guest

Hanya mampu update guna ini.



Ini barang kecil sahaja.rata2 manusia kini memilikinya.Dog pun mama pernah nampak memilikinya.tuan punya dog ikat kat badan dog tu.hairan juga mama tengok.tp mama pendamkan perasaan hairan tu.buat2 pro je.hahaha.cuba ko bayang camna la dog tu boleh guna barang tu.


Ko nak tahu tak barang ni barang apa?barang mama maksudkan ialah telephone bimbit.hahaha.skema tak ayat mama?kekeke.ko sebut handphone kan?


Sekarang mama kat sabah.line internet p1 mama guna sebelum ni takde rangkaian kat sabah.haprak betul kan?caits.dah tu masih dalam kontrak.takleh potong lak tu biarpun takleh guna.kalau potong gak kena denda.haprak kan?mencik tau!hahahha.

Lagi satu celcom 3G dalam ipad mama tu pun kin panas! huh! kejap muncul 3G kejap hilang.Kalau chips more takpe juga.leh makan.sama juga masih dalam kontrak..haoyoyo..

ok la sekian dulu update mama kali ni.sakit jiwa update blog guna phone ni.kalau blogwalking suka pula..kekek.

Baideway..Alhamdulillah dan terima kasih telephone sayang..muah! muah!

Bye awak..
miss u ..ihik.. :p



-Sekian Terima Kasih-

PANIK LAGI !

 

Kini jam 3.15 pagi

Ini kisah semalam.....
 

Penat memang penat.Kemas barang tak siap2 lagi,
7.00 pagi ni (17januari 2013) nak balik sabah dah.Rumah tak clear lagi..usaha lagi dan lagi
Semalam.susukan alesya dulu atas sofa.Mama terlena.
Bangun je cari alesya,takde..
cari belakang sofa takde,
alamari persembunyian takde,
dapur takde,
tengok tangga,pagar berpasang,takkan dia gi panjat kan..
Dalam keriuhan suara mama mencari, terselit suara halus mendengus!
Itu alesya ka sayang? di mana kamu sayang?
mama! alesya here~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-

H

 
Hahahahahahahahahahahahahaha...anak ! anak!
 turun sayang! jatuh nanti ~
 
  sabo je la wahai hati !
 
Anak mama ni lasak la..suka panjat2! risau sangat..
tapi elok gak kan, untuk perkembangan minda anak..tapi kena awasi selalu la kan? hehehehe.


-Sekian Terima Kasih-

MAMA PANIK TAU!






 


 
Dalam kesibukan nak berkemas2 pindah rumah ni.Bunga Hati Mama alesya dah tak terlayan sangat
lagipun dia ni suka buat hal sendiri,so mama biar je la dia main sendiri.mama masuk stor keluar stor 
angkat barang2..


Orang sibuk kan? besalah..anak pun pandai terlupa..ingatkan bujang..hahaha


Time mama keluar dari stor,

  Tetiba alesya takde,panik weii..
mama berlari ke dapur,takde
berlari ke tingkat atas,takde
berlari ke garaj,takde..
mmg rasa nak meraung dah.


 

Suara ? teriak? emmm..takat vokal ziana zeng tu,bawah tapak kaki je..
tapi time ni je la..hahahaha.






 
Alesya! alesya ! mana ko sayang!
Air mata sudah mengalir,jantung bagai puting beliung,
jiwa berkecamuk.rasa nak tumbuk je kepala sendiri.cuai kan!
Kejap lagi ada bunyi orang ketuk gelas kaca. bila pandang,
-


-


-


-


--


-


-


-


-


-


-


--


-


-


-


-


-


-


-


--


-


-


-


-


-


-


-




--


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-




-




-


-


-


-


-


-


-


-


-


=




=


=


=


=


=


=


=




-




-


-


-




-


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Mama~
Alesya here :) tadaaaa~



La~ anak mama dalam lemari..Caits!

hug kamu sayang..takmo lepas dah..hahahaha.






























































































-Sekian Terima Kasih-

CONTEST BLOG PALING CANTIK 2013






Tak tahu la cantik ke idak blog kite ni..malu la..hahaha.tapi nak join juga..nak juga! hahahah.Kalau menang Alhamdulillah,kalau tak menang,pun alhamdulillah sebab Allah sudah beri peluang untuk mencuba kan? ngeee~ peace :)

Ko nak join tak? Kelik banner kelik.


Laju2 tau..! kang terlambat pulak,sebab tarik tutup penyertaan 30 januari 2013.
jom sama2 kita support contest adik ni dan memeriahkan majlis jom..haha.

good luck awak :)



-Sekian Terima Kasih-

HAPPY BIRTHDAY AWAK..


 
 
Happy belated birthday dear :)


Maaf sebab lambat wish,Disebabkan kekangkangan masa ketika ini.sebelum tu boleh minta izin tak? nak tukar kekangkangan tu ke ke-bersimpu-an? boleh? kalau kangkang kan agak gitew2 skit kan?.hahaha.

Tak faham la dengan pencipta perkataan tu,pesal la kangkang juga yang dipilihnya.tak faham..tak faham..hahahaha.

Jangan ko kecik hati ye dear,sebab mama lambat wish..huhuhu.


Semoga  panjang umur murah rezeki ,
Semoga ALLAH Merahmati,melindungi dan memberkati kamu sekeluarga .
Semoga ALLAH Memberi kamu semangat dan kekuatan untuk menjadi seorang isteri dan ibu yang baik.

Amin ya robbal alamin~


Mama ada buat header,tapi segan nak tunjuk..huhuh~ takut kamu tak suka.Almaklum tak la cantik mana.tsik.!
tapi tunjuk je la ye.boleh pejam mata?..hahaha.

Nah dear..harap kamu men-sukai-nya..hehehe.
Ada dua versi,satu ada background pink satu takde.pilih la mana2 ye :)






Mama rompak mata pompuan arab.hahaha.sebab itu je yang mama terbayang matatajam.tajam tak? tajam tak?agagaga.nak letak mata kamu kang,bukan mata tajam,mata bulat  gitew..kan mata kamu mata babydoll kan? anyonyonyo tomei nyeee..hahaha.


 Kalau nak copy, Klik image sampai jadi besar dulu  k..Mama dah jampi besar header ni tepat2 ngan template kamu tu.. hahaha.


Dear~
Terima kasih k..
sebab sudi jadi kawan alam maya dan realiti i. wah! i gitew..haha.
Saya sayang kamu sebab saya sayang ALLAH ...
 -HUG-

 Dear? tumpang entri boleh? hahaha.nak tuju lagu? haha.boleh?
Tetiba pagi ini rasa bersalah pulak..uwaaaa~
sebab bulan lepas ada Seseorang yang mama terlepas wish.
Tapi tunggu akan ku usaha memberi yang teristimewa buatmu waniey...




-Sekian Terima Kasih-

SAYANG GSF #3 : CANDID TIME :)


 
 
 
Untuk pengetahuan semua, Gambar2 ni diambil tanpa pengetahun kami.Bila tengok kamera, ada pulak gambar2 ni..apalagi~ kita kasi belasah ini gambar!hahaha.
Ini kerja juru gambar la ni..haiehhh.
siapa tu? ngaku cepat! sebelum muncung senapang ini hinggap ke lubang hidung!
hahaha

seperti biasa,kalau nak feel, baca ikut nombor( merah) tu..ngeee~
 
 layan jom~


 
 





Ganaz tak muka? ganaz tak? nasib baik tak keluar asap kat hidung tu..
muahahahaha..miss u AI,miss u all muah! 


Sebarang dialog takde kena mengena dengan kejadian sebenar,mama saja je nak usik korang..muahahaha..ampun tuan gambar..ampun~

hahaha..
 
 
 
 
 
 
 
 


-Sekian Terima Kasih-

SAYANG GSF # 2: COKLAT BERTEPUNG!


 
 
 
 
 
1ST GATHERING GSF MELAKA
 
AKTIVITI  : COKLAT BERTEPUNG
PEMENANG : KUMPULAN B
 
 
Sebelum tu,mama nak minta maaf kepada orang gambar.
Minta maaf ye orang gambar..kekekekeke

Oh ya,untuk lebih faham kalau ada dialog mama letak nombor merah tu,baca ikut nombor tu ye :)
ngeee~
 
layan~

 













 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 TAHNIAH ! TAHNIAH!
 :)

Tahniah juga buat kumpulan mama yang kalah bermaruah tu...hahaha.

Mama kalau tengok gambar ni,gelak2 sendiri.mesti keluarkan suara gelak tu,kadang2 papa jeling2 sinis je dengan mama,risau kot dengan mama yang kelihatan pelik buat masa ini..kekeke

mama takleh la kalau tahan2 ketawa,boleh membesar anak tekak.kalau tahan juga takut jadi raksaksa pulak..hahaha.
 
so korang,kalau nak gelak,gelak je,jangan risaukan orang sekeliling.hahaha.
 
 
rindu korang sesangat :)
 
 



-Sekian Terima Kasih-

SAYANG GSF!!! #1


 
 
Seperti yang korang tahu,aisey macam ko tahu kan? hahaha.takpe2 meh sini mama nak bagitahu supaya ko tahu.ihik..
 
29 dan 30 dec tu adalah hari bersejarah bagi sebahagian ahli GSF.
setelah sekian lama menjalinkan persahabtan dialam maya.dan hari itulah hari persahabatan alam maya kami jadi realiti.ngeee~
 
Serius mama katakan ,sewaktu dalam perjalanan nak jumpa mereka yang gojes2 tu,perasaan bagai nak akad nikah.hahahaha.berdebar ,berdentum,kilat sabung menyabung you know! sebab takut akad tak terlafaz.haha.
 
Tetapi bila dah jumpa mereka2 ni,perasaan tu bertukar jadi sangat2 gembira.cuba ko bayang,betul2 macam akad nikah kan? hahaha.
 
Lepas tu malam pertama kami mmg tak tidur...kahkahkah.eh? mama dah menyimpang ke?o' o' .. haha.
 
ok2 kalau  mama menulis lagi ni,tentu kelaut atlanta jadinya ni,hahha.
So sebelum kita lemas disana,ko layan je la gambar2 yang ada ni.hahaha.
 
 

 Korang jangan cari AI, M , dengan NUR waktu ni..dorang tengah panjat pokok kelapa..hahahaha.
Alesya anak mama sibuk jadi perunding senyuman waktu ni..kekeke.


 Mama tak faham apa masalah khalish dengan alesya dalam gambar ni..hahahaha.



 Yanie!ko cun la dear, Ayu! ko manis2 sewit la yu,Ai! ko cute la ai,Nur! ko comel la dik,,, Mama lela,ko anggun la dear....Deqla ko comel kiut la dear!.Nyue ko cool la dik! mama arina ko....????!!!!! muah! untuk semua! sayang dan rindu korang sangat2! uwaaaaaa!!!!! sob2.


Sesi pertukaran hadiah,so apalagi,tayang hadiah masing2 ler..hakhak..mama  dapat hadiah dari
 yanie (si mata tajam) thanks dear :) muah!


 s
 Hahahaha..korang kalau ada yang nak bedak tu,korang gi pasar sendiri .kekeke



 Hahahahaha..mama takleh cakap banyak tentang gambar ni,biarkan gambar yang berbicara.kekek
gambar jangan marah ye gambar..kekeke.
 

 Mama tahu dah siapa yang paling ayu antara kitaorang ni,tapi mama diam2 je...hahahaha.


Banyak lagi sebenarnya  gambar dan aktiviti kami.tapi takat ni je dulu ye..nanti mama sambung lagi..

ngeeee..

Oh ya kepada yang request nak masuk GSF tu,minta maaf banyak2 ye sayang2..tawaran dan penerimaan sekarang ni belum dibuka lagi :)
peace no war...


-Sekian Terima Kasih-

MAAF..Maaf..maaf..~


 
 
Satu hari,seminggu,dua minggu...pat belas dua ploh tiga sepuluh belas..
EH! ada orang tengah membaca ke.ops! sorry wak..tak perasan keberadaan awak..kekeke
Mama tengah menghitung bilangan hari mama tak buka blog ni.Rupa2nya sudah genap dua minggu mama tak buka blog dan berkunjung ke blog kengkawan..uwaaa agak lama juga kan?boleh tahan mama cuti.jangan pecat daku pleaseeeee..ngeeee~

Entri sebelum ni kan mama minta cuti seminggu je,tapi dah terlebih seminggu plak.almaklum aktiviti bersambung2 susah nak elak.takyah senarai la ye.kang muntah emas lak ko membaca.kang Terkaya pulak jiran ko nanti.pas tu tercabar pulak tauke emas,pas tu ko masuk talibesen pulak. pas tu perompak tahu.eh! asal mama jadi poyo nak explain menda  ni..hahaha.otomatik upgade!ok2 sori terpoyo.hahaha.

Ok2 entri kali ni just nak minta maaf je dengan korang.maaf ye kawan2,terutama kepada GROUP SEGAR FOLLOWER tu.sorry sesangat sebab mama telah mengabaikan kalian selama dua minggu ini..ngeee.jangan marah dan kecik hati tau..alo tomey2 mucuk2..hehhee.


Entri tentang gathering GSF ,pasni mama buat.tak edit lagi gambar tu.semua saiz besar2..tunggu ye :)

PEACE!!!! ..ngeeeee.
Rindu korang semua.
lepas ni nak terbang ke blog kamu dan kamu :)


-Sekian Terima Kasih-

NAK STOP BERBLOG.


 
Bila fikirkan keadaan dan masa sekarang ini yang sangat2 mencemburui mama.Mama ingat mama nak stop berblog la.kepada FAMILY GSF,mama mohon sepuluhbelasratus kemaafan,diatas keputusan mendadak ini.Tidak berniat untuk mengecewakan kalian .uhuk.


Tapi kalau kalian terpaksa kecewa apa boleh buat,ko rajin2 je la lawat blog mama ni okey.sebab mama tidak akan delete blog kesayangan mama ni. Biar ianya menjadi tatapan mu dan untuk melepaskan rasa kerinduan mu dengan mama.ahakssss!

Sebabnya mama akan meninggal kan malaysia ini  esok lusa.Mama dengan Family akan ke singapura


Tetapi sebelum itu,mama nak ketawa dulu.. .hahahaha..mama Nak stop berblog seminggu je la,bukan selamanya dear oi...hehehe.mesti ko dah setat mem-panik-kan diri kan? agh agh.agh .


Tak kan serius geng! ada rasa sebak tak baca intro mama tu.ada rasa2 nak meleleh2 tak air liur?eh air mata? air hingus ke..hahaha,tak kan sentap kot...aga.ga..ga..sorry ~


Buat pengetahuan semua,Family mertua  mama akan datang bercuti ke sini(johor),Mereka sampai malam ni,So,bila mak and bapak mertua nak datang ofkos kena layan baik2 kan.nak kena masak sedap2,ngee~..nak kena sembang2 selalu,menonton tv bersama.nak gi bawa jenjalan..banyak benda la nak kena buat.macam ko tak tahu kan,pesen menantu yang baik ni camna..muahahaha..(uwek! pitam!) kekekeke. So UPDATE BLOG DAN BLOGWALKING akan terabai la kan.huhuhu.


So mama minta cuti update dan blogwalking ye dear.ahaks :p, spesely kepada FAMILY GSF kesayangan mama tu,korang jangan cari mama Seminggu ni tau.Start malam ni sampai  25-12-2012.Tapi kalau whats up mama akan usahakan :) Jangan rindu2 tau..hahahaha..



Take care..
misz u :)




pstttt Korang!!!!
Korang rasa header mana lagi yang best? yang baru ni ke,yang bawah ni? hehehe

 


Alesya kurang layan header mama yang atas ni ..tu pasal mama tukar header baru ni.Sekarang dia tengah tido,tunggu dia bangun dulu,,dia suka ke tak tengok header baru mama ni..ngeeee~
 mama selalu create header bergantung pada minat bunga hati mama tu la..hehehe.Dia dan papa yang jadi juri..hahaha.



Kalau korang mana satu pilihan hati? hehehek.





-Sekian Terima Kasih-

AMPUNKAN DAKU..

:
 
AMPUNKAN DAKU...perlu tambah TUANKU? takyah la eh,,hahahaha.


Mama  minta ampun ko tahu tak kenapa? tak tahu kan? meh sini mama nak explain detail2.
haraf2 takde yang marah ,merungut dan memeningkan diri.apatah lagi untuk mem-venggong-kan diri.kesabaran dan kerjasama anda amat diperlukan disini.sila jangan merokok dan membuang sampah merata-rata.sekian terima kasih DING..DONG..<----ada feel online kat hospital tak? hahahaha.


Ok,Entri Ini berkenaan design baju GSF WANITA.Sebelum ni,design baju yang kamu tahu seperti ini kan?




Tetapi malangnya,design ini telah ditolak mentah2. Dengan alasan,printer tak dapat potong bentuk huruf tu.ok fine! mama hantar design baru,yang ini.



Tidak diterima juga,dengan alasan,kalau huruf tak solid ngan kaler pelangi,tak dapat print.nak kaler solid je..Kalau nak kaler pelangi nak kena ada background pulak..WHAT THE FERI !! mama sudah bengang tahap lintah bila design kedua pun ditolak,tapi ko tak pernah nampak lintah bengang kan? nasib baik lah!..hahaha.




Fine! fine! fine! Mama buat design yang ketiga,Nasib baik  lulus dengan jayanya.Kalau tidak,mahunya mama goreng laptop mama ni rangup2.biar terbeliak mata printer tu.hahaha.

Designnya seperti ini

Design belakang baju sama macam kat atas tu.


Ok tak? suka tak? setuju tak? ngeee~

Harap sangat korang suka design ni,sebab baju kita dalam proses disiapkan sekarang ni.Maaf sangat2 sebab proses design ni tanpa minta persetujuan dan undian dari pihak GSF yang lain,disebabkan kesuntukan masa.lagipun takut korang pening2 lalat..ngeeee~so  itulah jalan yang mama pilih.harap tiada yang marah dan tak puas hati yew.uhuk.


Ok,settle kes baju wanita dewasa.kita rungkai kes baju laki pulak..<--ada pesen ayat bapak inspektor polisi ngak buk? hahahaha.


Baju laki design takde perubahan,design stil macamtu,cuma ada perubahan pada harga baju sahaja

Harga baju dari rm 28.00 telah menjadi rm 35.50.kenapa? sebab sudah tambah RM 7.50.Kenapa? sebab baju laki bukan setakat print tetapi huruf2 di hadapan baju dan lengan baju DIJAHIT,So ada cas lebih kat situ...kecuali belakang baju.( belakang print) Nak nampak lebih smart dan macho tak? hah! RM 7.50 sen tu kira belanja anak  makan lunch je la ye..ngaaaa~ 

So total harga baju lelaki dewasa 

-RM 37 ( Bagi yang ada tulis URL)- Etuza,Jagau, ngan suami deqla.
-RM  35.50 ( Bagi baju yang takde tulis URL)




Kalau campur harga baju isteri ngan anak, engko tambah lah sendiri time bayar nanti..hhaha.

Sini..sini ..mama listkan HARGA BAJU WANITA DAN KANAK2.senang keja ko kan.takyah ko gi blog deqla lagi nak cek rega..ngeee~

BAJU WANITA LENGAN PANJANG (ada URL) = RM 26.50
BAJU WANITA LENGAN PANJANG (takde URL) =RM 25.00
BAJU WANITA LENGAN PENDEK ( ada URL) =RM 24.50
BAJU KANAK2 LELAKI DAN PEREMPUAN =RM 19.00


Ok faham tak? Harga2 tertera tidak termasuk POSTAGE.

POSTAGE SEMENANJUNG -RM 6
POSTAGE SABAH SARAWAK -RM 10


Hah,sudah jelas kan,so masing2 ingat oder masing2 ye..ngeee~pas tu kira masing2..sebab bayar pun asing2 kan? hahahaha.



Terima kasih mama ucapkan kepada DEQLA MANJEW kerana dengan bantuan dan usaha beliau bersama mama menguruskan pemprosesan baju ini.kesian dia terpaksa pening2 cari kedai printer dengan harga yang berpatutan.TERIMA KASIH DEQLA MANJEW..sayang kamo ketat2 sendat2,rapat2..ngaaaa~hahaha.


Eh,nak tanya semula ni ko suka tak design baru tu? huhuhu.


-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink