bila saya terasa ada air liur dalam mulut,saya angkat tangan"CIKGU SANA NAK LUDAH.CIKGU.lepas tu cikgu pandang saya,sambil besarkan mata,dia  jawab,"APA??!ko nak ludah cikgu?ewah2..cikgu saya siap lenggang2 punggung lagi,mana dengan tangan cekak pinggang pulak.saya pun hairan kenapa cikgu marah sangat. walhal saya cakap tadi tu siap ada nokta lagi,kan korang kan?korang pun tidak perasan kan?hihi.cuba baca semula huruf besar tu.ada nokta tak nampak disitu,ada kan?sapa tak nampak rabun noktah namanya..hahaha.

Tapi saya mana pedulik semua itew,saya kan puasa,puasa mana boleh cakap banyak.kan?haha*pandainya saya*saya keluar juga meninggalkan cikgu yang sedang membebel tu.ish....cikgu ni camna kalau saya tertelan air liur saya?tidakkah terbatal puasa saya?kesian la kat saya.hahaha..bangang!

Jam 2 petang dirumah.Saya sudah seperti kera kena belacan dah.haha.pernah tak rasa lapar sampai air liur asyik meleleh je.perut rasa pedih je.hah!saya dah rasa waktu tu."ala camna ni..nak tidur kang tertelan lak air liur,tapi saya nak tidur juga supaya dapat bertahan.tahu apa saya buat?saya cari satu lubang.wah, alhamdulillah.saya jumpa satu lubang di lantai dapur.saya tiarap kat situ then saya nganga kat lubang tu.berbantalkan tangan di dahi saya pun melelapkan mata disitu.Hahaha.LOL.bila ibu nampak saya,terkencing2 dia ketawa..keke.kemudian ibu terangkan mana yang betul..Ooooo..Giteww keww..???hahaha.



-Sekian Terima Kasih-

WOW!! KIUTNYA MEMORI SAYA..hahaha...

Ketika jari tengah berdancing di pentas keyboard ini,mata pula merenung tepat kepada skrin laptop yang putih gebu ini tetiba muncul pulak kenangan lalu yang boleh diketegorikan sebagai memori terkiut yang pernah ku alami.ahaks..

Ketika itu saya berumur 5tahun.sekarang umur tak perlu cakap,yang penting belum mencecah 30 lagi.haha,saya tahu engko tak tanya,tapi tidak apalah..PEMBERITA pun walau tidak ditanya,dia tetap bagitau juga kan?hah!sama lah kami tu..hahaha.

Saya jadi anak tunggal selama 4tahun.anak pertama mesti perhatian lebih kan?kasih sayang mak ayah memang saya kongker la waktu tu,eh,saya eja kongker camni jangan saman pulak tau.ihik.

berbalik kepada cerita,saya ni umur 5 tahun. tapi masih menyusu botol lagi,hahaha terongkar rahsia.tapi waktu tu saya sudah sekolah tadika.sekolah tadika tu dekat je dengan rumah.adalah dalam 1000 langkah.hoh??1000??? ala... saya kan kecik lagi, langkah pun kecik la waktu tu.saya ada kira tau..hahaha.

Jam 8 masuk kelas,jam 11am dah boleh pulang ,hehe..best kan?lambat masuk awal pulang.hehe.tapi jam 9 tu saya da terasa2 nak menyusu so saya akan jumpa cikgu tu saya cakap dengan cikgu tu"cikgu kencing".cikgu tu pandang saya ternganga je,hidung lak kembang kempis,cek ko bayang muka cikgu tu camna?ngeee..tapi saya mana peduli semua tu. yang penting cikgu tu bagi saya keluar.kalau cikgu tak bagi keluar saya bagitau ayah saya,..hek'ele macamlah ayah saya pengetua sekolah tu.haha.

Saya akan tunggu cikgu tu anguk kepala dulu,selagi belum dia anguk kepala selagi itu jugalah saya berdiri sambil kelip2 mata depan cikgu tu minta kesian...haha anak sapa la ni.haish..then bila cikgu da angguk saya akan langkah pelan2 ke arah pintu.Bila sudah terselindung di sebalik pintu,saya pecut 1000 langkah balik rumah,di pertengahan jalan saya teriak2 panggil ibu."ibuuuu..buat susu ibuuuuu".ada masa kaki tersilap langkah,kaki akan meluncur jatuh kedalam sawah.nasib baik pakai selipar jepun je..haha.

hoh?sawah?..eh lupa nak gitau pulak.ya rumah saya dikelilingi sawah waktu tu.ibarat rumah saya sebuah pulau kecil la.hihi.cek bayang..cantik kan?haha..


Dari jauh nampak ibu goncang2 botol susu dah.hahaha ibu memang dah agak da.sebab,dah macam tu lah setting hari2.hihi.makin laju lah saya berlari.almaklum anak kampung, batas tu,macam rata je lah dibuatnya.hihi.bila sudah sampai, dengan lajunya saya menyambar botol susu tu dari ibu,lepas tu laju pulak hisap.dah lah tercungap2.ibu geleng kepala je nengok..hihi.

habis titisan yang terakhir,pecut lagi semula ke sekolah..hai..la.. anak ni..ibu suru bawak je botol susu ke sekolah,tapi saya menolak sekeras2nya.sebab apa?sebab kencing saya keras..haha..gileeee..bukan lah!! sebab takut diejek kawan2 kononya..hahaha...masuk je kelas cikgu tanya"kenapa lambat kencing?.."
saya jawab"kencing saya lambat keluar cikgu"..hahaha..LOL.Padahal cikgu tu tahu dah rahsia saya.tu pun ibu yang bagitahu..ngeee..


ok...cerita da habis..tepuk la tangan sikit,sebelum aku acu senapang kat lubang hidung korang tu..hahaha..joke ok joke..haha..LOL..


BYE COMEL..take care..

kata2 berbunga:
bila kamu ada anak, didiklah mereka dengan sempurna dengan didikan yang diredai ALLAH.dan curahkanlah sepenuh kasih sayang kepada mereka.mudah2an mereka menjadi anak yang soleh dan solehah.anak yang sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraan ibu bapa mereka.amin`






-Sekian Terima Kasih-

KENAPA MESTI NAK KATA FOLLOW ?

OK..bertenang semua..bertenang..tarik nafas panjang2 dan tahan..jangan lepas dulu ok..perbuatan seperti ini bertujuan untuk mengembangkan lubang hidung korang la ni..berikan lah sedikit ruang kepada puteri bulu hidung yang tengah sesak nafas berhimpit2 tu..dua minit sehari pun jadilah..muahaha.*apa kejadah kemengarutan yang berlaku ni..haish*ngee..

Kenapa mesti nak kata follow?

Perasan ataupun tidak?cek la mana2 shoutbox ke,fibox ke,apa2 je la,yang penting boleh tinggal pesanan.hihi.kalau blogger tu dah join blog tu mesti blogger tu tinggal pesan kat situ kan?

"done! FOLLOW U dear.."
"da FOLLOW awak.."
"FOLLOW sini.."
ini ayat2 yang selalu saya gunakan juga tau..hahaha..saya pun kata FOLLOW juga lah..bukan kamu je..haha.

segala macam ayat lagi lah yang kita akan jumpa kan?tapi bukan itu yang saya nak persoalkan.Yang menjadi tanda tanya saya kenapa mesti nak tulis FOLLOW??

kenapa dan mengapa?emmmm..tolong fikir2kan sekali..ahaks


ok.saya tahu mesti kamu tidak mahu berfikir kan?sebab kamu malas nak layan saya kan?.sebab kamu mahu teruskan pembacaan kan?tengok tu.masih juga membaca kan?tengok!..tengok!..masih lagi tak nak stop kan?tengok tu..mata tetap kekiri kekanan kan?hahaha..ok2..saya mengalah dengan kamu..kan?kan?kan?*banyak betul KAN,kan?takpe itu sekadar satu hobi..hahaha..*


saya tahu kamu tidak berfikir tadi sebab kamu asyik nak membaca je kan?kan?hahaha..tapi i berfikir tau.haha.nak tahu kenapa blogger2 ni mesti nak tulis dan kata follow??


sebab..dorang tak tulis dan kata"saya IKUT kamu"..tu sebab dia kata "saya FOLLOW kamu"Ooo....itu je sebabnya..hahahaha..eh,faham juga ke?huhuhu..


kata2 berbunga:

Seelok2 perkataan ialah perkataan yang memuji kebesaran dan keagungan ALLAH s.w.t.razz


OK boleh hembus nafas sekarang....laaa,tadi lagi dah hembus ke?,,ok takpe2 buat lagi..haha LOL.


-Sekian Terima Kasih-

Ohohoho..Rinduw Dengan Kamu Semua..Isk..isk..

Ohohoho..Rinduw Dengan Kamu Semua..Isk..isk..*saja nak ulang tajuk,takde keja,keja lain dah habis!*haha pada HAL'!


Kangen deh sama kalian*hahaha,sangka tak saya pandai ngomong indon?bukan cuma dikit, gedek lo*hakhak.

Rindu~....rindu serindu-rindunya a~a~a~~~~~,ingat tak lagu ni?lagu ni femes tahun 90an.apa tajuk lagu ni?haha*kedapatan sudah* saya selalu nyanyi lagu ni, tapi part yang sebaris tu je la,hihi,tajuk lagu pun tak tahu,ngee..comel tahu?nanti gitau ye..ahaks..

Rindu sama kamu.Kamu2 itu termasuklah,cik belog tercinta ini .*belog saya ni ladies sangat sebab tu pangil CIK*Haha.Rindu juga sama kamu.ohok2..ala kamu yg tengah kelip2 ni,anak mata tengah kekiri kekanan ni..tahu da sapa?tak tahu juga?ok2 takpe abaikan biar saya je yang tahu..teruskanlah mata kekiri kekanan awak tu.T_T.

Bila suda jatuh cinta dengan blog memang susah nak tidur right?angau bangau langau segala kan?adakah anda juga mengalaminya?.haha.tidur tak basah,mandi tak lena*sila jangan betulkan pepatah itu,mesti comel tidak perasan tu kan?tengok,baru nak ulang baca.hahaha.segala ejaan adalah disengajakan,nak tunjuk betapa ketidak-stabilan ketika ini.terlampau xcited la kunun tu bila suda berhadapan dengan cik belog.haha*

Pssstttt..quiet please..cik belog nak becakap ni hah..

"mama gi mane?dua hari tak jumpa cik belog?pas tu tak lak bagi cik belog momom.."*attention pless..ini soalan cik belog kunun ye*hahaha

alololo..cian,mama dijemput oleh CIK AYU nak edit belog dia sayang,tu pasal mama tak hupdet sini.ngeee..CIK AYU bekenan sangat tengok kamu,katanya kamu comel sangat,so dia pun minta mama cantik2kan belog dia iras2 cam kamu..mama pun bizi la 2 hari yg lepas..huhu.*tak tahu pulak tang mana comelnya belog ni*huhu

oh..no..no..no jangan lak comel berkata dalam hati"huh!mama ni syok sendiri je*you wrong baby,cik belog mama ni memang pandai cakap..betul! betul tipu mama ni!.tak caya la tu..ah suda! :-P hahaha..LOL

Eh..eh..jangan jerit! cik belog,duduk cik belog..

A..see,cik belog da melalak2 da minta mandi.saya nak gi mandikan dulu la cik belog ni ye comel..



Bye comel.
take care..
mizsss yu..ahakss..



*Saja merapu,yg penting hupdate kan?hahaha*



Nota berbunga:Masuk Tandas jangan lupa baca doa,nanti syaitan melompat2 gembira.
*ihik nota tiada kaitan pun dengan entri*hahaha.Biarlahaaaaaaaa~la~la~la~




-Sekian Terima Kasih-

AKU JOIN MONEY DROP,kini aku jadi jutawan..perghh!! macam tak caya!

 Yeaaaaaaaaaaa..comel suda tipah tertipu oleh tajuk.hihi..hi comel..senyum skit....alololo ______*isi sendiri *

Aku jutawan,aku join money drop semua tu dalam mimpi.hihi.Cisssshhhh!! .
Dah agak dah ke comel?ihik.ni mesti angan2 mama ni.berangan je tahu.ngee. haish..

Entahlah Comel..awal2 tahun 2012 ni.saya suka berangan pulak.tahun lepas takde juga .haha.*boleh pecaye ke tu*

Taknak caya sudah! Nah!duk diam2 makan cekelat cip more then u ni.haha.

Takpe comel jangan risau kalau saya jadi jutawan, saya jemput comel datang makan2 rumah seminggu sekali.nak ke tak nak?kalau nak tulis nama?senang sikit saya nak oder nasi ayam linda on.haha*melayan ke juga si linda on tu*heheeee..

Ok nak tahu apa mama akan buat bila jadi jutawan?ihik..konon2 je ni,aminkan ye comel mana tahu termakbul.alhamdulilah

Pertama;Saya nak sedekah banyak2 telekung,sejadah,buku2 ilmiah,rak2 buku,lipas eh,silap kipas. dan banyak lagi nak senarai sampai petang pun tak habis..ahaks.kerana ini adalah salah satu cara saya nak pastikan pahala sentiasa mengalir untuk saya bila saya sudah berpindah alam nanti..ngee..*boleh caya ke ni mama?entah2...ngee..ohok2.tak caya tunggu mama jadi jutawan dulu..haha*

Kedua;saya nak bina masjid dan surau sebanyak yang termampu.sebabnya sama macam diatas.heheee..*no komen la tu...hihok...*

Ketiga;Saya nak masuk kampung2 nak cari macik2 dan pacik2 yang sudah tua bagi dorang duit.ngee..sebab saya memang pantang tengok orang2 tua yang sudah terlalu tua di mana2.rasa2 cam nak ngalir je air mata..ahaks.*mai join mama sedih sama2..hihi*

Keempat;saya nak tunaikan semua impian parents saya.sebabnya pengorbanan mereka terlalu besar.walau kita binakan mereka rumah emas sekalipun belum tentu kita dapat membalas jasa mereka.*ada ke orang pernah buat rumah emas?ihik.tiang rumah belum pacak lagi dah di rompak..haha.patut la kan?ngee*

Kelima; saya nak tunaikan impian diri sendiri..o yea..haha,LOL.

Tu jela cukup kali ini nak senarai banyak2 bukan comel baca pun kan?hehe..mama tau tu..

Apa maksud mama buat entri macam ni?bukan kah berbuat kebaikan itu lebih baik kalau disembunyikan?bukankah itu boleh mengakibatkan riak?bukankah riak itu sangat dimurkai ALLAH?

Aahaa nasib baik ada yang bertanya hehe..sebabnya mama saja nak bagi injection sedikit buat mereka2 yang kaya raya tu..ahakss..mana tahu comel menang pulak join MONEY DROP dalam telibisin tu kan?aa..ingat2 juga angan2 mama ni..hihhi...


Ok..angan2 mama dah habis..apa lagi sila muncungkan bibir kamu..pas tu,say Buuuuuuuuuuu..

ahaks2..buuuuuuuu la sampai lembu datang cari comel..a pas tu pandai2 la sembunyik,.

kata2 berbunga:Jangan sesekali lupa diri bila kita suda diambang kemewahan,ingat semua itu kesenangan dunia semata2.kesenangan kekal di akhirat sana. semua itu adalah ujian Allah untuk kita,setakat mana kita mensyukuri nikmat pemberiannya.


bye comel..take care.
mieooowwwww..
ahaks.





-Sekian Terima Kasih-

AARrrrrrrrrgggggghhhhhh!!!! Saya nak jerit kuat-kuat!

Fuh!..fuh!..fuh!..

Jap2 nak tarik nafas banyak2 dulu.syuuuuu..ssyuuuuuu..syuuuuuu..
Arrrrgggggghhhhhhhhhhhhhhhh!!Argggggggghhhhhhhhh!!Arghhhh!!hambek kau! lagi sekali..Arggggghhhhhhh!!.hahaha.LOL.


*ngegada la tu nak release tension dengan jerit2 cam jembalang tanah!baik pegi ambik wuduk pi ngaji ke solat ke,ada juga reload pahala!huh!kurang menyopan menyantun betul la jerangkung ni*suara siapakah disebalik langsir itu yang sungguh berani berkata-kata sedemikian rupa?oh..sungguh dot..dot..dot..



Napa mama jerit2 cam orang pendek hakal ni?nak makan kuda2 ke apa?

Ihik..ihik,ya tak ya juga kan?comel tak tahu lagi kenapa si mama ni menjerit cam kena rompak ni.hihi..

Sebab,tiga hari setengah mama mengorbankan masa,tenaga,kegembiraan segala macam yang ada. kerana diriku telah merajinkan diri mempelajari dan mengkaji CODING. semata2 nak mengHEDIT BLOG daif mama ni..fuh!..fuh!..semput tau comel.

Selama tiga hari itu juga lah mama menahan diri dari meng-hupdate entri.Biapun siang malam pagi petang ngadap blog tapi tak juga update2.haih..selera kurang memberansangkan bila keja tidak siap..ahaks*ngegada la tu*

Dan selama itu jugalah laptop mama yang ayu lagi anggun ini berkerja.sekarang kusut masai da juga,sebab takde masa nak mandi dan sikat rambut..haha*comel try kira da brapa jam dah dia overtime tu,takut dia claim lebih2 lak dengan mama nanti. haha..LOL

See..sekarang suda siap,baru je tadi jam 4.05pm bersamaan 14 januari 2012(hambek kau siap tarik lagi) biarpun tidak sekreatif dan secanggih mereka2 yang pakar memakar tu,tapi saya berpuas hati sebab suda pandai godek2 dan design template sendiri.yea.tepuk tangan skit comel..ahaks.dengan ini saya merasmikan pelancaran template kolor hijau ini..ahaks..

.Dey,fikiran banyak lega,hati pun sidikit sinang..hayoyo.

Alhamdulillah3x..terima kasih kepada sekgu POL5K4H4CkR3W sebab saya banyak belajar mengenai coding mengoding ni di blog beliau.asalnya pengetahuan kosong,sekarang da boleh kenal ABC da.hihihi..


Now, mama nak merehatkan minda yang tengah biol ni.aligment da banyak lari da .sebab lalu jalan grouble selama 3hari..haha.


Okey..bye comel..
take care.



-Sekian Terima Kasih-

WORDLESS WEDNESDAY # Perghh..sumpah!takmo buka seluar kalau macam ni.














Ohok..sanggih gilew teww..ahakss...,LOL.






p/s: Biar kita yang mengontrol kemodenan,jangan kita yang dikontrol kemodenan. hidup biarlah berpandukan AL-QURAN dan SUNNAH RASULULLAH S.A.W..

Ngeee,,ngeee..ngee  (^-^)V..peace..


-Sekian Terima Kasih-

Tanggal tudung jap nak tayang rambut palsu..hihokk..


Sebelum tu.. pless don't point a finger at me.huhuhu.

Aku dah agak dah,mesti abang ustaz dan akak ustazah datang terjah sini kan?ngee..assalammualaikum w.b.t ustaz dan ustazah..ahlan wa sahlan..
pulak tu dah siap sediakan kuliah subuh nak cuci kepala hotak aku kan?nge..aku akan menghargai niat suci kamu tu..sekian terima kasih..ahaks.

ok2 tarik nafas dalam2..pejamkan mata..rehatkan minda...tenangkan hati..

ok?dah tenang dah?dah boleh teruskan?kita teruskan ye comel..

Sebelum engko nak tibai dan bantai aku,kita tengok dulu posing aku dan rambut2 palsu ku yang hot menge-hot ni ,pas dah tengok nanti suka hati  engkaulah nak kata apa,kata la....
puas kanlah hati ko nak cuci telinga aku,nak perah pun boleh je.takpe aku terima dengan hati dan minda yang terbuka..wahh..baiknya aku kan?hahaha..


tapi aku nak luahkan juga apa yang terpendam dihati ini:
sila faham situasi saya ketika ini,huh.Aku pun ada perasaan juga tau,aku pun nak gak tayang rambut palsu aku.kalau aku pakai tudung pas tu sarung rambut palsu,tak ke nampak pelik tu kan?cuba ko bayang sikit muka aku kalau berdresing begitu.tak hot la kan*ceh podah*haha.

eh..eh..kejap..kejap sebelum tu aku nak sedia dulu..








1................2.....................3....................LARIKKkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!...ko layan la sorang2..hehe.







loading..........









loading............
















loading...........












 ehaaaaaaaaaaaa.....kelas tak rambut palsu saya?rasa2 kelas A ke B?ahakss..ni beli waktu kat paris tau, jangan pandang rendah tau comel ni serpihan rambut whitney oprah ni?kenal ke si witney oprah?a?tak kenal?takpe pas ni goggle ye..hihihi









Aaaa yang ni nice tak?nice kan?kan?alaa..jangan lah semburu comel..hahaha..aku suka pakai rambut yang ni sebab kalau aku pakai ,tidak ubahnya aku seperti yang arif pulak,ihik dan secara automatiknya confident level aku mendadak naik bukit tau..lajuuuu je...hahaha.






Aaaa..yang ni kalau aku pakai,aku kelihatan sangat educated kan?poye je nampak,muka pun nampak suci je kan?hahaha







Yang ni pulak..uhhhhh..si britney spayar sedekahkan aku.katanya dia tak nak lagi rambut ni,sebab apa?tengok lah siap berbelit benang lagi  kat situ..entahlah macam mana boleh jadi cenggini aku pun tak faham..haih..


Tu je setakat ni koleksi rambut palsu yang aku ada,kalau ada hati ke perasaan ke nak sewa rambut aku tu,silakan tulis nama lepas ni okey?sewa murah je..sediakan syiling 30sen bulat ye..kalau 20sen+10sen tu tak mau! nak yang 30sen bulat.faham kan?hahaha..

 Ok aku dah habis cakap dah sekarang giliran comel pulak yang berkata..luahkan lah segala ketidak puasan hati comel tu...ihik..


Btw mama tidak akan buka tudung biar dibayar segunung emas sekalipun.kerana mama sangat2 takut dengan azab ALLAH..nauzubillah min zalik..*boleh caye ke?nak tahu cuba try*hahaha LOL..

#ya Allah, janganlah engkau pesongkan hati kami setelah engkau beri petunjuk kepada kami dan bukakan lah pintu hati saudara2 kami .Berikanlah kami kekuatan untuk melawan nafsu kami, Berikan lah kami petunjuk jalan yang benar dan diredaimu ya ALLAH.amin ya robbil alamin.#





-Sekian Terima Kasih-

"Segmen Mencari Bloglist 2012".

Prit!!..prit..prit!!*ini bunyi wesel konon ni*hahaha LOL.

ok ok..sila luruskan barisan!yang taller2 kat belah kanan,yang half2 kat tengah2,yang short2 kat belah kiri..*apapun saya takkan mengaku saya short ok..pedulik la,apa jadi,jadilah!*haha..Lol.

ada faham?eh,salah. understand u olls?*lantaklah  lintang pukang. saya nak cakap inggelis juga*hahaha..

ok2 sapa yang nak join segmen ni""Segmen Mencari Bloglist 2012". "sila daftar nama kat sini

 saya pun nak join gak..ihik



Tarikh tutup : 13 Januari 2012 ( Jumaat )

ok dah..saya dah join dah..jom lah comel kita join reramai.. meh..comel meh kita join..ahaks.



-Sekian Terima Kasih-

OK fine!! aku mengaku aku kiut comel lak tu..



Ok,memang ramai sangat yang cakap aku begini
"Eeeee..kiut la kau ni..adoi..aku nak cubit..nak cubit!!eeeee.." ada pulak yang cakap begini "adoyaiii..aku rasa cam nak pitam tengok muka gebu kau ni comellll sangat ..i jealous tau!jealous i" emmm..banyak lagi la yang cakap  yang sewaktu denganya.sampai kengkadang aku naik rimas tau..rimas!! huh..fuh!..fuh!

Aku tahu si comel yang tengah duk  senyap2 membaca ni pun rasa macam nak pitam seolah2 nak pengsan kan?ada rasa tak?ada rasa tak macam nak muntakedara ke,rasa cam tercekik dinosour ke, disebabkan ke-menyampah-an membaca pengakuan berani telan bom seperti ini.ahakss..


Ya.aku yakin engkau pun mesti tidak percaya aku boleh berani buat pengakuan sebegini rupa kan?tengok muka cam tulus je..cuci..je,*macam ok*sekalinya begini..aku pun sebenarnya tidak menyangka aku boleh bertindak seberani ini.tapi aku yakin sangat2 bila saja engkau tengok gambar2 aku yang tertera ini pasti engkau pun mengakuinya.tak pecaya kita tengok..

-

-


-


-


-


-

-

-


-

-

-

-

-

-

-

-

-Haik?mana gambar ni?tempeleng juga budak ni kang*ini dalam kotak fikiran ko sekarang kan?*agak 
je..nge,,nge.


-
-


-


-

-

-

-

-

-

-Kesabaran amat diperlukan disini..sekian terima kasih..ding..dong..

-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-loading.......




loading......



loading......

-


-


-


-



Taraaaaaaa...da..daaa...
HAH!! hambek kau!!aku besarkan mata kembangkan hidung..ahaks..

 
tengok ni,tengok ni,gebu tak?rasa cam nak gigit tak?nak makan ke?nak cubit cubitan ke..ada tak?ada tak?jangan memalu ngaku ye comel..aku tahu keimanan ko sedikit dah tergugat kan?hahahaha...LOL..







Aaaa..yang ni pulak ada rasa cam nak terkucil ke,terkentut kentut ke pandang wajah aku ni..aku tahu engko taknak mengaku lagi kan?takpe its ok..hahaha..





Aaaaa..yang ni engko mesti rasa sangat2 tercabar kan?kan?dengan bola mata aku yang biru2 air laut tu..macam engko nak kurik2 je bola2 mata aku tu kan?haha..






Hoooo..alamak,ni sepatutnya gambar private ni,hayoo..habislah akan berlakulah kontroversi besar2an lepas ni.isk..camna nak delete ni..hayo-yo..ahaks..





Yang ni pun  orang selalu puji pipi aku tembam gila bam bam.eeeee..rimas u know..







Aaaa..kan ko dah tak senang duduk dah tengok kecomelan dan kekiutan aku..hehehe..


Aaaa..sapa kata yang nak muntah sangat tadi tu,,,hah! simpan semula muntah tu..membazir je,dah penat2 makan senang2 je nak muntahkan..ingat senang ke nak cari duit beli makanan..haih..
ahak..ahak..

OK comel,tenang suda?ngeee..senyum skit..
mesti memula tengok tajuk tu comel sangka mama sendiri yang mengaku kiut dan comel kan?kan?hala..taknak ngaku ea..ihik..takpe2.siapalah mama ini untuk buat pengakuan begitu rupa.tak layak dan tak sesuai langsung pun u know..aku hanya seorang insan yang sangat hina dan kerdil disisi ALLAH..

ahaks.


BYE COMEL..take care..

Pesanan: ingat !semua yang kita miliki hanyalah sementara jangan lupa menjaga dan mensyukuri nikmat yang ALLAH kurniakan kepada kita.jangan sekali2 takbur dan riak dengan kelebihan yang kita miliki kerana ianya hanya pinjaman dari-NYA..



-Sekian Terima Kasih-

Semalam aku jumpa bidadari woo..

Suara di sebalik langsir mendengus..*lantak la nak fikir kerbau ke apa,but im still think positif..ngee*
"Eh,hello..apesal ko buh tajuk cenggitu tu hah?ko dah rindu makan penyiku cecah  sambal belacan ke mama hoy?nak hot menge-hot lewtew"

Lantas saya menyampuk cenggini
"Eskius me, eh,jam berapa sekarang ea?nak jumpa bidadari la sejam lagi,jom kita pegi jumpa bidadari jom*tengok2 terserlah kebaikan disitu kan?saya tak jawab"hada haku kesah?hati banyak suka,taip tajuk ini macam,hayo-yo amma itupun hati  ada si-di-kit sakit ka?. "takde kan?takde kan?baik tak saya?berbudi bahasa tak saya?ahakss..LOL

Dalam pada masa yang sama"ish..kuwching tol-lol ni a,takde keja lain ke nak buat ?nak guling2 depan aku,ingat aku tergode?oh..pelis deh..ada kesilapan disitu ok.bagi makan kaki kang..haih..menciklah!

ihik..ihik.. takpe abaikan.


Wah..mama betul2 banyak suka la ini macam,si-di-kit malu juga ada.ahaks.tapi sangat2 terharu tau,terharu..huhu.dengan penghargaan yang diberikan sebegini rupa. dengan keadaan blog yang daif begini. follower pulak begitu*jeling sendiri la ye* tetapi ada pulak bidadari yang baik hati ni nak men-duduk-kan mama sebaris dengan blogger yang hebat terhebat belaka, yang memang disahkan hot menge-hot tu..haih..terima kasih comel..muah..ahakss..

Ben Ashaari sapa yang tidak kenal beliau,cik lyssa pun apa kurangnya mereka memang hebat2 belaka,tetapi bila terlihat ada pulak terselit  Bunga hati mama*cis!siap bold konon* duduk sebaris dengan mereka disana,bagaikan ada letupan di angkasa lalu bila mendongak terlihat bintang2 bertaburan berkerlipan memenuhi diruang angkasa..hahaha..LOL *hambik ko!bayangan yang bisa membuatkan sesiapa pun akan muntah hijau kalau membacanya..hahaha*

ish..kesukaan betul juga..hahahaiiii..la~la~la~la~

Apapun kesempatan ini,terima kasih sepuluh ribu ratus juta dollar kak ucapkan pada si comel ini kerana men-duduk-kan kak sebaris dengan otai2 tersebut didalam blog beliau yang sungguh cool menge-cool itu.terima kasih sekali lagi*silakan tepuk tangan ye,kalau malas pun silakan kelip mata 3 kali*ahakss..eh,meh kita follow belog dia meh..jom serbuuu reramai..*siap la ko comel,terpaksa buat air oren banyak kali..haha*

memandangkan mama terlalu ober excited sampai terguling2,terbaring2,terpengsan2*bek!melampau betul*hahaha.lol,
so, dikesempatan ini juga mama minta ampun bebanyak kepada si comel yang satu ni yang kusyuk membaca ni,ehermmm..kerana sanggup melayan membaca sampai habis keterujaan mama ni..im sorry.. amir raja lawak bilang...jangan muntah hijau ye comel..muntah kuning boleh je..hahaha..

ok lah..cukup mama merapu pepagi buta ni.

bye comel..take care..




TERIMA KASIH...SIH..SIh..Sih..sih..sih..sih..sih
*pernah menjerit di gua?ada suara ikut ikutan kan?gema2 tu,aa,begini la ni konon2 yang mahu di diungkapkan ni,tapi ini mama menjerit di belakang rumah je, kat lubang busut ni hah*haha..


-Sekian Terima Kasih-

Kau ingat kau pengarah,aku tidak berani lawan?oh..u wrong bebe!!

Assalammualaikum dan salam satu malaysia


PENGARAH...
Siapa yang tidak kenal pengarah.cakap sekarang kalau berani,*ceh,ayat cam ganas,padahal*ihik.Rasanya rata2 orang kenal pengarahkan?tak kira lah pengarah syarikat ke,pengarah kontrak ke,pengarah jamban tan ke kan?yang penting dia pengarah.orang yang suka2 hati nak arah kita buat itu,buat ini.kita yang baik hati ni pun ikut saja telunjuk dia.dia tunjuk kiri,kita kekiri,dia tunjuk kekanan kita ke kanan,telunjuk lurus,kita jem..tapi dalam pada kita jem tu rasa nak patah2kan je telunjuk dia tu kan,rasa nak celup2 je dalam kopi panas..kasi rasa sama dia itu panas.ahakss.

Tapi aku berani lawan sama dia*huh?tak pecaya kan?tau juga tu..*ok fine! aku cerita dulu pas ni mesti ko salute aku dari belakang..ahaks..kisahnya begini..

Awal2 pagi tu,aku dengar pengarah pok pek pok pek cam mercun tahun baru.aku diamkan diri di sudut dapur.dalam hati"emm ni mesti semalam kes bini tak bagi ni,*oitss..silakan fikir normal ok.tak bagi tu banyak maksud! tak bagi makan pun ya.tak bagi mandi pun boleh jadi.kan? kalau nak double meaning terserah!..aku dah lepas tangan..hands up! jangan bergerak!!  ahakss..

10minit lepas tu,secretary datang jumpa aku,selamba dek je dia tarik tangan aku tanpa minta izin pun..tidak apa,aku baik kan?lagi sekali,baik u know?ahakss..dia bawa aku masuk bilik pengarah tu.waktu tu memang rasa sejuk satu badan,*attention pless! sejuk sebab air con okey bukan takut.haits*

Suasana sepi seketika,ada malaikat lalu agaknya..tiba-tiba....
Ok! now u can go!! aku pandang pengarah tu,me or she?*dalam hati je,bukan ada suara pon*ngee..pas tu secretary tu keluar,ooohh..she la tu.aku diam membisu.tetiba pengarah tu pegang tangan aku"ooomaigad..aku dah stat marah.memang marah!!..siapa tidak marah sila perkenalkan diri selepas ini.

Aku tarik tangan aku. sengaja jatuhkan diri, ke lantai.tapi aku tetap berdiam diri.dia tarik semula tangan aku dan dia dudukkan aku di kerusi pulak*wah agak empuk kerusi itu*ahakss...almaklum kerusi pengarah mana sama dengan kerusi orang lain kan?himpot luar negara tuuu..?emm..pedulik la!!aku sambung marah lagi.tapi dalam diam je.

Dia tarik tangan aku dengan agak kasar.dia tekan telapak tangan aku kearah dinding.waktu itu memang sudah agak sukar untuk aku meronta melepaskan diri..YA ALLAH,,berikan aku kekuatan melawan manusia sepertia ini YA ALLAH.lepas itu aku nampak,dia ambik roti bread.comel tau ke bread ?ala yang GARDENIA tu..tau?tak tahu lagi?ok,nanti goggle pas ni.

omaigad..omaigad..dia nak buat apa pulak ni.

Engkau nak tahu dia buat apa?sini..sini..

Dia masukkan bread tu dalam mulut aku?bukan sekeping tapi dua keping u know?*kejam kan?*memang kejam.ok fine,aku tunggu je tindakan dia lepas tu.dia turunkan zip baju aku*tepi baju aku sebelah kanan tu ada zip,tekan turun bawah kalau nak masak. boleh naik atas kalau dah masak*aik??mesti ko rasa pelik kan sekarang?takpa biarkan dulu kepelikan tu melanda,teruskan pembacaan.

Bilamana dia sudah berani perlakukan aku sebegitu rupa,aku sudah berdendam membara,memang membara.dalam mulut aku yang dia sumbat dengan roti tadi tu sudah tukar menjadi merah membara..*haha,aku ada kuasa rupanya*aku bertekad dalam hati aku nak bakar roti ini sampai hitam legam lepas tu nak ludah kat muka dia.*cam tak pecaye je kan?fine, tengok sendiri.*

3minit berlalu,dia datang.bila dia dekatkan muka dia kearah aku,aku betul2 buat apa yang aku cakap tadi.aku ludah roti terbakar tu kat muka dia..NAH!! RASAKAN !! Tol lol !! rasain penangan gue!!*haha,terkeluar cakap indon aku waktu tu*nah..betul kan?caya pecaya dah?tak juga?pedulik ko sana!!*haha..gegurau ye comel*

Apa lagi,pengarah tu bermuka hitam legam merah padam lah..hahahahahahah!!! puas hati aku..puas !!puas!!
pengarah tu pun menjerit panggil secretary tu.
hah,giliran ko pulak lepas ni kena marah perempuan..siap la ko."PEMBAKAR ROTI apa yang ko bagi ni hah??perempuan!!! ko beli dari mana ni?aku bagi ko duit suruh beli yang origional !!! yang ko pegi beli  rekon ni kenapa??

eyuhuhuhu..rasa nak tepuk tangan je waktu tu..rasain loo..hahaha..

Secretary tu nangis2 sambil angkat aku ko tahu comel?hahaha..meh kita ketawa meh*jahat kan kita kan?kan?*LOL..
Sampai dapur secretary tu letak semula aku di tempatku.dia cakap"huh dasar murahan! si bapa itu pun sama begok dengan kamu!" aku nak marah juga waktu tu tapi..rupanya kami sama2 dari hendonesia..hahaha.aku ada kawan rupanya di malaysia..hahaha..LOL.

Begitulah cerita aku si PEMBAKAR ROTI.kenal aku kan?kenal kan?tak kenal tengok muka aku ni..comel tak??ihikkk..ala tomei..tomeii..



Inilah wajah aku,putih tak? gebu kan?cantik mulus tulus mulus je kan?tengok pengarah tu pun cuba nak gode gode i kan?*hahaha..LOL*


Hah! ni pulak Boyepren aku,hensem macho dan taugh kan?hahaha..psssstttt nak gitau ni,boyfriend aku kaya gilak u know?roti2 dia tak main,dia bakar duit minah ooii,duit tuuuuuuuu..psssstttt..diam2 tau comel jangan gitau sesape ye..nanti  kami dirompak pulak..eeeee..seram tau..



Hahaahaha..LOL..takpe comel ketawa je ketawa..jangan segan2.senyum2 pun kira hokey lewtew..ahakss..


Moral: Jangan beli barangan elektrik yang tiada cop sirim.utamakan barangan buatan malaysia..lagi satu jangan cuba2 lawan bos anda tanpa sebab yang munasabah..nanti sia2 kena pecat..dan yang lebih utama jangan lawan cakap kedua ibu bapa kita..ngeee.*kalau ada jumpa moral lagi, tinggal kat komen je..hehehe.


-TAMMAT-

bye comel,take care...
No kopi2..nak kopi oder dulu..hehe..


-Sekian Terima Kasih-

Berani dia benci dan cakap aku bodoh?nanti kau !!!!

ADUH!!HISHhh!! bodoh betul lah!!

Hah,tengok darah siapa tidak menyirap 300km/j kalau kena cakap cam tu?rasa nak tumbuk,nak flying kick juga orang yang cakap begitu,saat tu juga kan?kena pulak yang memang panas baran ditegur begitu,habis lah si polan tu waktu tu juga.memang dilipat lipat sepuluh belas la tu.siap masuk poket nyah..hahaha,hah!puas hati aku!!!!


Lupa pulak nak gitau,peristiwa ni berlaku dekat bus stop tau.bustop dekat rumah mama alesya.tuan punya belog ni.kenal?ok terima kasih.

Aku rasa aku tak buat salah pun,aku duk diam2 je kat situ,tak kacau sapa2 pun,apatah lagi nak mengorat macik2 dan pacik2 yang singgah kat situ,tapi aku tetiba di sergah dengan perkataan yang sungguh tidak disukai ramai itu,aku pun terpinga pinga,terkelu,terkedu,terkentut*haits..terlobih sudah*segala macam lah yang sewaktu dengannya.


waktu tu aku hanya mampu terkelip2*bajet baby doll kau tau..ahaks*memandang orang tu pergi berlalu begitu sahaja,tanpa meminta maaf sepatah pun,apatah lagi sebengkok.haih.hati tengah panas ni,panas membara kau tau?ngee..*tengok betapa baiknya aku,tengah panas pun aku mampu tersenyum*ngeee..ngee..ngee..tapi rasa nak sondol je mamat tu..haih..tidak apa,aku hanya mampu bersabar..aku terus berada terpaku disitu memikirkan diriku yang tetiba menerima makian teruk seperti itu..aku pasrah.ini sudah ketentuan dari maha pencipta.



tetiba,

Aduiii..Eeee..benci betul la!!

Aku dongak keatas,cari siapa yang cakap begitu tadi,ku terpandang minah sorang lagi ni pulak,dia cakap dengan aku ka tu??dengan aku ka?aku terkebil2 seketika*waktu ni aku tidak la secomel tadi,sebab kening aku berkerut seribu kau tau?macam nenek kebayan!*aku tidak pasti sangat tapi memang aku ada terasa badanku tercuit sedikit tadi,mungkin minah ni pun,terkait sedikit kaki aku juga.macam mamat tadi tu.aku kah yang salah ni??ah..malas lah nak fikir!fine!aku menenangkan hati biarkan mereka!aku sambung berzikir*wah baiknya aku*ahakss..


Tetiba...*banyak betul tetiba*takpe..layan je..ngeee..


Lalu seorang pak haji,aku memang dah nampak pacik tu dari kejauhan tau,aku kemaskan diri aku.aku kepitkan sedikit kaki aku,duk bersimpuh penuh sopan kau tau?hakhak..aku cuba menggontrol secute yang ada,tapi aku bukan berniat nak mengurat pacik tu ok?gila engkau,nak kena ceramah free?macik ada di sebelah pacik tu hah,tengah lengang2 kangkong menuju kearah bustop ni juga.waaahh!bukan main mesra mereka,siap berpegang2 tangan,siapa cakap bila dah tua2 begini,tak boleh romantik manje2 waktu keluar bersama kan?hah..tu dah terbukti tu..nasib baik aku tak ada camera.kalau tak, dah tunjuk bukti dah,kasih mulut engko ternganga sikit..ihik..


Ok,makin dekat,makin rapat mereka ketempat aku duduk,bila semakin hampir.aku senyum dengan pacik tu,tapi tidak berbalas pun*kesian kan dengan aku?*ok fine! biarkan pacik tu,aku senyum pulak dengan macik tu,macik tu buat bodoh je.ok fine!lagi sekali,biarkan mereka!cukup!!aku buat baik.biarkan!adakah mereka semuanya sama?aku tidak pasti.


Tetiba..*mesti ko dah agak ni kan?*ihik..

pacik tu angkat aku*wah boleh tahan kuat pacik tu*halaaa..badan aku tak besar mana pun,kecil sikit je dari buah tembikai*wink..wink..mesti ko pelik ni?aku manusia ke alien..ihik*aku dengar pacik tu cakap kat aku begini"siapalah yang simpan BATU ni tengah2 jalan cam ni,kalau tersepak ni,tak ke berdarah kaki,ish..ish..".lalu pacik tu letak aku ngam-ngam bawah bunga tepi jalan tu.YA ALLAH,terharunya diriku..nak nangis tau!nak nangis!rupanya tidak semua manusia tu berhati batu..terima kasih pacik..


Moral:jangan cepat menilai orang hanya dari pandangan mata kasar dan melaui cara percakapannya sahaja.kenali dia,selidiki dia,baru kita tahu dia siapa kan?kan?kan? comel..setuju tak?ngeee..senyum sikit..alololo..tomeinye..


pesanan: ini adalah ilusi mama semata2,tiada kaitan dengan sesiapa,jika ada persamaan sekali pun,itu adalah tidak disengajakan..ihik..terima kasih comel,rajin juga comel baca sampai habis ye..*ni mesti fikir mama punya pengalaman lewteww..hehe.

Ini kisah Batu la comel,batu tau batu kan?ala batu..batu..batu yang keras2,kalau buat baling,boleh benjol tu,hah kisah dia la ni..ihik..*

bye comel..take care.


-Sekian Terima Kasih-

Haik??macammana boleh jadi 101 ni..?


ceh!!tengok tajuk bukan main glamour*aishh,glamour ke* bila tengok entri haprak je,jangan panas2 ye comel.fuuuuuuhhh!!fuh!!nah!saya da tiup empat ketul ais kehati awak,kejap lagi sejuk la tu..ahaks..

sejuk dah satu badan ni,rasa ringan semacam je,rasa cam gula2 kapas pun ada gak,ringan kan kapas tu ringan kan?kan?aa gitulah rasa ringan badan saya sekarang ni.macam tak pecaye je..nak tahu kenapa?



cuba jeling sebelah kiri tu..cuba tengok wajah2 comel tu*siap bold tau,kolor merah lagi..ahaks*..dah 101 kan?kan?tapi tak tahu la pulak waktu comel jeling2 ni da jadi 1010 ke,hihi*berangan*insya allah boleh sampai..tengok la nanti..hakhak.
yang pasti waktu entri ni dipublish 6januari 2012 jam 4.45pm,*tak cukup bold simpan jam lagi,haha* angka kat situ adalah 101..hehe..horay!horay!horay!*cam kanak2 rebena sikijap..hayoo..yo*ihik..

jadi ada sesiapa kesah ke?

ofkos la ada! saya! tak nampak saya angkat tangan ni?kenapa?tak puasa,eh silap tak puas hati?*gegurau ye comel,jangan ambik hati lak*saya kan pemilik belog daif ni,mestilah haku kesah.lama tau tunggu follower tu meningkat,nak2 sampai 101..lama tau..isk...ku tahu la follower ko puluh2 juta rupia.tapi jangan la ko hina follower aku yang ciput je tu..isk..hu..hu.tunggu la besok2 dan besok,aku kalahkan follower kau yang juta2 rupiah tu,tetiba *tetiba ok,tetiba emo*ko datang lagi sini tahun 2020*haha..2020 bah*follower aku dah jadi juta3 dollar..hah!ambik ko! juta2 ko dua kali je,juta2 aku ada tiga tau!juta..juta..juta=juta3x..hakhakhak..


apapun disini saya inggin merakamkan 10 juta lori terima kasih,kepada follower2 tersayang ku,kerana memfollow dan menyapot blog daif ini..isk..terharu tau!tu belum lagi follower yang selalu datang bertandang lengang2 kangkong kat sini selalu tu.terima kasih 15 juta lori untuk kamu pulak..sayang kamu semua..muah..muah*laga2 pipi boleh?hahahak gatai*..ops,muah2 laga2 pipi tu khas untuk gegirl je ye.boboi takyah lah..cukup senyum sekali dan anguk pala dua kali ok.kang tak pasal2 belog engkau dan aku di hack..hahaha.*ada org semburu la tu*hahaha..


papa jangan hack blog mama ya cinta..hakhak*permisi ya nak ngegada sikit je*


hai..follower baru 101 entri dah berejela2,belum lagi juta3 dollar,kalau dah banyak tu entri tak tahu panjang mana,memori laptop tak cukup kali.hahahaha..


ok lah,dah.
bye comel..take care.



alahai bila follower saya nak jadi 201 ni..*pandang luar tingkap merenung jauh kearah pokok betik*harap2 boleh tumbang..muehihihihi..


tag


-Sekian Terima Kasih-

Selamat hari jadi ke-11 bulan sayang mama.

Alhamdulilah,hari ini puteri mama sudah genap 11 bulan 1 hari.selamat hari jadi honey..ini ucapan selamat hari jadi ok, bukan ucapan selamat hari lahir..sebab honey mama belum genap setahun,kalau sudah genap setahun nanti, baru mama ucap selamat hari lahir.hari jadi tak perlu kek,hari lahir nanti baru mama beli kek ye sayang..muah.muah.

haik??pening..pening!hari jadi dengan hari lahir bukan sama ke mama?

bagi mama tak sama tau comel,selamat hari jadi tu hari jadi kita la,kalau hari lahir tu,hari lahir kita..hahaha*nonsense ok..ihik,sesaja nak buang karan.*


sepatutnya entri ni ditaip kemarin,tetapi memandangkan mama busy so,entri ni terpaksa di publish hari ni.*hek..perlu ke nak bagitau semua ni?takpe layan je..ngee*


sebelas bulan sudah puteri mama menjalani liku2 kehidupan dunia,belajar hidup susah dan senang bersama mama dan papa juga menangis dan ketawa bersama.terima kasih ALLAH..


kini,dari tidak mengetahui dan memahami apa2 anak mama sudah semakin bijak dan pandai.

pandai dengan bijak tu samalah la tu mama kenapa mesti cakap dua kali?

tidak!tidak sama sekali! lihat kepada bijak,lihak kepada pandai cara mengeja tidak sama kan?so sudah nampak perbezaan yang ketara disitu..*hahaha..mama buang karan lagi ok.takpe layan je..*

anak mama kini sudah pandai berjalan tapi masih belum stabil sangat masih lagi nampak cam robot berjalan..ihik..wau!wau!wau! congratulation honey.. mama so proud of you..oh proudnya mama..muah..muah.*wau diatas bukan bermaksud taksub ok,tapi dek kerana sekor lalat hinggap batang hidung mama tadi,terpaksa mama say wau!supaya lalat bin atang tu lari,nampak sangat dia pun nak tumpang glamour..ahakss..buang karan lagi*


dengan usia 11 bulan ini,anak mama makin hari makin baik,tidak banyak kerenah,semakin menyenang dan mengembirakan hati kami.selalu buat gelagat yang sangat menarik hati,suka mencuba banyak benda,yang mahalnya suka cium lantai,suka cabut plug laptop mama waktu mama syok2 taip entri,suka berebut galaxi tab dengan mama,suka nangis bila papa tak bawa jalan,dan suka menari bila dengar muzik...yang mahal tu yang mama dan papa paling suka..alhamdulillah terima kasih ya ALLAH kerana menghadiahkan kami ciptaan-MU yang terindah ini..



mama dan papa harap anak mama makin sihat,pintar,bijak,comel,cergas dan segala macam sifat yang baik2 sahaja.kalau boleh sifat kurang baik tu nak tolak kat laut mati.kalau boleh lagi nak tolak dari kapal terbang,kasi rasa dia gayat sikit.ihik..biar yang tinggal sifat baik2 je dengan anak mama ni.*ihik.. boleh ke sayang?insyallah*

YA ALLAH panjangkan umur anakku,murahkan rezekinya,permudahkan setiap urusannya,jadikan dia anak yang solehah,berikan dia keselamatan dan kejayaan dunia dan akhirat..amin..ya rabbal alamin..


5febuari bulan depan anak mama genap setahun sudah..eee..tidak sabar tunggu anak mama pandai bercakap dan berlari..ya allah panjangkan umur kami agar kami dapat melalui hari bahagia itu.amin~

mama pulak yang ngegada lelebih posing,padahal si anak buat muka don't no..ahaks..*takpa abaikan fokus si anak saja..ihik*



papa..alesya taknak main kat sini..nak main kat sana..!!*tapi papa tetap juga control hencem*hahaha..


tengok alesya sudah berjaya mengalahkan tinggi tiang ni kan??hahaha..



alesya:mama,kalau senyum cam ni comel ke?
mama:ya sayang..comel sangat..
alesya:ok..alesya senyum cam ni lagi..





-Sekian Terima Kasih-

Tengok! blog tak bertanggungjawab episod last


kalau comel nak feling2,seronok2,senyum2, baca dari EPISOD 1...EPISOD 2 ini episod ke tiga(last)

dew..dew..dew..tedediew..dewiew..(soundtrack)

Tengah kusyuk2 seronok2 cerita bersama si blog tetiba si kecil alesya datang dengan papa.
papa pandang blog semacam je,pandang dari semua sudut sambil kening berkerut tanpa sekuntum senyuman pun..alesya pun turut berkelakuan sama..memang dasar like father like daughter la tu..ahakss..mana tumpahnya nasi kalau tidak ke lantai kan comel..ngee...


Setelah hampir 2 minit berlangsungnya adengan pandang memandang dari segala sudut,tiba-tiba...

Blog meniarap ke tanah lalu bersuara"aku tidak sanggup bertentangan mata dengan kamu papa,pandangan tajam mata papa itu bagaikan sebutir panah yang menembusi jantungku,aku tidak sanggup digoda begini,oleh itu,pilihan terbaik adalah dengan membuat aksi begini..oh tidak..isk..isk..sob..sob.."*hahaha boleh pulak berilusi sampai begini sekali..teruk betul mama kenakan si blog.jahatnya diriku*

mama,papa dan alesya berpandangan antara satu sama lain,masing2 terkelu,terkedu,membisu.kemudian serentak memandang blog yang tengah teresak-esak sambil menyembamkan wajahnya ke tanah yang gebu itu.

Blog bersuara lagi" aku tahu,aku selalu dipersalahkan ramai manusia terutama nya mama.dia tuduh aku macam2,dia kata aku blog yang tidak bertanggungjawab!.aku sedar siapalah aku hanyalah sekadar tempat untuk persingahan,untuk memuntahkan segala benda yang sarat di fikiran mereka,aku juga sekadar tempat untuk memahat kenangan2 pahit dan indah mereka.mama mahu aku fahami dia,tapi dia tidak pernah pun memahami aku,mama tidak pernah fikirpun aku penat kah tidak,dia sentiasa mengejutkan aku tanpa kira masa.ikut suka hati dia saja..mencik!mencik!mencik!.sampai bila pun aku tidak akan bertanggungjawab!!sebab aku diciptakan tidak mempunyai perasan!!faham tak?huhuhuhu..mencik melalui semua ini..


mama dan papa berpandangan lagi kecuali alesya,alesya sibuk layan facebook di handphone,aisey..pandai main fb suda konon anak mama..ahaks*terasa sebak didada bila blog berkata begitu,lalu mereka pun meniarap juga seperti blog*biar sama2 bersedih konon.haha*


mama berkata dalam kesyaduhan"aku minta maaf blog,aku bertindak emo begitu.sekarang aku sudah mulai sedar, kau hanyalah ikut telujuk tuan kau sahaja.hitam tuan mu,ko pun hitam lah juga,putih tuan mu putih la juga ko kan?.ko mana ada perasaan untuk memahami manusia kan?seharusnya manusialah yang kena memahami dan mengawal diri sendiri..betul kan blog?..huhuhu


suasana sunyi seketika,mama dan belog menunggu turn papa bersuara pulak..tetapi hampir 5 minit menunggu,tiada sedikitpun konsonan keluar dari suara papa,apalagi vokal a,e,i,o,u..mama pandang belog,belog pun pandang mama,keduanya memandang kearah papa yang dari tadi meniarap tanpa suara.tiba-tiba..

Kroih..!kroih..krooook..!kroih..ya ALLAH..omaigad..mama tepuk dahi,papa tidur sudah rupanya..hahaha..

bila papa bangun,tetiba menyalam siblog lalu bersuara"ok stat sekarang kita berempat jadi kawan hokey?kita jadi kawan baik sehati,sejitu..amacam?setuju?".mama dan belog angguk serentak..*tandanya persefahaman sudah ditandatangani la tu*..lalu si blog pun tetiba lesap*tetiba ok..tetiba*..


aik?belog pegi mana?takkan bersambung lagi,cakap ni episod last...


belog masuk dalam hintenet la..hahaha..hapalaaaa...haha.
nanti kalau belog tinggal dengan kami,comel nak berblog camna?kan?hahaha..


ok ilusi ni berahir disini ye comel?camna?melampau tak ilusi mama..ihik..rasa nak bagi penyiku ke cekelat?ahakss..
"adek manis...jangan marah adek manis"*kalau nak feeling sebut ayat ni kena goyang2 dagu kekiri ke kanan pas tu sebut versi pacik pakistan jual kain ok*hahaha..


bye comel..take care.

-TAMMAT-



-Sekian Terima Kasih-

Siapa Budak pelik sambut birthday ni..



Dikala menulis entri ini,keadaanku masih termanggu-manggu anggau sasau segala,muka dia ada iras2 cam mukaku,tapi tang mana yang sama ku tak tahu pulak..sebab ku tengok mukaku lagi cun dari dia*hey..hello jangan nak perahsan-tan sini bowley*haha si comel mesti tak puas hati ni.okey2 ku tahu ku dah lah tak comel,tak tak cun,tak seksa eh silap tak seksi..hah puas hati??..tapi.. pintar ...*hahaha..LARIKKK...!*


ok..ok kembali..penat lari2 dah,sambung cerita..menurut cerita emak budak tu,dia dah genap 15tahun.tapi tengok muka dia cam dah 51tahun,eh melampau pulak,tukar kepada 18tahun la,kang majok pulak budak tu nanti,so ayat diatas terpaksa diulang kembali menurut cerita budak tu,dia dah genap 15tahun.*saja je nak nyusahkan si comel skit..supaya rajin membaca.haha*


yang peliknya,tetiba pulak budak tu minta mama belikan hadiah untuknya,siap request hadiah lagi,mama terkelip2 pandang dia*waktu itu ku nampak diriku comelll je*wek!mama pun loya juga,tak habis2 angkat bakul isi sendiri,eh silap.isi bakul angkat sendiri,haik??mana satu yang betul ni??haha..pilih je mana2 comel suka,hambik la.. haha.tak pun tanya cekgu kat sekolah mana yang betul..hehe


memandangkan mama ni memang baik hati*yela..baik hati la sesangat,takpe layan je*mama belikan lah juga budak tu hadiah..teringat zaman remaja ku dulu,nak dapat hadiah harijadi seketul sabun pun susah.kebarangkalian sabun berharga sangat waktu tu.so mama selalu dapat telur diuli2 dengan tepung kemudian simbah atas kepala je..huhu..jahat tak dorang dengan mama.kawan2 mama la tu.ngegada sesangat..haishh..manisnya memori itu..nyam2..



Siap beli hadiah,kami bawak pulak budah tu makan di sebuah restoran,belikan dia kek,kami celebrate sesama,bukan main gembira budak tu,rupanya family mama pun ada menyediakan juga hadiah2 untuk budak tu,comel tak pelik ke sapa budak tu?betuah sungguh budak tu kan?dapat layanan begitu sepesel dari family mama..haih..sapa budak tu..


siap makan2,nyanyi2,sembang2,mengular,melipan,menikus segala*adakah ayat2 tu semua dalam kamus dewan*haha..sesuka hati je..takpe..ko faham kan comel?faham kan?ok..pandainye...kamipun memulangkan diri kami ke rumah.adik drive keta mama pulang,mama pulang naik keta husben.


Sampai rumah,aik??terkejut beruk mama*penah nampak ke beruk terkejut,takpe lepas ni goggle.hehe.budak tu pun ada dirumah,mak bawak pulak budak tu sekali?halaaa..habis la kali ni,kecoh ribut taufan la parents budak tu mencari nanti.silap2 repot polis..kenapa la mak dgn adik aku ni buat tindakan menyusahkan begini ni..haih..risau..risau..risau..*nak nyanyi cam lagu alif aziz pun boleh*

kerisauan membuatkanku tidak senang duduk.kehulu kehilir,kehilir ke hulu,padahal budak tu kesukaan sambil buka2,belek2,try test hadiah2 yang dia dapat.tanpa berfikir panjang,mama bersuara'tak boleh mak,kita kena repot balai ni mak,mana boleh suka2 hati bawa anak orang balik rumah.semua orang memandang kearah ku,mulut ternganga,semua terlopong,ada sorang tetelan sekor nyamuk..siapa?comel takyah tahu la..jangan nak sibuk2.ahaks..

mak berdiri,mak cakap' ko ni kenapa?ko tersampuk jin gunung ke hutan ni hah!..*agak kasar ayat emak itu,tapi takpe dia mak..layan je dia cakap apa*dia tu kan adik engkau..SITI RAINI BINTI MOHAMMAD SUL..diakan birthday ari ni 03 jan 2011..ko mabuk ka apa ni*jangan termakan kata2 mak,diriku suci dari alkohol*ahakss

Ya ALLAH..itu adik mama la..adik mama..o maigad..omaigad*nak juga pengsan tapi tak jadi*..come to sister sayang..alololo..happy birthday adik ku sayang...muah2..sweet 15.semoga panjang umur murah rezeki,diredai dan diberkati ALLAH,jadi anak yang solehah ye sayang..semoga impian dan azam tahun baru mahu dapat 9A P.M.R. dimakbulkan.amin~*nak kecoh ni,adikku target 9A tu,diulang lagi sekali 9A..mama dulu target 9A juga,tapi dapat 10A pulak..apa boleh buat terima je la keputusan yang dibuat.emmm...*muntah je jangan tahan2*ahakss..


Saja pilih kek ni,konon nak menampakkan budak2 lagi takla nampak tua sangat..haha

tadaaa...ni muka sebenar budak tu,,comel tak?*takyah nak kembang2 la*hihi.inilah Adik bongsu saya.cuba lihat betul2 tang mana yang kami seperti adik beradik..hehe.

mau buat love konon,tapi kesian tidak menjadi..tak kesah la..yg penting cute aku yang menjadi .wekk!hahaha.yang sebelah kanan tu,itulah bonda tersayang kami..we love u mak..muah2..




hehehe tamat da cerita buat2 suspen mama ni.jalan cerita tu betul,tapi lakonan suspen tu adalah tipu semata2..hahaha.suspen tak..suspen tak?ada rasa2 nak bagi mama buku lima tak?hahaha..jangan la..kalau cekelat boleh..kalau nak bagi biar banyak2..hihihi..


bye comel.take care..




nota: segala kata2 bangga diri yang tertera diatas tiada bermaksud untuk riak,ianya sekadar untuk gurauan semata mata..isk..sob..sob..


-Sekian Terima Kasih-

Tengok!! blog tak bertanggungjawab! episod ke-dua

Baca EPISOD 1



dew..dew..dew..tedediew..dewiew..(soundtrack)

Hah..da stat da..da stat da..duk elok2 ye comel..jangan loncat2 tau..ahakss..


dew..dew..dew..tedediew..dewiew..*(yang tadi tu tak aci,ada iklan melintang)*ahakss..


blog: *(blog tidak dapat berkata apa2 ketika ini kerana sibuk menepis tumbukan mama kedadanya dan mukanya sedikit hijau menahan kesakitan tersebut)*

tepis punya tepis punya tepis,akhirnya si mama berhenti sendiri,berhenti bukan kerana penat,tetapi sudah bosan menumbuk tidak kena sasaran juga,mama tukar main tolak2 pulak*hala..yang cam budak sekolah stat nak gaduh tu,tau kan?ihik*

mama tolak, blog mengelak, mama tolak, blog elak..*haish..bila nak jatuh ni*.dalam keadaan haru biru begitu,tolak elak, tolak elak, tetiba DEBUSSSSS!! si blog jatuh dalam tasik tu*yes!jatuh juga..*

Lalu......

mama:HElp...HeLp..Help...Heellllllllpppppppppppp blog bunuh diri..eh salah,blog jatuh helpp..!!!


blog
: takpe2 takya kecoh2 aku boleh berenang sendiri la wei..ni belog la belog..!..lautan api pun aku berani harungi inikan pulak tasik kecil ni..*jangan jadi bongkak cam ni,jadi congkak pun jangan*

Belog berenang2 ketepian..mama berenang2 ke hulu,eh silap,mama berberlari anak dari atas jambatan menuju ke tepi tasik untuk mendapatkan si blog..

mama: Blog,im sorry blog..im sorry..buatlah apa pun yang blog nak,nak tumbuk pun mama tak kesah dah..asalkan blog maafkan mama..isk...sob..sob..


Blog
:*(sambil membuang lumut yang menyangkut diatas kepala)*Takpe..takpe..lain kali buat lagi..blog suka tau..suka sesangaaatt..abis tu apa lagi yang engkau buat serba tak kena tu?cerita la lagi..cerita..

blog:*(sambil senyum2,sambil gentel2 baju konon)*alhamdulillah..nasib baik blog tak marah..nanti kita main tolak2 lagi yea..

kalau dapat kawan yang tidak memahami antara satu sama lain ni susah kan?emm..takpe layannn dulu..

mama: blog tahu tak,kemarin kan,aku masuk tandas,waktu tu jam 9am..bila keluar dari tandas tu kan,selamba dekk je aku sarungkan kain telekung siap nak solat,tapi baru kain telekung tu je la..tetiba aku tersedar dari lamunan,"ya ALLAH, apa aku buat ni,omaigad..omaigad.."cepat2 je aku buka semula telekung tu,nasib baik takde orang nampak..ngeee..

blog: kenapa pulak jadi sampai begitu sekali?teruk betul..

mama: entahlah,tapi.. kemarin aku sedang terfikir fikir apa entri yang aku nak bagi dengan blog,sedar tak sedar aku sudah berkelakuan begitu..ihikk..

blog: oh lawak nya,*tapi tak senyum cuma membelek2 helaian rumput *selain itu apa lagi kejadian2 pelik yang kau alami sejak berkawan dengan aku ni..cerita la lagi,si comel pun nak tahu juga tu.kan comel?


mama; ada lagi,ari tu, ada sekali aku tengah bancuhkan si alesya tu makanan,alesya tu makan nestum,so memang kena bancuh dengan air panas,tapi aku pegi tuang air sejuk dalam mangkuk tu,nasib baik aku cepat2 sedar,kalau tak sayang la makanan tu.nasib baik sempat diselamatkan kalau tak,sudah berlaku pembaziran disitu,cam kes sabun cuci kain tu..hehe.

blog: oo..hehe..kuat juga pengaruh saya dalam kehidupan ko ye?ish..ish..entah2 si comel pun gitu juga kan comel?baik ngaku kalau betul..ihik...


Tengah kusyuk2 seronok2 cerita bersama si blog tetiba si kecil alesya datang dengan papa.
papa pandang blog semacam je,pandang dari semua sudut sambil kening berkerut tanpa sekuntum senyuman pun..alesya pun turut berkelakuan sama..memang dasar like father like daughter la tu..ahakss..mana tumpahnya nasi kalau tidak ke lantai kan comel..ngee...



dew..dew..dew..tedediew..dewiew..
halaaa..soundtrack suda nyanyi2 la comel..hehe..tu tandanya cerita bersambung la tu ngeee..kita sambung lagi ye comel..nak cite panjang2 pun bosan pulak,bukan setakat pembaca bosan mama lagi la bosan..ihik2..

jangan jemu2,serik2,segan2 datang sini lagi ye ..tadaaa..
bye comel..bye..comel.. ala tomei..tomei..


Baca EPISOD 3(last)


-Sekian Terima Kasih-

Tengok!! blog tak bertanggungjawab!


Aaaa..macam mana nak buat pendahuluan ni a..

A.. Assalammualaikum dulu la.
assalammualaikum wbt comel..

Memandangkan mama tiada idea nak membuatkan cerita ini menarik,so mama mengambil keputusan wat ilusi begini,
mama andaikan blog ni seorang manusia sekarang ni.dan mama sedang bercakap dengan dia.hokey?ikuti perbualan mama bersama blog*nampak sungguh skema ayatnya*hahaha.

Situasi ini berlaku di sebuah tasik yang airnya tidak berapa dalam dan tak berapa nak keruh,disaat seekor ikan kaloi meloncat dari air..mama dan blog berada di atas jambatan kayu yang sangat comel,dibawahnya ada bunga teratai yang tengah diurat sang katak.hahaha..melebih sungguh ilusi ini..*(takpa,abaikan)*
teruskan bersama bait2 sandiwara mereka..

mama: kau memang tidak bertanggungjawab blog!

blog: *(tanpa sebarang jawapan hanya cekak pinggang dan memandang mama dari atas sampai bawah,kemudian dari bawah sampai atas konon)*

mama: teengok la apa yang ko sudah buat dengan aku,lepas tu ko boleh buat donno saja,aku geram dengan ko.ko tahu tak?*(air mata tengah bergenang konon)*hak3

blog: Halaaaaa..kenapa pulak minah ni*(garu2 kepala kebingungan la tu konon)*

mama: ko tahu,sejak aku mengenali ko ni,fikiran aku sering terganggu kerana asyik memikirkan apakah selepas ini entri yang patut aku beri ko makan.tapi ko tidak pernah ambik tahu semua itu kan?..ko biarkan aku tidak tentu hala begini.dimana tanggungjawabmu kepada ku*(hahahaha..mama ketawa dulu..hahahahaha)*

ok sambung

blog: kelip2 bajet comel,tanpa sepatah kata.cuma merenung tepat ke anak mata mama.

mama: ko tahu,tadi aku mencuci kain,aku dah siap sabun baju tu baik punya,tinggal nak bilas lagi,tapi apa kesilapan yang aku telah lakukan,aku tuang semula sabun pada pakaian tu,so menyabunya sudah berlaku dua kali..dua kali!! ko tau? sayang sabun aku,sudah berlaku pembaziran disitu.ko tahu kenapa berlaku begitu?itu semua kerana memikirkan kamu..padahal ko tidak pernah menghargainya..*(titis2 jerni sudah mulai kelihatan mengalir dipipi konon)*hahahaha

blog: pusing kiri kanan serba tak kena*(panik la tu konon bila suda melihat airmata mama tu)*ahakss..

mama: terdetik di dasar hati"ahaksss..biar dia..biar dia..biar dia rasa kegusaran hati ini,yes!!taktik aku suda mula menampakkan kesan,teruskan menangis..terus..terus"
huk..huk..sob..sob..isk..isk..aku tidak suka perasaan ini..huhuhu

blog: Halaaaa..minah ni,apa masalah engkau ni??jadi apa yang kau mahu aku lakukan hah?!*(tiba2 konon blog naik hangin)*



mama: haik?engkau boleh tanya apa yang aku mahu??aku mahu engkau bertanggungjawab!!faham??bertanggungjawab!!kalau engkau tak faham,haku tolong ejakan B.E.R.T.A.N.G.G.U.N.G.J.A.W.A.B.bunyinya BERTANGGUNGJAWAB!!!faham!!mengerti!!!*(waktu tu muka mama suda pink2 konon sebab marah,anak mata pulak sudah keatas kebawah kekiri kekanan sambil jari telunjuk lurus je dihalakan ke dada si blog)*..hahaha


iklan sekejap
: muahahahahaha..mama ketawa dulu,mama loya2 ni sebab tak tahan dengan dua pasangan ni..isk..bila adengan tampar menampar ni..tak sabar ni..tak sabar..tak sabar..
ok2 main semula*(dew..dew..dew..tedediew..dewiew)*eee..apa benda diew2 ni..ni muzik stat nak main tu la konon,time nak stat main selepas iklan tu hah..kekeke..

blog: ewah..ewah..*(waktu ni kepala digeleng kekiri dan kekanan sambil pandang mama dengan kegeraman konon)* lurus je jari telunjuk engko panah hati aku ya! haku tak minta pun ko mengenali aku..ko yang sibuk2 cari aku dulu tau!!ko yang terhegeh2 kat aku.. haku tak minta ditatang bagai minyak yang full! itu sendiri engkau yang cari masalah..aku tak mintak engkau ingat haku duapolohpat jam..engkau sendiri yang mabuk,kemaruk segala hapa!!!


mama:*(gulk..gulk..gulk..3 kali mama telan liur,terkelu sekejap mendengar leteran si blog menangis terus kerjanya..cenggeng betul mama ni..haih..air mata saja senjata mengalahkan org..peluru lain habis suda kali.mahu beli,lesen memiliki senjata api belum ada..)*


belog: Jadi sekarang kau nak persalahkan aku pulak..sapa yang memulakan masalah ini sebenarnya hah!!!

mama:*(mama pandang blog dengan juraian air mata,kalau disambut dari tadi sudah setengah cawan kali)*ini balasan kau dengan aku blog..begini kau buat aku..setelah duapolohpat jam aku menemanimu..ini yang kau balas..terima kasih blog..terima kasih!!!kalau begini lah,lebih baik aku terjun jambatan ini aku rela menemani sang katak dibawah sana daripada kamu!!!mencik!mencik!mencik kamu!*(sambil menumbuk numbuk dada si blog konon)*...

blog: *(blog tidak dapat berkata apa2 ketika ini kerana sibuk menepis tumbukan mama kedadanya dan mukanya sedikit hijau menahan kesakitan tersebut)*hahaha

apakah yang akan terjadi selepas itu?adakah mama akan terjun dari jambatan itu,ataupun sebaliknya dan apa pulak tindakan si blog waktu itu..tunggu dan nantikan episod akan datang...

ngeee... dew..dew..dew..tedediew..dewiew..

hah..itu bukan iklan ya comel..muzik tu menandakan sudah tamat 30minit drama dimainkan..so drama ini akan bersambung pada episod akan datang..tunggu tau comel..kalau nak tahu sambungan tingalkan link comel di entri mama ni,nanti mama da update mama gitau comel ye..ala tomei..tomei..jangan malas2 taip link tu..ok..senyum skit..hah!kan comel tu..take care comel..


ngeee... dew..dew..dew..tedediew..dewiew..


nota:apa yang terjadi itu itu memang pengalaman mama selama berblog ini,kadang2 banyak perkara mama buat tak tentu hala sebab pengaruh blog sangat memberi kesan dalam kehidupan mama.cuma apa yang ilusinya cara penceritaan dan watak si blog tu..hihihi...


banyak lagi sebenarnya benda2 yang mama buat jadi tak kena,nanti mama ceritakan lagi dengan stail ini ok..kang mama cerita panjang2 bosan pulak comel membaca kan?so tu pasal mama stop dulu..ngeee..bye comel take care..


haih..la belog..kenapa ko belog..


Baca EPISOD 2



-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink