guest

SPECIAL UNTUK KAMU.


ASSALAMMUALAIKUM.

ALHAMDULILLAH..


Awal pagi ini,saya sarapan dengan blog saja,maksudnya kenyang dengan satu entri yang betul2 menarik perhatian saya.Entri yang betul2 menyentuh naluri keibuan saya.ahaks..entah macammana dia sentuh saya pun tak tahu..

Blog pertama saya buka pagi ni blog dia,dengan mata yang sedikit kelat saya baca entri dia,intro sahaja sudah buat saya cukup segar,sebab ada terpampang nama saya,dengan penuh sopan saya katakan hidung saya sudah mula kembang kempis.kembang macam apa,sila tafsir benda2 yang halal sahaja.seperti merak pun boleh juga.


baca punya baca punya baca akhirny sampai ke ending cerita,sekali lagi saya tersentuh dengan pesanan yang dia tulis disitu,dengan automatiknya bola mata saya terus berkaca-kaca..tetapi bila mengenangkan berkaca itu tidak cukup berharga lalu berkaca2 tadi bersinar2 menjadi dua butir berlian yang bersahaya-sahaya..

Bila kejadian itu berlaku,lalu terdetik dalam naluri halusku untuk menghadiahkan sesuatu untuk dia..lalu saya pun meneruskan sarapan dengan melukis doodle spesial untuk dia.siap sarapan doodle,namun rasa lapar masih ada,lalu saya pun tambah sarapan dengan memasak header..

So,inilah hasilnya sarapan saya pagi tadi..nampak sedap ka?
Spesial untuk mu KAK DAYANA :) nikmati sambil pejam2 mata ye kak..hahha.




Haraf kakak sudi terima :) tapi kali ini tulisan bukan bulat2 ye kak..heheh.
terima kasih atas entri kakak :)
kak,kalau nak copy klik gambar tu dulu pas tu tunggu hingga background gelap ye kak..itulah saiz sebenar :)

Oh..mesti kamu pun mahu tahu camna entri  tu kan? nak baca gak? klik SINI  le




-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE MENGAJI..

Assalammualaikum

Alhamdulillah...


Doodle mengaji pulak kali ni,mana tau,setiap kali kamu tengok doodle saya ni terus kamu pun tutup blog dan p mengaji..alhamdulillah...sama2 kita dapat manfaatnya kan?ngeee..

Kalau berkenan ambik la ye..ikhlas..:)
enjoy..











Lepas copy jangan lupa tinggal komen ye..jangan lak ambik senyap2..hmmmm..tak best la camtu ye dak?ngeee..kalau rajin follow sekali..kalau rajin la..hakhak.

ps: jangan ubahsuai bentuk asal doodle ini dan jangan cuba2 mengaku milik.ok?tu je.. :)

sekian wassalam :)




-Sekian Terima Kasih-

PENGGUGURAN AKAN DILAKUKAN JIKA.....

ASssalammualaikum :)

Alhamdulillah..


Pengguguran akan dilakukan jika satu minggu tak datang..hoh??kerut kening letew..bukan gugur kandungan la,ni kes gugur bloglist GSF.wink..wink..mesti tekojut den kan..hehehe.

Ok entri ni actually untuk ahli2 GSF.kalau tengok rata2 kita buat bloglist gsf kan?pas tu dalam bloglist kita tu,ada juga ahli yang sejuk dan layu memanjang kan?sejuk dan layu means paham sendiri la ye..ngeee.

GROUP SEGAR FOLLOWER.Dalam nama pun sudah sedia maklum ada SEGAR disitu kan?so kalau boleh kita nak ahli2 yang senentiasa segar dalam blog kita..betul? jadi memandangkan saya ada terima beberapa aduan bahawa ada ahli yang aktif tapi tak pernah balas kunjungan pun...pada ketika itu saya rasa cam pegawai polis pun ada gak..almaklum tempat buat aduan..ngeeee...

So,disini saya nak umumkan,ini merupakan entri pengesahan bloglist GSF.jika ada diantara ahli2 yang tidak datang komen dan mengesahkan keahlian di entri ini selama 1 minggu bermula hari ini.maksudnya bloglist baru akan saya update selasa minggu depan(5 jun 2012).maka ahli tersebut akan digugurkan dalam bloglist GSF.means dia tetap ahli tetapi tidak tersenarai dah dalam bloglist GSF.

SO,kalau dah tak tersenarai tu,faham2 je la ye..mesti lepas tu blog dia akan sejuk dari kunjungan ahli2 kan?..so jangan kewcik hati ye..sebab kamu tetap ahli,cuma tidak masuk BLOGLIST je..tapi mesti dah tak best kan..em..em..em..

So,kalau taknak digugurkan, komen sini cepat2..dan saya nak setiap ahli kena paste ayat ini"SAYA TETAP MAHU DUDUK DALAM BLOGLIST GSF" tu je.. kalau nak komen panjang2..buat komen baru..ok?ngeeeee..


Oh ya,nanti akan ada penambahan ahli baru,kali ini ahli dipilih berdasarkan calonan setiap ahli gsf sekarang ini.dan pastikan calon yang kamu calonkan tersebut adalah blogger yang betul2 segar dan mereka sedia maklum.sebelum kamu calonkan tolong fahamkan dan maklumkan kepada mereka :)..boleh?


tu je nak khabar..haraf maklum..ahli2 yang lain tolong sebarkan hal ini kepada setiap ahli..tetapi saya sendiri akan paste link entri ini ke blog setiap ahli,supaya mereka sedia maklum.kalau tak maklum2 juga selama 1 minggu..tak dapek la nak nolong..

sekian wassalam..maaf entri dah panjang macam surat khabar da...hehehe..tapi faham juga ke?


take care :)



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE MUKA TERUJA..:)

Assalammualaikum

Alhamdulillah :)


Tadi time kusyuk lukis doodle ni,tak sedar jam dah masuk zohor,cepat2 tekan start,niat dihati nak tekan sleep je,tapi tah camna tah laju je saya halakan cusor tu  ke shut down..apalagi..close la..so ini je la yang ada..




kalau berkenan ambik la :)
tapi jangan lupa tinggal komen ye :)
kalau berani follow sekali..hakhak.


nasib baik tak jadi kes cam malam semalam..dah siap lukis tetiba p tekan close padahal tak save lagi..haihh..rasa nak tampar pipi sendiri je..heeee..ni la akibatnya kalau tangan buat benda lain,fikir benda lain kan?..ngeee..

pesanan: jangan sesekali mengubah bentuk asal dan mengaku milik doodle ini.:)

sekian wassalam..

Pas ni,nak jenjalan ke blog GSF lak..:)..tunggguuu..





-Sekian Terima Kasih-

BOLEH JANGAN FIKIR MACAM TU?

Assalammualaikum :)

Alhamdulillah..



Bila kamu gembira saya lagi lebih gembira,bila kamu terharu saya lagi tebih terharu,bila kamu ucapkan ribuan terima kasih,saya ucapkan bilion terima kasih.bila kamu nak lompat tinggi saya lagi rasa nak terjun dari bangunan..aiseyman..semua konon nak melebih dari kamu kan?hahaha..tapi betul la!


Prinsip saya,kalau memberi biarlah ikhlas dari hati.kalau dari hati,makanya tak mengharafkan balasan.betul? apa yang tertanam dalam hati,biar ALLAH yang membalasnya.itu saja!

So,jangan sangka dan fikir,apa yang saya buat dan beri itu mengharafkan balasan,apatah lagi nakkan keglamouran.jauh di sudut hati..
apa yang engko nak fikir terpulang la.saya nak cari pahala,bukan nak cari bala..hahaha..

saya nak sindir sapa2??agh!!tidaklah..saja nak berkata-kata,nak perbetulkan yang berprasangka, sebab takut engko pun salah sangka,

almaklum manusia,selagi bernyawa,ada saja yang nak dikata..betul,cinta itu buta,tapi hati ?bagaimana?buta juga ka?eh?ada kaitan ka?hahaha..entah apa2 la..


Jadi apa yang saya beri itu,ikhlas dari hati yang satu,bukan dari hasutan hantu,jadi jangan fikir yang tidak menentu,kan baik kalau engko tak fikir yang tak menentu.hidup berkat dapat restu...betul tak sayangku?ahaks..


oklah saya cau dulu kang ada lak yang muntah hijau lak..pening baca entri mama ni..haha.eh,lupa lak..JANGAN FIKIR MACAM TU TAU!

take care :)









-Sekian Terima Kasih-

SUPRISE UNTUK GPP DAN MD :)


ASSALAMMUALAIKUM :)

ALHAMDULILLAH..


Takmo cakap banyak la..yang penting nak ucap kuat2 je..SUPRISEEEEEEE!!!!EH? kuat ke?

Sesiapa yang perasan tajuk header ni,adalah tajuk blognya, silakan copy..yang bukan tu,sila jangan buat kopi..nescafe je ada kat dapur nu..gi buat sendiri.ngeee..

Nah sayangku berdua..terimalah header ikhlas yang tak seberapa ini,untuk menghargai setiap sokongan yang kamu berikan kepada blog daif mama ni..uhuk..





Kalau nak copy,klik pada gambar sehingga backgroud gelap then baru kopi :)



Giliran siapa lepas ni dapat suprise..saya pun tak sure..yang pasti dia adalah follower yang timbul di permukaan blog ini..hakhak..timbul la emakku wahai si ikan kaloi..uhuk..timbul la..mak..saya datang ni bawa nasi kelukut dan sayur keladi..la~la~la~..

Ok lagu dah habis....selamat berhujung minggu sahabat2 ku ..take care :)



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE CERIA SELALU ..:)

ASSALAMMUALAIKUM :)

ALHAMDULILLAH..


AAISEY....ceria selalu gitew..ngeee..ofkos la kena ceria di hari jumaat yang mulia ini kan?alhamdulillah ALLAH masih beri kita kesempatan mengecapinya :)..mudah2an ALLAH panjangkan umur kita semua :)..amin~

Nah doodle kanak2 ribena untuk follower2 kesayangan mama,yang bukan follower tu camna pulak?eherm..kalau nak follow dulu..hahaha.


kalau nak copy, klik pada gambar,tunggu sehingga backgroud gelap ok..then baru copy..:)

enjoy :)






 sebelum copy tinggal komen dulu ye :)


pesanan:Jangan sesekali mengubah bentuk asal doodle ini dan mengaku milik.sebab ini kepunyaan mama...:)saya kenal walau pun hanya mata yang tinggal.:).cehhh..amaran ke tu?tidak la....peringatan je..ihik..jangan kewcik hati yew..muah!



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE SEGAN SILU..ngeee.

Assalammualaikum


Alhamdulillah..


Malu2 kucing lak doodle mama kali ni,siapa yang berperwatakan pemalu tu,leh la ambik doodle mama ni,ngeee..yang belum colour pun ada,mana tau ada yang nak colour lain kan?ambik le..ikhlas je mama bagi..kalau nak buat header pun ok gak kan?hihihi..

Nah..enjoy it...









kalau dah copy jangan lupa tinggal komen ok :)


pesanan:kalau nak copy saiz sebenar klik pada gambar dulu,tunggu sehingga background jadi gelap..ok?
oh ya,jangan sesekali mengubah bentuk asal dan mengaku milik doodle ini ok :)
thanks you..

yang belum follow tu,ringan2 sikit tangan tekan follow tu ye..hehehe.


-Sekian Terima Kasih-

SUPRISE..!!! SUPRISE...!!!! SUPRISE..!! BUAT 3 ORG FOLLOWER KU :)

ASSALAMMUALAIKUM

ALHAMDULILLAH..


Dengan izin ALLAH dan kemampuan yang dia berikan,alhamdulillah telah siap 3 buah header suprise untuk 3 orang lagi sahabat mama..:) kalau kamu tengok tajuk2 header tu besar kemungkinan kamu memang mengenali mereka :)

Kalau nak tahu,kenapa mereka dapat surpise dari mama,sebab mereka itu adalah follower2 yang timbul di blog mama ni,timbul means??? fikir la sendiri ye..hihih..tapi yang paling utama mereka2 itu adalah follower di blog ini :)..

Dikesempatan ini mama nak ucapkan ribuan terima kasih untuk semua sahabat2 mama yang senentiasa timbul di permukaan blog mama ni..nah..nasi kelukut dan sayur keladi..ngee..
terima kasih sahabat :)..

Dan tujuan utama suprise2 ini dibuat hanyalah sebagai tanda menghargai sokongan yang kamu semua berikan :) terima kasih ...tidak mempunyai maksud apa2 ye,apalagi mengharapkan balasan.
ikhlas dari hati mama :)

takde niat nak tunjuk baik dan kreatif segala macam ye..biar ALLAH saja yang tahu niat dihati..huhuhu.

EH? dah emo lak,header lum publish lagi..hahaha.

Nah,sayang2ku..header suprise untuk kamu :)
kalau perasan tajuk blog kamu ada disitu..dia la yang empunya header ini..ngeeee..












eh?kamu suka ke doodle2 tu?mama main belasah je letak ikut gerak hati..haha.
harap kamu bertiga  suka :)
sayang2ku..ahaks..kalau nak copy,klik pada gambar sepenuhnya dulu ye,tunggu sampai gambar background gelap,then baru kamu copy ..enjoy..:)


sekian wassalam :)







-Sekian Terima Kasih-

GROUP PAGE UNTUK GSF DI FACEBOOK SUDAH DIWUJUDKAN.

ASSALAMMUALAIKUM


ALHAMDULILLAH....


Atas permintaan ahli2 group segar follower yang lain,akhirnya GROUP PAGE GSF di facebook sudah diwujudkan hari ini 23 may 2012 jam 3.00 petang.Siapa yang nak merasmikan ni?siapa pulak yang pegang ribbon?sapa pulak nak pegang bunga manggar siapa lagi yang pukul kompang...siapa2..angkat tangan cepat..hahaha.


Ok,GROUP PAGE ini terbuka kepada sesiapapun.tiada sebarang privasi.Dan yang paling diutamakan AHLI2 GSF.tapi satu je syaratnya jangan pulak post sesuatu yang kurang bermoral di situ.ditegah sama sekali..haraf maklum.


Ahli2 GSF semua,anda sangat dialu-alukan untuk join grop ini :) ok? sama2 kita meriahkan suasana.supaya persahabatan kita semakin kukuh :)

Dan rajin2 la post kat situ,kalau boleh rajin2 promot group page ini juga..bowleh???ngeeee..


Nak ke GROUP PAGE?
Sila tekan (SINI)
actually mana2 pun boleh..asalkan tulisan bold tu,tekan je..hahaha.


sekian,wassalam :)



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE CIKGU BUNGA

ASSALAMMUALAIKUM :)

ALHAMDULILLAH..


Tengok doodle di bawah ni,ada fesyen2 cikgu tak?hahaha. Nama dia BUNGA.CIKGU BUNGA.ngeee..

Siapa cikgu tu,boleh la kawan dengan cikgu bunga ni,comel dak cikgu bunga?haha.sapa2 nak tusyen dengan cikgu bunga ni pun ok saja..free of cas..takyah bayar gaji punya..haha.

Kalau nak copy cikgu bunga ni,klik cikgu tu dulu ye,tunggu sampai cikgu besar sepenuhnya :)













Oh, ya,cikgu bunga ni milik mama tau,kalau nak copy silakan :) tapi jangan sesekali mengubah bentuk asal dan mengaku milik ok..:) pas tu tinggalkan komen boleh?pas tu follow blog mama sekali..hahaha..bagi yang sudi je..pas ni banyak lagi doodle free,,betul ni tak nak follow?rugi kang..ha!..ha!..ahaks..

harap kamu suka cikgu ni...SELAMAT HARI GURU...eh?dah lambat ke?pedulik!!! yang penting hari2 pun hari guru...hahaha..boleh pun gitew?ngeee..



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE MENGELAMUN..haha

Assalammualaikum

Alhamdulillah..


Siapa suka termenung jauh tu,? yang selalu memikirkan duit tak banyak2 lagi tu,ambik la doodle ni..hahaha..

sesuai buat header kan?konon2 dia tengah termenung di tengah2 header kamu tu..haha.nak buat header boleh gak..ikut kreativiti kamu :) tapi..jangan ubah suai doodle ni ye..biar pada bentuk asal..dan jangan sesekali mengaku milik :)..ngeeee..


OH ya,kali ini yang kosong takde la..lupa save sebelum colour tu..xcited sangat...haha.takpela ye pilih je yang mana ada ni..


enjoy..





Dah ambil tinggal komen boleh ?
:)



-Sekian Terima Kasih-

FREEBIES DOODLE DUDUK BESILA..



ASSALAMMUALAIKUM



ALHAMDULILLAH..


Hehehe..ada ke yang nak?kalau nak..ambik je..ikhlas dari saya..:)

Yang ni saya dah colour kan..siapa2 suka kombinasi colour ni,ambik la yang ni..ngeee..tapi rasanya ramai yang minat dua colour ni kan?hihi..

Sapa yang terer bermain dengan warna tu,boleh ambik yang ni pulak,,warnakan lah ikut suka kamu :) tapi jangan sesekali mengubah dan mengaku milik doodle ini ye :)

kalau nak ambik,jangan lupa tinggalkkan komen :) kalau sudi yang belum follow tu,follow sekali..ahaks...

terima kasih :)


-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink