guest

FREEBIES DOODLE TUDUNG TOCANG

ASSALAMMUALAIKUM


P/S Kalau nak saiz sebenar klik pada gambar terlebih dahulu,tunggu sehinggah gambar membesar sepenuhnya,lepas tu baru leh buat kopi..soo..kita minummmm:)enjoyyyyy!!!







Kalau dah ambik gitau mama ok :) nak gak kenal awok..ngeee..

emm, follow la blog ni sekali ye :) ahaks..


TQ..


-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE SI JELITA

ASSALAMMUALAIKUM

ALHAMDULILLAH..


Kegilaan melukis doodle semakin menjadi2..maka saya semakin galak untuk menyiapkan doodle si jelita ini.hahaha..jelita la sangattt!! ini merupakan doodle ke-4 yang dihasilkan oleh jari jemari ini.ada yang bertanya,guna apa lukis?saya hanya guna software photoshop dengan paint je..mmg banyak susah..kena rajin lakar padam..lakar padam aje..caranya..haha.


kalau nak saiz sebenar si jelita,klik dulu si jelita ni sampai si jelita membesar then baru kamu buat menantu ye..hahaha.









Kalau ada yang berkenan dengan si jelita mama ni,silakan gitau dengan mama ye..mama nak juga kenal calon besan..hahaha.

kalau nak buat menantu ,jangan lupa follow dulu mama si jelita ye..hihihi.



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE SI CANTIK MANIS.


ASSALAMMUALAIKUM

Alhamdulillah..

Ini doodle ke-3 saya.cantik manis dak?hahaha.alhamdulillah..nampak muka dah makin comel sikit dari yang memula dan kedua kan?ahaks..tapi takpe akan saya usaha dan terus usaha manatau boleh jadi pro.ihik.kalau la.keke.

Kalau berkenan ambik la,ikhlas untuk semua :)

oh, kalau nak ambik saiz sebenar klik pada gambar,kemudian tunggu si cantik membesar sepenuhnya ok,then kamu boleh lamar dia...hahaha.








Bye2..buat si cantik mama yang dah dilamar..semoga orang yang melamar itu jaga kamu baik2 ye..hahaha.

ooo..bagi mereka yang melamar itu,sila bagitau mama si cantik ini ok,hantarannya pulak kena follow mama si cantik ni..hahaha.ok?adil kan?ihik..

TQ..WASSALAM :)


-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE BAJU LOVE

Assalammualaikum

Nah free doddle lagi..hari ini saya mengila buat doddle,benda baru nak ceburi selagi tak puas hati takkan berhenti..hahaha..haih..pas ni nak masak lak.nak stop dulu..blogwalking takde,hapa pun takde gara2 ngadap photoshop dgn paint je hari ni.hihi..maaf ye kawan2..tahap kritikal dah penyakit melukis doddle saya ni..haha.


kalau nak saiz sebenar. klik pada gambar,tunggu sehingga gambar membesar sepenuhnya then baru kamu mulakan projek..hihihi.






macam saya tahu je mana satu yang ramai orang akan ambik..ngeeee..

oh ya,kalau berkenan ambik je :)tapi2 gitau mama ye dear :) nak gak kenal kamo.. yang belum follow tu sudi2 la follow..ihik..




-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DODDLE OFFICE GIRL

ASSALAMMUALAIKUM :)

1st mama buat doddle,hihihi..ini adalah doddle pertama mama yang dibuat dengan penuh semangat kerajinan..hahaha.walaupun buruk tapi saya gumbira..hihi.kalau nak,.ambik la, free untuk kamu :)tapi nanti kalau dah ambik gitau la mama ye..sobab nak kenal juga dengan kamo..ngeee..peace!

oo..ya..kalau nak ambik saiz sebenar,klik pada doddle tunggu sampai membesar sepenuhnya ok..:) then baru copy..










insyaallah pas ni nak rajin2 wat doddle la..mana tau makin pro..hahaha..berangan!



-Sekian Terima Kasih-

BEN ASHAARI DAN BLOG AKU

Assalammualaikum w.b.t.
 Alhamdulillah..

Hari ini saya berkesempatan lagi join segmen yang dianjurkan oleh BEN ASHAARI.Salah satu syarat yang dia kenakan "Berikan satu perkataan yang korang rasa blog korang sama dengan blog aku.. Contoh blog ini , SANTAI atau SIMPLE ..dll"

 So,apa persamaan blog ini dengan blog Ben ASHAARI,ialah berat sikit nak loading kot,tapi sikit je,tak banyak sangat...kecuali kalau dah internet mereka tu memang tenat dah,memang nangis la nak tunggu loading..hahaha.haraf encik ben boleh terima kenyataan ini..hihihi.jangan marah bro ben yo..ahaks..

then dah vote pun untuk ben,doakan ben menang..mana tau rezeki si qhaliff kan?hihih

wassalam.


-Sekian Terima Kasih-

HALAMAK..SALAH MASUK Daaa..PENGSAN LA NI..!!!!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T.

Alhamdulillah..

Cerita bermula jam 4.35pm.suami call

papa:assalammualaikum..mama boleh siap2 ka dalam masa 10 minit?kita pegi public bank.ada aggrement mau sign.

mama:waalaikumsalam...AAA??10 minit?ok mama cuba la.alesya pun bawa sekali ke?

 papa:ya..bawa la.

mama:AYOKKKK!! dua orang bersiap dalam masa 10 minit?aaa..persetankan!!!..mama boleh!!haha.padahal masa 10 minit tu peruntukan untuk masa mandi mama je tu.hihi.mana dengan belum mandi lagi belum solat asar lagi..rasa sempat dak??

 Memang waktu tu mama berREMPIT dengan masa la,kejap masa dihadapan kejap mama pulak pintas masa,masa balas lagi..dan seterusnya..goooooollllll!!!!ayok..terbabas dari cerita la pulak..okey! okey! kita stat semula.


Setelah bertungkus lumus,mengerahkan setiap tenaga yang ada,akhirnya semuanya selesai jam 4.58pm.fuhh!!alhamdulillah..rekod sudah koyak!!haha.agak2 berapa minit tu?23 minit kan?lambat ka tidak?lambat lah!! sebab bank tutup jam 5.30pm.ayooookkkk!!cepat!!cepat!!


 Perjalanan menuju ke pusat bandar johor bahru dari seri alam masai memakan masa dalam 45 minit kalau melalui jalan highway lama,itu pun kalau tidak jame.tapi kalau melalui highway baru tak sampai 20 minit.

Sampai permas jaya,alhamdulillah..flyover baru yang menghubungkan permas jaya terus ke pusat bandar sudah dibuka..horeyyyy!! betapa gumbiranya hati..ya ALLAH..terima kasih permudahkan perjalanan kami :)

Namun..disebabkan kegembiraan yang melampaui batas,dek kerana merasmikan flyover baru tu, akhirnya kami TERSALAH masuk simpang la pulak..masuk simpang WOODLAND masuk emigresen malaysia menuju singapore.Hadooooiii!! dah la nak cepat..tak boleh U TURN pulak..terpaksa masuk emigresen la..fuhhh!!

 Sampai Emigresen;
Polis:Mana pasport?

 mama:Tak bawa,sebab tak nak masuk singapore pun,Kami salah masuk simpang encik,Ada jalan keluar malaysia semula ke?

Polis:hihi..ikut highway baru tu ke?Ok minta IC..

Papa keluarkan IC,mama pun cari IC,astagfirullahhalazaimm...IC MAMA TINGGAL DENGAN WALLET SEKALI DI RUMAH..camna ni?fuhh!! tenang mama tenang..

Mama: Ala,cik ic tinggal la..

Polis:Apa?tinggal?so camna ni?camna saya nak sahkan awak warganegara malaysia ni..

 Mama,tenung alesya dan papa..adakah mama akan tidur tanpa mereka malam ini?mama kena tidur dalam lokap?ooooohh tidakk!!

Tingggg!! idea muncul! hah! rasa ada salinan ic dalam fail belakang...cek2 alhamdulillah..ya ALLAH,nasib baik ada..nak nangis je rasa..huhu.polis tu senyum2 je pandang..(dalam hatiku)ooooo..ko main2 kan aku ye!nak buli2 konon! kenyit mata sekali baru tau..ternganga..hahaha.astagfirullahhallazim...

Polis:pandang mama,pas tu pandang lak salinan tu..berulang2..adakah kerana tidak sama?mmg la berbeza,kan dalam ic tu muka tingkatan 3,sekarang ni mama dah makin muda...aisey..hhaha.

 "Ok,boleh jalan ikut jalan ni,lepas ni jangan lupa ic lagi tau"mama balas"ok bos! terima kasih" :)

Sampai bank pun sama gak minta ic juga dengan lesen,haduiii.. pujuk punya pujuk akhirnya mama berjaya juga..alhamdulillah semuanya dipermudahkan..horeyyy!!

 P/S Jangan sesekali lupa ic,tapi kalau nak rasa hati bagai dipijak2 sang kuda berlari..nak rasa gegaranya..cuba try test la.hahahaha...


-Sekian Terima Kasih-

KEYCHAIN PELBAGAI BENTUK

Assalammualaikum


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran
 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran
 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran


 RM 6 tidak termasuk harga penghantaran








Ini adalah keychain feltcraft gubahan hasil dari tangan saya sendiri. kalau berminat untuk membeli atau menempah boleh terus message saya di facebook (ARINA SHAMSUL) atau di nombor 0167275245.

Jika nak tempah untuk letak nama sendiri pun boleh harga berpatutan :)

harga yang tertera tidak termasuk harga penghantaran.harga untuk penghantaran seluruh malaysia  rm 6





-Sekian Terima Kasih-

FREE HEADER DIARY MAMA.

ASSALAMMUALAIKUM :)


P/S Kalau nak saiz sebenar klik pada gambar terlebih dahulu,tunggu sehinggah gambar membesar sepenuhnya,lepas tu baru leh buat kopi..soo..kita minummmm:)enjoyyyyy!!!













Yang ni free,Kalau dah ambik gitau mama ye :) nak gak  kenal awok..ngeee..

emm, follow la blog ni sekali ye :) ahaks..


TQ..


Saya ambik tempahan Header RM5  kalau simple cam ni :) kalau nak lebih comel dari ni harga RM5 keatas :) tapi harga tak la mahal sampai RM 20 keatas :)

ok?nanti gitau je kalau nak ..ngeee...


-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink