guest

FOLLOWER TERBAIK SEPANJANG BULAN MAC

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


Alhamdulillah..ALLAH masih panjangkan umur kita hingga ke hari ini.


Hari ini 31 mac 2012 kan?betul kan?saya tidak salah kan?hihi.ye lah,manalah tahu kan?saya ngigau sorang2,sebab saya update entri ni awal pagi,bersemangat tak saya update blog?hahaha..setelah beberapa hari titak meluangkan banyak masa dengan cik blog ni,jadi hari ini hari untuk membalas dendam.haha.boleh?

Ok,untuk tidak membuang masa,sebab lepas ni nak ke sekolah pulak,ngeee..jadi saya teruskan kepada topik utama,KEPUTUSAN FOLLOWER TERBAIK SEPANJANG BULAN MAC.

Untuk pengetahuan semua,sebenarnya agak sukar untuk saya memilih seorang pemenang sahaja,bukan sahaja sukar namun rasanya,berenang di lautan berduri tau?eh??adakah lautan berduri..haha.ok2 takpe, abaikan lautan tu,hihi.saja nak membayangkan kesukarannya.hihi.tapi betul terlalu sukar!

Sukar sebab,sepanjang bulan mac ni,ada 2,3,4,5 dan 20 orang sebenarnya follower yang terbaik,suka berkunjung dan melawat BHM,suka tanya2 khabar mama dan keluarga,tercari2 bila mama tidak muncul2,ramai ! bukan setakat seorang,itu yang saya katakan agar sukar untuk membuat keputusan.takut juga ada yang tersinggung dan kecil hati kan?tapi saya sangat berharap agar tiada yang kecewa :).terima kasih yang tak terhingga buat kamu semua. lol saya sangat2 menghargainya.

Namun,setelah menanam keadilan didalam hati,aisey menanam ke?ahaks...akhirnya saya dapat juga membuat keputusan ini.kalau dirujuk kepada syarat2 pemilihan,follower ini memang berkelayakan dan beliau begitu menonjol.komen pun banyak,kunjungan pun banyak,cuma sebelum ni tak terekod sahaja,rasanya setiap hari dia akan datang kesini dan bertanya khabar saya dan keluarga.komen2 beliau pun sopan dan menarik hati saya.


Jadi tiba masanya,untuk saya pemerkan namanya.follower itu ialah CIK NUR!!!!!
TAHNIAH dear :) kamu follower terbaik bulan ini.opppsss!!yang lain.!!.alamak,janganlah kecewa,huhu..bulan depan ada pemilihan lagi.so pastikan bermula besok kamu serlahkan diri dan kewujudan kamu dihati mama ye..ngeeee..ala,lagipun banyak lagi hadiah2 untuk kamu rebut nanti,insyaallah saya akan sentiasa cari aktiviti yang menarik!dan kamu boleh dapat ganjarannya.insyaallah.


Ok CIK NUR,sila pilih antara satu hadiah2 yang tersenarai di bawah ini ye dear lol

1.HEADER(saya akan create ikut kehendak dia)
2.PROMOTE BLOG DIA selama 1 bulan
3.HADIAH MISTERI(Suprise!!hihihi)besar ke kecik kena terima dan pasrah ye..hihi.
4.BROOCH COMEL.(atas pilihan saya)
5.BUKU ILMIAH.cth,kelebihan solat ke,buku2 petua ke,apa2 la ikut kesesuaian.saya yang tolong pilih untuk kamu ye.hehe.
6.TOPUP RM 10 CELCOM,DIGI,MAXIS.

rasanya saya tahu cik nur pilih yang mana..hihihi.

ok,sekian dulu update untuk kali ini lol
take care
assalammualaikum lol


psssttt...kalau nak tahu rahsia menambat hati saya tanya cik nur..hahaha.boleh cik nur?hihihi.





lol


-Sekian Terima Kasih-

SIAPA RASANYA FOLLOWER TERBAIK ITU :)

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T


Alhamdulillah..

Hari ni 30 haribulan kan?besok 31 haribulan kan?hari terakhir untuk bulan mac kan?banyak betul pulak KAN,kan?kan?hihi.ingat lagi tidak janji saya dengan follower2 setia BHM?Ingat ke tidak ni?hihi..tak ingat sila review entri ini"Follower Terbaik akan dapat Hadiah "


Jadi,besok akan diumumkan siapakah follower bertuah itu,jeng..jeng..jeng..rasa2 siapakah dia?siapa tahu?angkat tangan!!..hihi

Saya dah tahu tapi saya taknak bagitahu sekarang sebab janji kita akhir bulan kan?.so akhir bulannya besok..tunggu dan lihat keputusannya besok ye.ngeee.


Oh ya,GROUP SEGAR FOLLOWER,dah update ke pertambahan ahli :)?dah follow dan berkenalan ke dengan M@W@R Q@SeH dan CIK PENGUIN_SOLEHAH?

jangan lupa follow dan bermesra dengan sahabat baru ini ok :)

take care
bye,
Assalammualaikum .



kata hati: Dua tiga hari ni banyak kerja yang harus diselesaikan,so tak dapat nak terbang ke blog2 kamu semua.huhu.insyaallah bila semuanya sudah selesai saya selalu berkunjung keblog awesome kamu tu :)













-Sekian Terima Kasih-

UPDATE GROUP SEGAR FOLLOWER

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


Alhamdulillah muncul juga akhirnya bersama entri ini setelah menyepi diri seketika..ngee. apa khabar sahabat2 maya ku ?sihat?

Entri ni adalah update untuk GROUP SEGAR FOLLOWER.untuk pengetahuan ahli2 group, sebelum ini ahli group adalah seramai 21 orang kan?baru2 ini saya ada maklumkan tentang penambahan ahli group seramai 5 orang lagi kan?bagi yang terlepas sila baca entri ini
4 HARI SUNYI TANPA BERITA ,KEMANAKAH? .


Jadi disini inggin saya maklumkan pada semua bahawa setakat ini ada 2 orang yang lapor diri.jadi masih ada 3 kekosongan,seorang perempuan dan dua orang lelaki.So ahli group sudah bertambah kepada 23 orang.

Ahli group, kalau ada cadangan sesiapa yang nak dimasukkan kedalam senarai ahli sila maklumkan kepada saya,dan pastikan orang yang hendak dicalonkan tahu tentang perkara ini.boleh?ngeeee..

Kemungkinan selepas ini, tidak ada penambahan ahli lagi,cukup setakat ini iaitu seramai 26 orang.boleh terima?hihi.

So sesiapa yang berminat,sila maklumkan cepat.setakat komen sahaja tanpa menyatakan keingginan untuk turut serta,tidak akan disahkan sebagai ahli.haraf maklum. :)



Ini adalah senarai ahli setakat ini dengan penambahan dua orang blogger


0.ARINA SHAMSUL
1 AUTOPUBIZ RELOAD
2.MISS BANU
3.AINE AINUN
4.DIEYNA
5.YANA LIBRA
6.DEQLA MANJEW
7.9NOL4
8.MS VELENTINE
9.CIK NUR
10.CHIC NA
11.LELAMAISARA
12.ETUZA.
13.SWEET HONESTY.
14.AYUNI
15.MISYA MIALEN
16.CIK AINI LAVENDER
17.SOLEHAH SHAMSUDIN
18.DYABUNGA
19.MZHANY

20.CENDOL
21.M@W@R Q@SeH
22.CIK PENGUIN_SOLEHAH

23. ??
24. ??
25. ??

WANTED
!!!!!

2 ORANG LELAKI DAN SEORANG PEREMPUAN :)


-Sekian Terima Kasih-

4 HARI SUNYI TANPA BERITA ,KEMANAKAH?

Assalammualaikum w.b.t


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

"Akhirya dapat lagi kita bersiaran untuk kali ini",aisey itu ayat CIK NUR tu..hihihi.


4 hari sunyi tanpa khabar,kemanakah?ihik..ada sesiapa yang merinduiku kah?haha.ala, malu pulak.ihik..actually saya lagi rindu,rindu mahu beraya keblog kamu,rindu nak update entri.lama dah tak update kan?hihi.aisey padahal baru 4 hari je pun..nge3..yang kakak ramping2 dan abang macho2 tu,dah setahun tak update,steady rock je pun kan?haha..

Pas ni nak beraya sakan ke blog kamu pulak,ada habuk2 biskut lagi ke yang tinggal?haha.tiada pun tidak apa,air paip pun syukur lah..hihi.


Siapa perasan 4 hari saya diam 4 hari juga kamu tidak dapat masuk blog si 9NOL4?
Aaaa..sebab tu la saya diam,saya berkubang di blog 9NOL4.hihi.4 hari saya tak update,4 hari juga dia tak update,hihi.kesian kami :'(.sila jangan tanya kenapa lama sangat berkubang disana..ini adalah jawapan pihak admin"Segala Kesulitan Amatlah dikesali" hahaha..

Alhamdulillah langsai sudah janji dengan beliau..haraf2 dia suka la hasil kali ini..huhu.sebab beliau tak balas message saya lagi.so saya tak unprivate lagi blog tu.MZHANY ada tanya kan?kenapa tidak dapat masuk blog 9NOL4?tu la sebabnya dear..:)

So lepas ni,saya nak blogwalking sampai pengsan..hahaha.kita mulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah...hihi..



o ya,mengenai pertambahan group tu,memandangkan majoriti ahli dah setuju,kita akan buka peluang ini kepada 5 orang lagi ahli,3 ahli perempuan dan 2 ahli lelaki,tidaklah cikgu ETUZA keseorangan kan?ngee.,so ahli2 lelaki sila lapor diri.hihi..jadi dengan rasminya kekosongan dibuka sekarang..CEPAT!!CEPAT!! untung sapa2 yang join GROUP SEGAR FOLLOWER (GSF)..hihi.3 orang lelaki terawal dan 2 orang perempuan yang terawal lapor diri.itulah yang akan terpilih.sapa yang lambat..insyaallah lain kali peluang dibuka lagi :)

Saya mahu blogwalking sekarang,jadi ini ending story la ni..hihihi.


bye Assalammualaikum :)








-Sekian Terima Kasih-

GENG,APAKATA KALAU KITA TAMBAH AHLI?hihihi

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


Alhamdulillah sejak wujudnya GROUP SEGAR FOLLOWER ni,rasa makin semangat pulak nak update blog,apalagi blogwalking kan?hihi.yang lain2 pulak camna?apa khabar korang sejak sertai group ni?happy dak?dah ada pengomen dan pengunjung setia ?hihi..


Dah makin meriah rasa kan?senyuman pun meleret je ke telinga bila tengok komen2 yang mencuit hati mereka2 tu kan?hihi..eeeee..bestnya kenal korang.wah giteww..haha.So apalagi korang kongsi2 lak perubahan yang ada,sejak wujudnya GROUP ni,nak juga tahu perkembangan.hihihi.

Actually ada juga yang tanya,boleh lagi ke join group ni,huhu..saya pun tak dapat jawab apa da,huhu.sebab keputusan terletak pada kita semua kan?bukan seorang..

So apakata kalian sahabatku?Setuju dak kalau kita tambah ahli?kita tambah sikit2 je dulu 5 orang ke,senang sikit nak kenal mengenal kan?hihihi.so nanti group dah jadi 26 orang kan?camna?

Rasanya lagi ramai ahli lagi best dan meriah kan?hihi.lagipun ahli sekarang ni rasanya dah mulai kenal antara satu sama lain kan?hihi.setuju dak?

Em satu lagi,hari tu ada juga Aine Ainun tanya kalau group ni ada terma dan syarat,saya pun tak terjawab juga,sebab kena minta persetujuan semua juga kan?hihi..so pada pendapat semua nak terma dan syarat ke?kalau ada nyatakan ye..hihi..

nanti kalau nak komen jangan lupa simpan perkataan SETUJU ya.supaya senang sikit nak tahu pendapat korang..ngee..

tu je nak update,nak sambung buat kerja..ihik..
bye..assalammualaikum :)




-Sekian Terima Kasih-

AIK?ADA JUGA BLOGER NI TERSELIT..

ASSALMAMUALAIKUM W.B.T.

Alhamdulillah dapat juga akhirnya update blog untuk hari ini walau tengah sibuk dikerumuni kerja2 seharian.hihi.boleh pun ayat giteww?cam semut pulak der..hihi.

Bila buka blog hari ini,berbunga2 pulak rasa hati bila tengok bilangan follower makin naik..alhamdulillah..makin ramailah kawan maya..hihi.ini mesti hasil daripada promot GROUP SEGAR FOLLOWER ni,terima kasih sahabat2 ku..uhuk. isk..jasa baik kalian akan ku kenang selamanya.


Tengah dok terbang kesana kemari menjejaki follower baru tu ,tetiba saya sampai ke PORTO ALEGRE,RIO GRANDE DO SUL.Aik?ada juga pulak follower BUNGA HATI MAMA, dari sana ya.dia follow semalam..tengok BLOG dia bahasa penghantar adalah bahasa PORTUGUESE..gulpp!!..gulp!! telan air liur mama,mata hanya mampu kelip je nengok entri beliau..hihi.tak faham satu hapa..hihi..tapi dengan pertolongan pacik translater google akhirnya berjaya juga saya memahami maksud entri beliau..hihi.

Rupanya blog beliau blog bisness .sapa2 minat beli baju dan kasut import tu,boleh lah berkunjung ke blog beliau.hihi.

BTW "muito obrigado por ser meu seguidor" maksudnya (thank you so much because be my follower) ngee..aku tanya pacik translator..hihi.kalau tanya pacik ni kena buat ayat yang skema,kalau dak..terima lah ayat yang dia bagi tungang langgang..hihi.


ok la pas ni nak buat template untuk madam jaa(9nol4) pulak.hihi.tunggu ye jaa,jeng..jeng..jeng..ahakss..







-Sekian Terima Kasih-

TEMPLATE UNTUK AYU(AUTOPUPBIZ RELOAD)

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.

Alhamdulillah..setelah seharian menyepikan diri tanpa blogwalking,akhirnya saya muncul juga bersama entri ini.hihi.

Apa khabar sahabat2 mayaku semua?ada sapa2 yang mencari dak dari semalam hingga ke petang ini?hihi..bajet ada orang rindu lewteww..ahaks.


Kususun sepuluh jari ini untuk memohon keampunan terhadap kamu,expecially group SEGAR FOLLOWER sebab tiadak menjenguk dan memberi respon setiap kunjungan dan pertanyaan kamu selama 24 jam.ada feel baca kad raya dak?ada tak?haha.

Sebenarnya saya menyepi bukan kemana pun cuma jika ada masa yang terluang tu,sudah diperuntukkan untuk menyiapkan EDIT TEMPLATE dan HEADER pemenang2 TOP 5 ari tu,tu yang nak jenguk kamu tak sempat tu,lagipun semua taxi takmo datang.jauh katanya nak ke blog kamu,sbb selalu tu saya guna jet je untuk blogwalking..hahaha.

apapun satu template dah siap edit,haraf tuan punya blog suka la ya.huhu.Ayu buat blog baru,khas untuk karya2 peribadi katanya,dia minta tema diary,tu yang jadi camtu ni.huhu.inilah templatenya.




kalau rajin bolehlah singgah ke BLOGNYA ,then kalau sudi bolehlah follow sekali kan?hihi.


Ps;kalau nak cari sahabat maya yang rajin2 mengomen,baca entri,dan blogwalking,dorang2 ni lah salah satunya.nak tahu sapa? cek group ni GROUP SEGAR FOLLOWER.psssstt..kalau nak follow semua pun tak rugi..hahaha




-Sekian Terima Kasih-

MARI HARI RAYA DI BLOG DIA..JOM.!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


Pagi ini saya dikejutkan lagi oleh satu idea bernas yang tiba2 timbul dalam minda cilik ku ini..kemudian idea itu tiba2 terapung dan memancar mancar cahayanya,dengan pantasnya saya menerkam idea itu. ku gengam erat,perlahan2 ku buka gengaman itu,rupanya idea itu ialah salah satu cara untuk merapatkan silaturahim antara GROUP SEGAR FOLLOWER.macammana??sila..baca ini..ngee.


Sebenarnya tujuan utama GROUP SEGAR follower ini ditubuhkan adalah untuk mencari sahabat maya yang benar2 ikhlas dalam mengikuti perkembangan setiap hasil karya kita.rajin melawat,memberi sokongan,meninggalkan komen yang membina dan memberi peransang semangat untuk kita terus berkarya.haraf2 group ini kekal la kan?.huhu.

Saya mahu nyatakan disini saya bukanlah ketua group ini ye,huhu.semua ahli pun adalah ketua.kalau nak sangat pilih ketua tu CIKGU ETUZA. tu rasanya paling layak tau.sebab dia adalah satu2nya wira dalam group ini.tahniah cikgu..hihi.

alamak panjang pulak intro ni,hihi..

ok kita fokus kepada idea tadi,sebenarnya ideanya begini,apakata kalau kita buat satu segmen,khusus untuk group ini sahaja la,follower yang lain pun boleh join,tak salah.tapi segmen ini kalau boleh mestilah disertai oleh setiap ahli group.aktivitinya begini,

Apa kata kita ambil sedikit masa,dan berikan perhatian kepada seorang ahli dalam masa sehari itu.macam konsep hari raya tu,ari ni kita ramai2 serbu blog si DEQLA MANJEW dan semua ahli mesti melawat,baca dan komen paling sedikit LIMA ENTRI si ahli yang giliranya pada waktu itu.suka hatilah nak baca dan komen entri yang kita suka.entri dia yang dulu2 pun boleh baca kan?hihi.mesti best tu kan?mesti tersenyum pemilik blog dan rasa meriah aje blog hari tu kan?hihi.trafik pun naik..ngee

Esoknya blog si LELAMAISARApulak,esoknya lagi blog si AYUNI pulak dan begitulah seterusnya sampailah ke ahli yang terahir.Ahli2 kita ada nombor masing2 kan?so aktiviti ini akan berjalan mengikut nombor giliran.kesian pulak ahli yang last tu ye..hihi.ala takpe sabar menungu ye MZHANY .hihi.akan tiba masanya kami beraya gi rumah kakak.ngeee.

Tapi..tapi..ada tapinya di situ.hehe,Jangan ada pulak yang Senyap sepi ya,mentang2 giliran dia dah lepas giliran ahli yang seterusnya dia buat donno aje,harap2 tiada yang buat begitu..huhu.


So,AHLI2 GROUP?macammana cadangan ini?boleh jalan ke?hihihi,sila kemukakan pendapat anda,andai ada 15 ahli yang setuju ,maka aktiviti ini akan dijalankan..hihi.


P/s setiap ahli boleh mengemukakan apa pun bentuk aktiviti yang boleh mengeratkan silaturahim antara kita :)..jangan segan2 untuk kemukakan pendapat ya.hihi.

harap2 dengan adanya group kita ini,adalah pengomen dan pengunjung setia blog kita selalu kan?..hihihi

sekian wassalam










-Sekian Terima Kasih-

PERMINTAAN UNTUK TOP 5

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


Saya nak buat sikit permintaan dengan pemenang top 5 tu boleh?hihi.sikit je tapi banyak kot.eh?camna tu?hahaha.tengok je la,senrai permintaan ni dulu ye baru kita tahu sikit ke banyak..hihi


Ok,untuk pemenang yang saya nak EDIT BLOG MEREKA,ada tiga orang kan? CIK AYU,MADAM 9NOL4 dgn CIK YANA LIBRA.

sila maklumkan saya

-Email dan paswood blog kamu ye dear :) untuk memudahkan proses edit.jangan risau saya bukan jenis pengodem hak orang paswood kamu akan selamat.huhu.tapi paswood tu boleh tukar bila2 kan?kalau ada was2 tukar je nanti bila proses edit suda siap ok?

-warna apa nak letak
-maklumkan ciri2 header kamu nak,simple ke,bunga2 ke,kartun2 ke,solid ke,tulisan nak camna,bulat ke tajam2 ke..hihi.(jangan yang pelik2 udah le ye ngeee.)
-sidebar mahu dipisahkan dari body ke tidak
-image atau aicon yang nak tempek kat header korang tu.
-kata2 alu2an yang nak tempek kat templete kamu tu.
-pembawah template nak tulis apa.


ok tu saja.

UNTUK HEADER SAHAJA PULAK

-Kelebaran template kamu.
-nak colour apa.
-image atau aircon yang nak letak,kalau ada.
-kata2 nak letak kalau ada.
-tajuk header.
-nak tulisan camna?colourful ke camna.bulat2 ke solid,ke tajam ke..hihi


hehe..tu aje.sila beri kerjasama ye sayang2 ku..ngee.
saya akan create mengikut siapa yang hantar maklumat dulu.


mungkin akan memakan masa sedikit disebabkan masa yang terbatas. :)
haraf kita saling memahami ye :)









-Sekian Terima Kasih-

PEMENANG TOP 5

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

(gambar ini di print tepat jam 2.03 ptg)

Alhamdulillah,berakhir sudah penantian dan perlumbaan follower2 setia BHM beberapa hari ini kan?mai tarik nafas lega sama2..hemmmm.....fuuuuuuuuuhhhh!! ihik.

Mesti mereka2 ini tidak sabar menanti entri pengesahan pemenang ini kan?hihi,sebab pemenang sudah jelas di depan mata sekarang ini,cuma pengesahannya lagi belum keluar.haha.

Dikesempatan ini saya mengucapkan jutaan terima kasih atas sokongan dan pengelibatan yang kamu berikan.terima kasih sahabat2 maya ku.tanpa kalian sunyi sepilah blog ini.aish cam berulang2 ayat ini kan?hahaha.

Ok,Dengan ini saya ARINA SHAMSUL dengan sukacitanya mengumumkan pemenang bertuah bagi top 5 follower BUNGA HATI MAMA...jeng2,,jeng..jeng..ada soundtrack disitu ya.ahaks..IALAH..CIK AUTOPUPBIZ RELOAD dan MADAM 9NOL4.

Aik?kenapa dua pulak?mesti yang baru berkunjung ni,tertanya2 kan?bila tengok tak nampak pun AUTOPUPBIZ RELOAD di situ?emm.. mals nak cite,kalau nak tahu,baca entri ni"SAYA PELIK?BETULKAH WIDGET NI?".

Yang sudah sedia maklum tu mesti senyum2 kan?hihi.TAHNIAH KEPADA KEDUA2NYA.
Actually saya rasa la kan,widget tu minat dengan CIK AYU(autopupbiz reload) dengan Madam 9NOL4 ni,tu pasal dia nak dua2 jadi pemenang kan?haha.tengok tu,dia suka main sorok2 dua follower bertua ni,tengok tu,autopupbiz reload lagi yang disoroknya sekarang.hihi..haish...wiget2,ko ni menimbulkan kontroversi betul lah! babag karang!!huh!..

OK,tidak lupa juga TAHNIAH kepada TOP 2YANA LIBRA ,top 3 SOLEHAH SHAMSUDIN ,top 4 CIK NUR and top 5 DEQLA MANJEW .top 2 akan saya edit blognya seperti yang dijanjikan sebelum ini,kemudia 3,4,and 5 saya akan hadiahkan header buat kamu ye sayang2ku..ngeee...senyum sikit.deqla manjew mesti tak sangka kan?hihihi.senyum lebar2 sikit dear..ngeee..

Ok,untuk follower2 yang lain jangan berputus asa ye sahabat2 ku,insyaallah lepas ni,ada lagi offer hehe.yang penting jangan serik2 berkunjung kesini dan beramah mesra dengan pemilik blog ini..ngeee.

Akhir sekali..tahniah dan terima kasih pada pemenang2 dan terima kasih pada semua sekali lagi :)

semoga persahabatan kita di alam maya ini berkekalan dan mendapat keredaaan dari-NYA.amin~

WASSALAM





-Sekian Terima Kasih-

SAYA PELIK?BETULKAH WIDGET NI?

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.

Banyak persoalan yang belum terungkai ketika ini,terdapat banyak tanda tanya yang sedang berterbangan dalam minda ketika ini.macam tanglog di udara tau!..


Manakan tidak cuba lihat widget TOP 10 follower tu,mungkin ada yang perasan dan mungkin ada yang tidak.mungkin mereka2 yang bersemangat bersaing selama ke hari ini perasan sangat dengan perkembangan nombor dan kenaikan setiap follower yang berada disitu.apatah lagi saya yang sentiasa memantau perkembangan tersebut.

Memang ada yang pelik kan?sebab tadi pagi jam 10.50 last cek blog dan siap buat entri lagi ini entrinya "SEMAKIN SENGIT NAMPAKNYA.." cuba baca dan lihat senarai2 yang saya listkan disitu.ada 9NOL4 kan?sebenarnya saya senaraikan dalam entri itu adalah mengikut rangking.waktu tu top 1 adalah YANA LIBRA dan diikuti dengan 9nol4 dan diikuti yang lain,tapi sekarang 9nol4 sudah ghaib.kemanakah??huhuhu.


Saya sudah berapa kali update widget tu.tapi tak muncul2 juga nama 9nol4.siap restart semula lappy.tapi keputusan yang sama juga.kemana kah? apa problem widget tu.?


Ok sekarang ni,top 1 adalah autopuzreload,sebelum tu saya mohon banyak2 kemaafan terhadap autopubbiz reload andai persoalan ini menyinggung peasaan beliau.tiada niat untuk menyakiti hati apalagi menyinggung perasaan kamu dear :( but saya mesti utarakan persoalan yang menguasai minda saat ini.mungkin beliau sendiri perasaan bahawa sebelum ni dia belum lagi termasuk dalam list tu,tapi tengahari ini,dia berada di top 1.apapun tahniah dear :).apakah widget ni mahu buat suprise?selama ini kunjungan autopupbizreload tidak direkodkan?ataukah lappy saya yang rosak?huhuhu..konfius sangat..huhu

Tapi saya takut,benda ini akan menimbulkan persesihan faham antara kita semua.sebolehnya perkara itu yang saya elakkan.takut pulak korang fikir saya ubah koding widget ni,Demi ALLAH saya tak kacau apa2 koding ok.


ok macam ni,untuk penyelesaian yang paling terbaik,top1 dan top 2 yang sah tu nanti saya akan edit blog mereka,then 9nol4 pun saya akan hadiahkan edit blog juga,sebab sebelum ini saya nampak kesunguhan dan semangat beliau,dan saya nampak sendiri bilangan kunjungan beliau kesini.kalaupun beliau ada tersenarai waktu ini,mungkin belaiu pun berada di tahap kedua,sebab tengok saja recent visitor tu,ada muka beliau kan?so nampak sangat dia masih berusaha..huhu.tapi widget ni yang buat hal.


autopubbiz reload dan 9nol4 saya minta maaf sangat2 atas kekhilapan yang berlaku ya sayang2 ku..huhu.kita belasah widget tu nak?hihi..ces!cam kuat pulak kita kan?haha.

ok..jangan sapa2 ambik hati ye,yang lain2 pun jangan fikir yang negatif ya?kita buang yang keruh ambil yang jernih ya?boleh kan?huhuhu.

ps:haraf tiada komen apa2 yang boleh menjatuhkan orang lain ya.please think positif .

terima kasih semua.


-Sekian Terima Kasih-

SEMAKIN SENGIT NAMPAKNYA..

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T


Alhamdulillah..Allah masih panjangkan umur kita :)

Jam menunjukkan 12.20 pm sekarang ini,hanya beberapa jam lagi keputusan untuk top5 follower akan ditetapkan iaitu tepat jam 2.00pm.follower yang berada di rangking pertama dan kedua akan saya edit blog mereka secara percuma,manakala 3,4 and 5 saya hadiahkan header sahaja....YANA LIBRA,9NOL4,SOLEHAH SHAMSUDIN,CIK NUR dan DEQLA MANJEW sedang pecut laju2 sekarang ini.hahaha.TAHNIAH..terima kasih sayang2 ku atas sokongan ini..i like..i like..sayang korang banyak2 dan laju2 juga.ngeee..

Tidak lupa juga sekalung tahniah untuk MS VELENTINE,DIEYNA,GADIS MUTIARA,KAYYANA dan MISS BANU,sebab kamu pun sudah berusaha berada di situ namun kemungkinan disebabkan masa yang terhad untuk online,maka semput sikit nak kejar mereka yang berada di top 5 tu.hihi..terima kasih semua.


Namun ada juga yang sudah berusaha,tetapi wajah tidak juga muncul2 di tapak top follower tu,mungkin ada yang terlepas baca dan memahami untuk bagaimana cara untuk berada di situ.sebenarnya kena log in dulu kalau nak tahu baca ENTRI ini <--klik) takpelah kali ini mungkin bukan rezeki dan peluang untuk kamu ye sahabat2 ku,tetapi insyaALLAH akan ada peluang lagi..sebab saya akan cuba fikirkan lagi aktiviti yang lain untuk disertai dan dapat heder free..hihi.so rajin2 jela mengikuti perkembangan blog ini.

Terima kasih sekali lagi buatmu sahabat di alam siber ini :).serius saya terharu dengan sokongan dan penghargaan yang kamu berikan.terima kasih
razz


-Sekian Terima Kasih-

UPDATE UNTUK GROUP SEGAR FOLLOWER

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.

Alhamdulilllah,ramai yang bagi respon cadangan saya pagi tadi sehingga terbentuknya group SEGAR FOLLOWER.namun ada juga yang terlepas pandang entri ini,maaf sangat2..huhu.CIK lavender anda dah pun masuk senarai dear :) hihi.senyum sikit.ngee.

Ramai yang tidak faham ye.ngeee.. minta maaf bebanyak kalau entri tu buat kamu pening2 lalat..hihi.camni,saya terangkan semula secara detail ye sahabat2ku,kalau entri ni,panjang berjela2 jangan tidur pulak.jangan cakap tak faham lagi nanti. mama babag nak?hahaha..eh tidak!tidak! saya tak berani pun nak jentik kamu apalagi nak babag.hihi.tanya je kalau ada yang tidak faham ok?ngeee.

ok setiap ahli kena promot blog ahli ahli yang lain melalui 4 pilihan.boleh pilih antara satu mana yang kamu selesa ok?

pilihan pertama:PROMOT BLOG AHLI MELALUI ENTRI

maksudnya bila kamu menulis entri kamu selit2 kan lah dua tiga orang ahli group ke dalam entri kamu tu,mengikut kesesuaian entri kamu tu.

contohnya begini:

pada suatu hari,saya ponteng sekolah,kerana saya tidak menyiapkan kerja rumah yang diberikan oleh cikgu ETUZA,jadi untuk mengisi masa lapang saya pergi ke kedai CIK NUR untuk membeli aiskrim.dalam perjalanan saya terserempak pulak dengan CIK LAVENDER sedang berjalan dengan kawanya DIEYNA.rupanya dorang pun ponteng sekolah juga.jadi saya join mereka sekali.tiba2 kami terserempak pulak dengan cikgu 9NOL4.HABIS LAH KAMI.

haha..begitulah contohnya.faham suda?tapi tu contoh je,takkan lah kamu mahu buat entri bebudak cam tu kan?so kalau nak guna cara ni,pandai2 la buat ayat ye..hihi.

cara kedua:PROMOT NAMA GROUP DI PENGAKHIR ENTRI.
maksudnya di akhir entri kamu,tulislah camni"pssstt..nak follower ramai dak?nak komen banyak2 dak?kalau mahu cuba singgah dan follow mereka2 yang ada dalam senarai ni"..

hah camtu la kurang lebih,tu ayat contoh je,kalau nak guna pun boleh juga..haha.tapi buat ayat sendiri lagi puas hati kan?hihi.faham?


cara ketiga:buat satu ENTRI TETAP ATAU MELEKAT senarai2 ahli,simpanlah tajuk yang menari minat blogger lain untuk baca entri tu,contoh macam saya saya buat camni..

nampak gambar tu?kalau nak buat cara camni,ikut cara ni

DASHBOARD-DESIGN-TAMBAH WIDGET-TEXT WIDGET/HTML/JavaScript-BUAT SENARAI DAN TAJUK YANG MENARIK-SAVE-SIMPAN WIDGET ATAS TEXT WIDGET ATAU SIDEBAR.

faham tak setakat ni :)

cara ke empat:MASUKKAN SENARAI AHLI DALAM BLOGLIST.
maksudnya akan terbentuk satu nama bloglist yang bertajuk GROUP SEGAR FOLLOWER.
Dalam list tu semua ahli kena ada.tapi cara ini mungkin menyebabkan blog kita berat nak loading.

tapi jangan risau semua ahli akan masuk bloglist saya nanti.ok?hihi.dan bagi saya saya akan gunakan semua cara diatas untuk promot blog2 ahli..ok?suka tak?hihi.

so kamu bebas untu memilih mana2 cara yang kamu suka.yang penting apa?hihi.

faham sudah?kalau tidak faham lagi sila baca doa belajar dan baca semula entri ini..hakhakhak..tapi mudah2an penerangan ini mudah untuk kamu fahami :)

UPDATE TERBARU GROUP SEGAR FOLLOWER

0.ARINA SHAMSUL
1 AUTOPUBIZ RELOAD
2.MISS BANU
3.AINE AINUN
4.DIEYNA
5.YANA LIBRA
6.DEQLA MANJEW
7.9NOL4
8.MS VELENTINE
9.CIK NUR
10.CHIC NA
11.LELAMAISARA
12.ETUZA.
13.SWEET HONESTY.
14.AYUNI
15.MISYA MIALEN
16.CIK AINI LAVENDER
17.SOLEHAH SHAMSUDIN
18.DYABUNGA
19.MZHANY

20.CENDOL

sila jangan pertikaikan nombor saya..haha.




-Sekian Terima Kasih-

HADKAN SETAKAT 20 ORANG AHLI GROUP SEGAR FOLLOWER SETAKAT INI.

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.


ALhamdulillah terima kasih atas sokongan yang Ahli2 group SEGAR FOLLOWERberikan.setuju tidak dengan nama ahli tu?huhu.tiada bantahan pun setakat ini.so saya anggap kamu setuju la ye..ngee.tapi kalau ada cadangan pun saya terima.

Ok ada cadangan dari AINE AINUN untuk penghad-an ahli group kita kepada seramai 20 orang setakat ini.jadi ada 5 ruangan lagi yang kosong sebab ahli sekarang ini ada 15 orang sahaja kan?jadi cepat2 kepada yang lain maklumkan penyertaaan anda..CIK LAVENDER..bila nak bagi respon..huhu.takut nak simpan nama CL.takut tak berkenan pulak nanti.huhu.

Kita hadkan 20 orang je dulu setakat ni ye,untuk memudahkan kita berkenalan dan berkunjungan sesama kita.kalau ramai sangat tak terlayan pulak nanti kan?jadi ahli lain setuju?ok la tu,setiap entri kita ada 20 pengomen dan follower setia setakat ni..pun dah berbaloi2 kan?daripada sebelum ni,tak sampai kot 20 orang yang tinggalkan komen kan?hihi.

so setiap ahli saya minta sangat2 dapat beri kerjasama ya sahabat2 ku :)tolong follow semua ahli kita,then rajin2 la terjah blog mereka dan komen entri mereka,setuju?apalah guna bergroup kalau tidak sehaluan kan?ngeee.

o ya,tolong baca betul2 ENTRI INI<--sila klik) dan fahami tulisan merah itu.sebab setakat ini ramai yang mengadu tidak faham.hihi ..sorry sangat.

ok itu saja update untuk group follower segar ketika ini.saya nak mandikan alesya dulu..hahaha.

sekian wassalam.






-Sekian Terima Kasih-

MESTI SINGGAH DAN TERJAH BLOG MEREKA !!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T


HAH?? Bagi blogger2 lain yang baru membaca entri ini,mungkin tertanya2 kenapa "saya mesti singgah dan terjah blog mereka pulak?"a'ha untuk pengetahuan kamu mereka2 ini adalah diantara:

Follower2 setia bunga hati mama.
Follower2 yang rajin membaca dan meninggalkan komen di entri BHM.
Follower2 yang rajin online.
Follower2 yang rajin menyumbang trafik ke blog BHM.
Follower yang sentiasa menjaga tutur bahasa dalam berkata2.


Saya suka singgah dan terjah blog mereka.sebab mereka akan terjah semula
So,tidak rugi jikalau SINGGAH dan FOLLOW ke blog mereka.cubalah rapat dan kenali mereka lebih dekat.mungkin pada awalnya kamu tidak berkenan bila masuk pertama kali ke blog mereka,sebab blog mereka tidaklah kebabom seperti blogger2 famous amous tu,tapi percayalah jika sudah beramah mesra dengan mereka,mereka la yang akan menceriakan dan memeriahkan blog kamu

Group FOLLOWER TEGAR(setuju tak nama group ni?)kalau ada sebarang bantahan sila kemukakan)hihi.saya main simpan je nama ni..hihihi.

INILAH MEREKA:


1.ARINA SHAMSUL
2 AUTOPUBIZ RELOAD
3.MISS BANU
4.AINE AINUN
5.DIEYNA
6.YANA LIBRA
7.DEQLA MANJEW
8.9NOL4
9.MS VELENTINE
10.CIK NUR
11.CHIC NA
12.LELAMAISARA
13.ETUZA.
14.SWEET HONESTY.
15.AYUNI
16MISYA MIALEN
17.CIK AINI LAVENDER
18.SOLEHAH SHAMSUDIN
19.DYABUNGA
20.MZHANY

21.CENDOL
22.M@W@R Q@SeH
23.CIK PENGUIN_SOLEHAH 
24.KAYYANA
25.ZAMANI

26.IZAN MAMA MIA
27.SI MATATAJAM
28.KARUKOD JAGAU'S
29.MASHA MEISTERS
30. WAN NURUL HEZRINA
31.aima kaim
32.niena rizal
33.busyra takiyudin
34.Ayu
35.waniey
36.lya alyani
37 yumida
38.fariz reza
39.arelan
40.nyue.
41.shuhada.

-Jika kamu berdiam diri ,kemungkinan mereka pun akan berdiam diri,tetapi jika kamu mesra dan rajin tinggalkan komen dan baca entri mereka,mereka akan berbuat lebih dari itu. betul kan sahabat2 tegar ku ?ngeeee.

-jangan menilai seorang kawan hanya dari rupa paras dan penampilan blognya,tetapi pilihlah kawan yang yang benar2 ikhlas dalam bersahabat..betul tidak ?


p/s follower setia saya yang lain saya tidak berani masukkan nama kamu dalam senarai ini,tanpa keizinan dan persetujan dari kamu.kalau nak tahu macammana pemilihan ini dibuat sila rujuk ENTRI INI.

senarai ini akan sentiasa diupdate sehinggalah peng-had-an akan dibuat oleh kami :)

Ahli2 group ini,kalau nak copy entri ini nak buat sticky post di blog pun boleh aje..hihi.
terpulang dengan kamu.nak buat cara mana yang lebih selesa.tapi nama saya jangan lupa tambah pulak ye..hahaha




-Sekian Terima Kasih-

MARI KITA BERKERJASAMA..SETUJU?

Assalammualaikum w.b.t

Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur kita sehingga kita bersua lagi sehingga detik ini :)


MARI KITA BERKERJASAMA SETUJU?..
Pagi ini dengan secara tiba2nya terpancul satu idea yang tidak disangka2 keluar dari minda cilik mama,ahaks.. macammana cara terbaik untuk tambah follower dan menarik ramai rakan2 bloger yang lain untuk singgah dan membaca entri2 kita.


Bila ramai yang singgah dan follow blog kita maka semakin seronok dan bersemangat la kita untuk berblog kan?ye dak?bila lagi nak cari ramai2 kawan kan?kan?hehe.


So,idea saya macam ni,saya promot blog kamu,then kamu pun akan lakukan perkara yang sama.tidak kira lah promot macammana,nak selit2 kan link blog ahli group di setiap akhir entri ke,atau letak la dimana yang kamu rasa senang blogger lain nak jumpa.bukan hanya senarai bloglist tetapi lebih dari itu kita promot antara satu dengan yang lain.amacam?setuju dak?kalau setuju bermakna akan terbentuk satu group antara kita.so bila namanya satu group,maka setiap ahli group itu kenalah follow satu sama lain.dan kenalah promot antara satu sama lain.adil kan?hihi.

Kalau mengikut cara saya promot blog kamu ialah dengan meletakkan senarai nama ahli yang join group tu di atas entri .dan setiap entri saya mulai hari ini akan saya promot ahli2 group mengikut giliran.kerana setiap ahli akan ada nombor masing2,.so tiada rasa pilih kasih di situ.setuju?hihi.


Eherm.. kalau kita masukkan semua senarai ahli group ni dalam bloglist,naya blog kita geng,hihi,buatnya ahli ramai,camna tu,nanti blog kita jadi sangat berat nak loading..huhu.so lagi senang kalau kita selit2 kan je nama ahli mengikut giliran di setiap entri kita,ataupun buat cam saya buat.cuba tengok atas sekali tu,ada kan jangan terlepas baca tu,itu adalah 3 entri yang tetap melekat di situ.ngee.caranya senang saja pegi dashboard-->design -->pilih text-->; tulislah senarai group di situ.then save,simpan widget atas widget entri then save aje..simple dan mudah kan?hihi





So kepada sesiapa yang berminat sila maklumkan kepada saya.di komen entri ini.saya akan senaraikan nama2 ahli mengikut urutan komen.so siapa yang cepat dialah yang berada diatas.adil,harap tiada sebarang rungutan.ok sahabat2ku?hihi..

Blogger yang bukan folower blog ini pun boleh join,tapi kena daftar secara sah dulu lah..kan?hihi.mungkin group ini akan dihadkan berapa ramai orang ahli,mengikut perbincangan ahli2 nanti.hihi.kesesuaian akan dipertimbangkan.amacam?setuju dan boleh terima tidak cadangan saya ini?hihi.


ok,haraf2 ramai yang suka idea ini..wassalam..






-Sekian Terima Kasih-

SAYA BUAT IKHLAS DARI HATI BUKAN KERANA BALASAN.

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T


"Bilamana kamu memberi dan melakukan sesuatu kebaikan biarlah ikhlas dari hati semata2 untuk mendapat keredaan dan keberkatan dari ALLAH,bukan kerana ganjaran dan pujian dari manusia"

Ya,itu adalah prinsip yang saya cuba terapkan dalam diri bilamana saya memberi sesuatu kepada orang lain.Saya didik hati agar ikhlaskan setiap pemberian itu semata2 kerana ALLAH.dan bukannya mengharapkan balasan dan pujian dari orang sekeliling.biarlah ALLAH yang menentukan dan memberi ganjaran terhadap apa pun kebaikan yang saya lakukan.dengan harapan semoga perbuatan baik itu menjadi sumber pahala yang sentiasa mengalir untuk saya di barzakh sana bila sudah tiba masanya, ketika mana pencarian pahala sudah terhenti di dunia..insyallah.


Rasa senang dan gembira bila melihat orang lain gembira.apatah lagi jika dia gembira kerana apa yang kita hulurkan.betul tidak?namun terasa kacau minda bila ada yang bersedih dan berkecil hati disebabkan kita.

Kalau diikutkan hati dan rasa memang saya nak mengembirakan semua hati follower setia BHM.tapi apalah daya, dengan berbekalkan kudrat yang ada dan masa yang terhad, saya hanya mampu lakukan apa yang terdaya.

Saya senang bila anda gembira,namun saya bersedih bila anda kecewa.Jikalau saya menguris perasaan siapa-siapa ,jutaan kemaafan saya pinta.bukan keadaan begini yang saya pinta,maafkan saya jika keputusan yang saya coretkan bisa mengundang amarah.


wassalam.


-Sekian Terima Kasih-

UPDATE FREE HEADER TOP 123

Assalammualaikum :)

Telatah dan sokongan yang diberikan oleh top10 follower BHM ni betul membuatkan hati saya sentiasa berbunga2 setiap kali membuka blog ini.Rasa terharu juga tidak pernah lesap dari lubuk hati ini bila mendapat sokongan seperti itu.uhuk...terima kasih sahabat2 maya ku..tanpa kalian sunyilah blog ini.terima kasih yang tidak terhingga sekali lagi.


Saya faham bilamana dalam keadaan kamu,keinginan yang tinggi untuk berada di puncak kejayaan sentiasa menjadi api pembakar untuk kita bersaing dan berusaha untuk menjadi terbaik antara yang terbaik.sekalung tahniah untukmu sahabat.

Aisey..agak2 ayat saya diatas tu boleh lulus tak dalam karangan menulis esei sastera melayu..haha.cikgu ETUZA dan Cikgu 9nol4 sila periksa.tapi yang atas tu je,yang bawah ni,lintang pukang..haha.

Telatah CIK NUR dan YANA LIBRA betul2 menghiburkan hati ini.korang nakal la dik..kalau korang berada di depan akak ,nak juga akak cubit2 pipi gebu korang tu.hihi.berabis korang berlumba2 ye.hehe.tengok sapa paling atas sekarang ni?haha tahniah dan terima kasih sayang2 ku.muah!ahaks..cikgu 9NOL4 semput dah kejar kamu tu,berhenti2 la kejap minum2 ke,hihi.apalagi cikgu pecut laju2..hahaha.

Ok,kita fokus tajuk diatas.UPDATE.entri sebelum ni saya ada bagitahu kan?Top 1,2 & 3 akan dapat header free dari saya.so sekarang ni,saya nak update,TOP 1,2,3,4 & 5 akan dapat header free dari saya.supaya yang lain pun tak la semput sangat kejar budak dua orang tu..hahaha.tapi siapa yang berada di TOP 1 and 2 saya edit blog dia termasuk header berdasarkan warna kegemaran dia.boleh?hihihi suka leteww..hihi.tapi2..design yang lain saya create sendiri ye.boleh?hihi.so top 3,4 and 5 dapat free header saja.setuju?

Follower2 yang lain jangan sesekali putus asa,anda juga boleh berada diatas bila ada usaha.hihi.cayok!cayok! semangat! haha.masih ada masa lagi untuk berada di atas tu.keputusan pun akan ditentukan pada 20 mac 2012 jam 2.00 petang kan?so ada banyak masa lagi.yang bukan follower pun boleh join,tapi pastikan berdaftar sah dulu ye..ngee.utuk keterangan lanjut sila baca ENTRI INI ..sapa berusaha dia tentu berjaya.ye dak?hihi.

Emm.. tu je la saya nak update,haraf2 kamu gembira dengan berita ini.

SEKIAN WASSALAM.
pas ni nak keluar jusco pulak,ada sapa2 pegi jusco tebrau city JB?boleh jumpa sana sambil minum2..hihihi.







-Sekian Terima Kasih-

RUGI KALAU TAK FOLLOW MEREKA ..NAK TAHU SIAPA?MAI BACA..ngee.

Assalammualaikum w.b.t.


Alhamdulillah kami panjatkan syukur padamu YA ALLAH kerana panjangkan umur kami sehingga detik ini.alhamdulillah.

Sedari pagi kelmarin,senyuman saya tak lekang di bibir,asik berkepul2 je senyuman keluar dari mulut ni.haha..boleh buat ayat gitu?cam asap kan?kepul2..ihik.Mana taknya seronok bila melihat gelagat top 10 follower B.H.M.Sungguh bersemangat menaiki setiap anak tangga sehingga ke puncak menara.

Tahniah pada yang betul2 berdiri di puncak itu.siapa lagi kalau bukan si rajin CIK NUR.Dia seorang follower yang betul2 follower.ihik.faham dak what i mean?nah!terkeluart sudah inglish ku.jangan sampai ku tulis semua inglish sini,lintang pukang kang....hahaha.so faham2 sendiri la ye apa maksud "follower yang betul2 follower"hihi.terima kasih lalink..ihik. :)

Yang kedua YANA LIBRA,seorang yang sangat tulus dalam menzahirkan kata2 dalam entri2 nya.kebanyakan entri yang saya baca adalah pengalaman2 dan ranjau duri yang beliau harungi sedari kecil bersama keluarga tercinta.ketabahan dan kecekalan hatinya telah menyebabkan dia jadi wanita yang sangat bersemangat dan kuat.minum milo anda sihat dan kuat!!!!...hihihi.thanks dear :)

Yang ketiga SOLEHAH SHAMSUDIN.actually saya tak berani nak cakap banyak mengenai beliau.sebab saya baru juga berkenalan dengannya.sedang dalam proses membedah hati beliau,nak tengok juga camna rupa mutiara yang tertanam di lubuk hati beliau.hihi.arghhh!!cakap banyak pun tarak guna.serbu sendiri lah blog beliau.hihi.terima kasih sayang..hakhak. :)

Yang ke empat DIEYNA.Seorang ibu yang rajin memasak dan penyayang.setakat ini entri2 beliau yang saya sempat baca banyak berkenaan masakan.kalau singgah blog beliau,selalu membuatkan pipi saya kembang cam insang ikan..haha,sebab apa?kelenjar air liur saya sedang berusaha keras untuk mengeluarkan liur yang banyak disebabkan melihat menu2 yang beliau sajikan..hahaha.nak belajar resepi kenali akak ni dengan dekat.hihi.terima kasih kakak cinta..haha.

Yang kelima 9nol4.seorang yang sopan santun dan berakhlak tinggi.kalau sekali masuk blog beliau pun,setiap kata2 yang terungkap sudah mencerminkan keperibadian beliau.hihi..memandai je saya menilai kan cikgu..ihik.terima kasih kasih..haha kasi tu dua kali sebab kasih yang satu lagi untuk awak..haha.


OK,5 dah tersenarai..yang 5 lagi kena tunggu entri selanjutnya,nak senarai semua dalam entri ni,kang ada pulak yang lari meninggalkan panggung so cerita tak sempat nak ending,rugilah penerbit..ye dak?haha.

kalau nak mengenali mereka2 ni,silalah ke blog mereka.saya berani cakap,TAK RUGI FOLLOW MEREKA,JIKA MENGHARGAI MEREKA,mereka juga akan lebih menghargai anda..hihi.







-Sekian Terima Kasih-

TANDA TERIMA KASIHKU UNTUK CIKGU ...

Assalammualaikum w.b.t.


Salam jumaat semua :) alhamdulillah Allah masih mengizinkan kita untuk terus berdiri dibumi miliknya sehingga jumaat ini.

Alhamdulillah,kini senyuman terus terukir di bibir ini,ketika melihat semakin hari semakin ramai yang sudi memberi sokongan padu pada blog BUNGA HATI MAMA.Jeling2 follower pun dah makin ramai.ngee.komen2 pun makin rancak.TERIMA KASIH FOLLOWER SETIA B.H.M.

Actually tak tahu nak cakap camna,nak buat camna untuk membalas budi bicara kalian semua.ngeee..gila formal ayat saya today kan?hakhak..takpe2 mesti belajar mau sopan..kekeke.sebab follower2 saya kini bukan lagi hanya remaja remaji,tetapi juga sudah ada yang lebih berusia dari saya.so kalau guna ayat yang gila2 sempoi cam kurang sopan pulak rasa diriku..muahaha.

Hari ini rasa terharu lagi bila ada seorang follower tolong promot blog saya dengan rela hati,tanpa diminta.namun jika baca entri beliau nampak ada keikhlasan disitu.Apatah lagi beliau nampak berusia dari saya,cara penyampaian dan penulisan beliau pun sangat matang.saya nak komen pun kena jaga tutur kata.hihi.beliau memang rajin mengikuti penulisan blog ini,kadang2 1 entri samapai 3 komen.komen2 pula memang membina..terima kasih CIKGU ETUZA.


So,saya taknak bebel panjang2 sini,ada kang yang tertidur.hihi.so saya nak terus kepada point sebenar,Sebagai tanda terima kasih saya,saya nak ikhlaskan header yang tak seberapa ini kepada beliau..harap2 beliau suka ..huhu.

Nah cikgu,header ikhlas dari saya...ngeee.

Saya tempek lagi masjid bandaraya kota kinabalu sabah di header ni.harap cikgu men-SUKAI-nya..haha(ada juga kena pelempang ni,cakap dgn cikgu suka2 tambah imbuhan camtu)keke

HEADER INI BUKAN SAIZ SEBENAR 
 Untuk saiz sebenar sila klik pada gambar.
cikgu kalau nak copy sila klik gambar dulu,tunggu sehingga background jadi gelap kemudian,--->right klik--->save image as-->file--->done!

kelas bangun...!!!!TERIMA KASIH CIKGUUU!!!hihihi.

sekian wassalam.










-Sekian Terima Kasih-

HORAYY!! FREE HEADER LAGI!! BAGI FOLLOWER TOP 1,2 and 3

Assalammualaikum


PENGUNGUMAN..!! ..PENGUNGUMAN!!..

Wahai orang2 kampung sekalian..dengan ini saya arina,pemilik blog ini,dengan ini mengumumkan bahawa SESIAPA YANG MENJADI TOP 1,2 AND 3 FOLLOWER DARIPADA TOP 10 FOLLOWER PADA 20 MAC 2012 TEPAT JAM 2.OOPM,YANG TERSENARAI DI SIDEBAR KIRI CIK BLOG,AKAN MENERIMA HEADER PERCUMA DARI madam arina..sekian terima kasih.yang ikhlas,saya arina.

wahahaha,bowleh pun buat pengunguman camtu?kekeke.


Faham ke pendahuluan merapu diatas tu?hihi.camni,biar saya jelaskan semula ye,ok.nampak tak list top 10 follower belah kiri tu?nampak kan?hah! nampak tak sapa top 1,2, 3 sekarang? TAHNIAH UNTUK KAMU DEAR hehe.tu pun kalau takde yang nak calen la.hihi.jadi,sesiapa yang berada pada rangking NO 1.2 & 3 pada 20 mac 2012 waktu itu saya akan tabalkan sebagai raja.eh? bukan! sebagai pemenang je..hihi.

Tapi2..selagi tak tepat jam 2.00pm.pemenang belum dipilih lagi.so kena tepat jam 2.00pm barulah nama siapa yang berada di kedudukan itu saya pilih sebagai pemenang.So yang lain masih banyak lagi peluang untuk mencapai tahap itu.tu pasal disengajakan melambatkan tarik pemilihan,supaya semua follower kesayangan ada peluang.hihi setuju?

tahu dak camna nak masuk top10 tu baca entri INI.


Saya akan design header pemenang,berdasarkan warna kegemaran pemenang,image yang nak tempek kat header,kata2 berbunga2 ke,apa2 la yang dia suka,TAPI! yang lain design mengikut kreativiti saya.senang sikit saya nak langsaikan kerja kan?hehe.kalau banyak bantahan..huh!jenuh juga tu.hihi.tapi kalau tak berkenan,tiada sebarang paksaan :) .takpe kita bagi peluang kepada yang betul2 suka je.ok?give me five dulu..hihihi.


Lelaki perempuan pun layak.setakat ini saya create header tuk girl je kan?hihi,so kalau nak lihat camna saya create header untuk lelaki,follower2 lelaki blog ini sila beranikan diri join.hihihi.tapi lelaki nyer test lain sikit kan?hehe.ok takpe saya cuba ok guys..ahaks.

Ok..saya doakan kamu menang atas usaha keras kamu :)

psssssttt..kalau nak menang,sila rajin2 singgah sini..hakhak.


HOREYYY!!! kita tunggu siapa yang bertuah itu,,ngeee





-Sekian Terima Kasih-

CIK LAVENDER..HEADER IKHLAS UNTUK KAMU:)

Assalammualaikum biggrin



Alhamdulillah,siap juga akhirnya ketiga-tiga header ikhlas buat follower pilihan mama bulan ini.siapa pulak 3 orang yang terpilih untuk bulan depan?jeng..jeng..jeng..kamu ke?aish..mana boleh gitau sekarang,tunggu bulan depan ye,hihi.tapi yang pasti follower2 bunga hati mama yang membaca ketika ini senentiasa dalam skodengan saya.hihihi..jaga2..tengah malam pun saya skodeng tau..so mandi jangan tak beralas pulak.hakhakhak..eh tidak!tidak!..sila jangan SUE saya..hihihi.


Semakin peramah anda dengan saya,
semakin rajin anda komen2 entri saya,
semakin rajin anda tinggal pesan dengan saya,
maka semakin rajinlah saya skodeng anda.
hihihi.siapa tak follow lagi,kalau nak juga saya skodeng,
sila berdaftar secara sah dulu ye..ihik.

Hadoiii..tajuk lain,tapi pendahuluan lain..ini pengaruh iklan lah ni.sapa suruh tengok iklan banyak sangat kan??tapi bukan silap saya tau!saya tengok je!!sapa suru dorang tayang iklan banyak2 kan?hah!tengok sapa yang harus dipersalahkan.hihi.pengajaranya,jangan menyalahkan orang lain,cari dulu kelemahan diri sendiri.ye dak?hihi

Tengok,dah berjela2..topik utama tak muncul2 lagi kan?hihi.ok2 ni hah,headernya.

untuk saiz sebenar sila klik pada gambar


CIK LAVENDER,peminat colour pink,tu pasal header ni,pink sakan..hihihi.pas tu CIK LAVENDER tak nak tempek muka tembam kat header,so saya tempek lagi cartoon yang laaagi tembam bam2.hambek ko CL.hahaha..harap2 CL suka ye..huhuhu






-Sekian Terima Kasih-

ALHAMDULILLAH,TERLAKSANA SUDA JANJI UNTUK KAMU BER-3

Assalammualaikum :)

Alhamdulillah,akhirnya siap juga saya create 3 kerat header,untuk follower2 pilihan bulan ini,so next month peluang kepada follower yang lain pulak..ngee.suka dak?tepuk tangan sikit..anyonyonyo..ahaks.

So kalau berminat nak header free design by mama,aiseyy..promot diri pulok,ahaks.kena kamceng dengan mama dulu la ye,hihi.ala,senang je nak kamceng dengan saya ni.*saya tak sombong punya wurang la*.(nak feel?try loghat cam SATIYA aka BABY FACE)hihihi.yang penting kena rajin2 menyapa aka menegur saya.ngeee.tak kenal maka tak cinta kan?bowwleh pun gitewww?hahaha.


Anda sapa saya,
saya sapa anda,
anda lawat saya,
saya lawat anda,
anda komen entri saya,
saya komen entri anda.
anda klik iklan saya,
saya klik iklan anda.
amacam?ada setuju?

Aisey cam iklan la pulok..haha.takpe2 itu kenyataan.tapi kadang2 tu saya tak berkesempatan untuk balas semula kunjungan kamu,almaklum urusan sana sini.huhu.tapi2,janganlah pulak serik2 ok,insyaallah ada masa saya pasti akan singgah.

So mari kita jalinkan persahabatan yang tak terjalin2 lagi ni,hihi.kata follower ,tapi betul2 ke boleh follow?hanya segelintir kan?huhu.so cuba tanya diri sejenak,apa motif kita sebenarnya follow blog mereka. kalau takat singgah hanya sekali KAN?kalau begitu,layak tak di gelar follower?ke nak gelar visitor je?ngeeee.


saya follower ke visitor ye????urm...

la~la~la~la~
assalammualaikum :)







-Sekian Terima Kasih-

HEADER IKHLAS UNTUK AKU,CINTA & CITA-CITA2..

Assalammualaikum

Alhamdulillah,siap suda juga header kedua untuk Cik Nur,haraf2 Cik nur suka dengan Header yang tak seberapa ini.

Cik Nur request takmo letak wajahnya.Sebab dia lebih suka berkerja di sebalik tabir,agak2 kamu kalau berkerja di sebalik tabir ni,tak serabut ke?ye la,tak ke hujung tabir tu terbang2 pas tu sapu2 ke muka?hahaha.boleh pulak saya terfikir begitu ye?sapa suruh ada pepatah camtu kan?hakhakhak.jadi saya tempek je gambar katun tu mewakili cik nur.hihihi.boleh cik nur?comey dak katun tu?ihik.

Ok..ok sudah2,cik Nur ngamok kang saya tak ikut2 ok.hihi.Cik nur..cool cik nur,fuh!fuh! nah saya suda flying kiss 4 ketul ais ke hati kamu.haraf boleh sejuk hati cik nur.ahaks..


Haraf2 header ini boleh lagi sejukkan hati cik nur,hihi..



Cik nur suka?huhu.

klik pada gambar untuk saiz sebenar.kalau cik nur nak ambik,
klik gambar>>gambar membesar>>right klik>>save image as>>simpanlah mana2 file>>done!


pesanan:Follower2 tersayang yang lain,jangan kecik hati pulak tau,
takpe lepas ni kamu pun ada can,hihi,yang penting apa?kerjasama?
bukan!bukan! bukan wonderpet ,apa yang penting kita kamceng dulu la..amacam?ada setuju?hihihi.ala,nak kamceng dengan saya senang je..saya kan friendly..ahaks..;p





-Sekian Terima Kasih-

IKHLAS UNTUK BUNGA DAN SEPET

Assalammualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..akhirnya siap juga saya create header untuk kak misya,pemilik blog BUNGA DAN SEPET.
harap2 dia suka la dengan kreativiti saya yang tak seberapa ini.huhu.

untuk korang2 follower setia BUNGA HATI MAMA,nantikan pengunguman yang akan datang ye sayang2..ahaks.Setiap bulan insyaallah saya akan pilih 3 orang follower yang betul2 memikat,memaut,menarik,mencinta dan membunga hati saya dengan blog kamu yang kebabom tu,serta keRAMAH TAMAHAN kamu dengan saya..hahaha suka hati je menambah imbuhan kan saya?.harap2 cikgu BM takde yang mengamok lepas ni..hihihi.
insyaAllah siapa yang terpilih tu nanti,saya  nak juga bagi kamu header FREE,wah..senyum meleret nampak..suke leteww..ahaks.

Sorang dah siap,tinggal dua orang lagi..ngeee.pas ni giliran CIK NUR pulak,sebab CIK LAVENDER belum maklumkan saya apa yang perlu..CL..ooo..CL..bila nak lapor diri..haha.

ok la kak misya,NAH HEADER ikhlas UNTUK KAMU
saya culik gambar kakak yang ini..hihi.
untuk saiz sebenar,klik pada gambar,bila gambar suda membesar,klik right,then save as

Harap2 kak misya suka.huhu.


-Sekian Terima Kasih-

CUBA TEKA MAMA BERADA DI NEGARA MANA?hihihi

 Caitss..main teka2 pulak kan?hahaha.ok la tu,senaman untuk otak kita petang2 ni kan?hihi.kalau tengok gambar2 bawah ni,rasa2 mama berada di negara mana?yang penting bukan di Malaysia ye.ihik..sapa dapat teka mama klik 3 iklan dia.hahaha..betul ni,tak tipu2..hahaha.

ok kita layan gambar2 ni.. mama pegi tempat ni pada 11 march 2012,ahad lalu.tu pasal blog tak berupdate tu..haha.
Ini,alesya sendiri yang p jumpa hantu ni tau,hantu ni tengah jalan2 pas tu alesya berlari kearahnya..hantu tu pun kesukaan,terus jadi cam ni hah.hihi.



Muka macam photostat kan?haha


 Aisey,muka mama poyo..hahaha.alesya dah mula longlai..ngantuk..


 mama suruh pandang camera papa,alesya lak g pandang camera orang..camna tu?hihi


wah!cam kenal robot ni kan?hihi


 A..pacik belakang tu real tau,bukan patung..tu la kerjanya,tercegat kat situ dari pagi sampai petang..


 cam tau je tempat ni kan?yang pernah datang tu,mesti tahu..ihik..
 Hahaha..siap boleh dancing tengah jalan raya lagi..hihi


 Kalau besar ni je polis,pandu lak keta tu,camna?kagum dak?haha.



 Takpe biarkan je dia buat apa yang dia suka,layan jee..hihi


 Aisey mama pun nak posing sengsorang juga..haha ..caits..


 Berat tau anak mama,termengah2 mama angkat..huh..


 team apa ni?team apa ni?pernah jumpa ke?vokalis yang tengah2 pakai tudung tu ye,hahaha.boleh?pun?


 Itu dia,lakonan kami menjadi..haha.kesukaan betul kenon saya..hakhak
Rasa2 pernah pegi tak tempat ni?pernah kan?so dimana lah?cuba konon teka kalau berani..haha.uik mencabar kewibawaan kamu ke tu..haha.teka lah..teka lah..ihik





-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink