guest

WOW MARVELOUS NYA PRODUK NI...!

Mari...mari..
mari dekat ,jangan rapat! ko rapat ko siap! hahaha.
mari macha,mari2..
 
 
Kali ini mama nak perkenalkan satu produk baik punya..boleh tak?
tak boleh pun kasi boleh saja la..
aisey, tanya "boleh " konon,padahal~,boleh tak boleh..aku juga yg putuskan kan?
tak ke venggong tu? haha. 
 
 
Mama ada beli satu jug  penapis air ni,"GET CLEAN WATER" namanya.
salah satu produk shaklee.
baik punya barang...boleh beranak ..eh??---> salah info
boleh bagi air yang bersih dan sihat punya---> info yang betul.
ngeeee~ 
 
 
A...ni la yang nak cite ni,malam semalam barang tu sampai ke tangan mama,apa lagi kan..mengeletar tangan buka bungkusan,tak sabar nak tengok kotak. dah tengok kotak, barang ketepi dulu,letak je elok2 atas meja,takpe esok pagi kita tengok isi..hihi.
 
 
Ok,now cerita pagi..
keluar je dari bilik..eh? ada barang la.. barang sapa ni? dari mana? sapa hantar?
hah! kan taktik dah berjaya tu..itulah namanya taktik suprise diri sendiri..
ok tak? hahahaha.
 
 
Dah tu,mengeletar pulak cuping telinga kan,almaklum tak sabar nak tengok suprise apakah itu..haha.macam sewel  pun ada juga kan?
haha.Buka punya buka..nampak la mende ni...
 
 
taraaaaa..comey tak? comey kan? bek kata comey cepat! kalau tak, sodok lubang hidung!! 
hahaha.
 
Dengar2 barang ni,terbaik dipasaran,Hot gitew! promosi baek punya,harga pun berpatutan,tu yang mama beli tu,memang berbaloi2 ko beli nyah...tak rugi, ala senang citer ko beli dulu la,baru ko rasa feel tu...feel~ feel~ ..sedut...sedut...haha.
 
Kata terbaek kan? ofkos kena buktikan,so mama pun buat exprimen,caranya macam ni,barang ni penapis air kan? so kita nak uji kaji guna air la kan? mama ambik air tangki yang keruh dan kuning pas tu masuk dalam penapis ni..dan...hasilnya...see..
 
Belah kanan,sebelum ditapis,sebelah kiri pulak adalah hasilnya :)
Nampak beza tak? mavelous kan? say wow sekarang! lompat! 
haha.feel kanak2 riang tak? 
 
 
Barang ni memang terbaek,mesra alam,ringan,comel,berkualiti,selamat,suci murni,menandingi jenama terkemuka  dan terke-rambut (haha)yang lain. dan pilihan bijak..sebab tu mama beli,sebab mama kan bijak...engko pun  tahu kan? hahaha. ayat macam kerang busuk! bluekk!...pitam*
hahaha----> bangun semula. 
 
 
tengok! tengok! mama bukan penjual tau, pembeli atau pengguna je pun,boleh pulak kata camni kan? apatah lagi penjual kan? hahaha.betul tak penjual..
kak ton comel kan? ahaksssss...
 
 


 Perasan tak ada titik hitam bawah bibir alesya tu? tu bekas tekopek kulit time jatuh kerusi..huhuhu.


 
eh? mama dah bebel panjang kan? tak elok pulak bazir masa kat sini kan? hahaha.
elok la kita beredar dulu ye...setuju tak? hahaha.
 
 
kita terbang ke blog pengedar Produk Shaklee yang berdaftar pulak ye,elok la kita tanya dia,sebab dia lagi arif dari saya,sebab dia peguam,saya tuan hakim je...hahaha.
 
 
kita ke sana jom...
Weeeeeeee~
KLIK SINI CEPAT! 
Bonceng belakang mama... hahaha..bubyeeee..


-Sekian Terima Kasih-

MAKANAN YANG BISA BUAT KAU BELIUR

haloooo..bertemu lagi kita kali ini,
aisey.macam DJ radio pulak kan? ahaks..
Nak cite pasal makanan boleh tak?agak2 mama nak cite pasal makanan apa? jemput2 ? cekodok ? nasi takpayah? ayam togel masak sambal belacan?
 
 
tetttt! semua salah.
mama nak cite pasal mangga je pun.
hah! mula la nak kecur  liur tu kan? leklu~
ni yang malas nak mula citer ni,liur mama dah memercik2 bak minyak gorengan ikan dah ni..caissshh!! muahaha.
caits! engko pun sama gak kan? pas ni terjuntai-juntai la liur engko tu,tak putus lak tu,baek tadah tisu cepat.muahaha..
 
 
 
Semalam,mama gi supermaket,nampak sekumpulan mangga mengkal.mangga mengkal tau tak?ala mangga yg baru nak menguning  tu,tp belum masak lagi masih keras lagi,tapi kalau kupas isi dah kuning,dapat bayang tak? eiii,faham tak ni? 
faham diam,tak faham senyap T__T '
 
 
 
Mama ambik 3biji,gi timbang,terus gi kaunter,sekali tengok,mak ai kau..rm 11.70.gulpp! 3 biji je pon,kiranya sebiji rm berapa? ahaa..sila kira sendiri..haha
its okey,nak makan punya hal kan,apa nak bising2..sampai dalam keta mama belek semula mangga tu,perghh..harum manis rupanya patot la harga pun harum manis.ngeee~
 
 
 
Dah tu,pagi ni tak sabar nak rasa harum manis tu, dah kupas kerat nipis2,hidang atas piring,
ambik kicap,ambik cili,bubuh gula skit,garam skit,ajinomoto skit, bancuh sekata,curah atas mangga..
ambik sehiris,nganga mulut..bismilah...nyaummm..kruppp! krupp! 
gila ko nyahhh...perggghhh..
pejam celik pejam celik,terus nampak bulan..
laaaahai..
 
 
 
liur korang dah kecur kan? dah kecur kan? teguk! teguk! jangan biarkan lidah anda dilanda banjir liur.muahahaha.
cuba  tengok gambar ni,
perghhhhh...
 
 
 
dasyat kan? tolonglah! tolong ok..tolong!
tolong jangan jilat laptop atau telipon atau tab atau ipad anda..hahaha
Byeee..mama nak continue baham mangga..
weeeee~


-Sekian Terima Kasih-

Klinik ooo klinik..

Halooo bai,lama tarak jumpa,mana pigi?
hahah.tetiba..
Ini ada mau kasih cerita sama ko bai,semalam mama gi klinik, ala klinik,ko tahu kan, mende rangup2 pedas2 tu,hahaha,baik punya time pigi sana kan,sekejap je menunggu servis,adalah dalam 45 minit,
eh! jangan tekejut,45 minit tu kira ok la dari sebelum2 ni,kalau sebelum ni,menunggu sampai mulut otomatik ternganga..adoii..
hodoh tau tak hodoh?macam pesen buaya tido je engko kalau tengok cermin.
betulll...tak caya buat! nak tengok..haha
tapi mama tak pernah nganga lg la takat ni,sebab ko pun tahu mama kan,"berdisiplin"...
uweeeek!cam samdol pulak ayat tu kan? muahahahaha.
macik sebelah aku semalam tu,perghhh..macam2 dah "kata kerja"terhasil dari  bibir dia,dia kata nak pitam la,nak pengsan la,buntot naik lebam la...eh? ayat last tu kata kerja juga ke cikgu?haha
sebab dia dah 2 jam setengah dah menunggu,sabar jak lew kan,
kata penyabarr...
tapi tade la mama kata kat macik tu macam tu,gile engko,
silap2 dia ludah muka saya..hahaha,eeeee..tamo,tamo..
Sebelum ni,mama pun jem juga punggung menunggu,naik kebas ko tau tak? 
bila nurse panggil je,otomatik berdiri kan? terus bejalan kan? tetiba toleh belakang sebab nak cek punggung ada lagi ke tak,almaklum dah tak rasa pepe kan? goncang2 pun rasa ringan je...muahahaha
adoiii ,cerita mama ni macam nak minta siku je kan? hahaha..
eh, betul la woitt!!! 
tapi now,mama dah tahu rahsia kat Klinik kerajaan Wilayah perseketuan Labuan ni,
Kalau appoiment tulis jam 8,jangan datang awal atau tepat2 jam 8,cegattttt je kat situ cam pak guard kan,almaklum kursi dah penuh,orang semua datang tepat waktu,so penuh la!
SO,tips untuk kali ni,"datang lewat,"jam 10 pagi atau jam 9.45 pagi.
so orang pun dah kurang,tempat duduk pun banyak,
masa untuk menunggu pun singkat..hah! 
seronok tak seronok? 
sengehhhh je sesorang time tu kan? 
hahaha
tapi awas2 cara ini juga boleh menyerupai seekor crocodile sleeping.
hahaha..
Perasan tak?mama dah merapu banyak dah ni,k bai....
take care :) 
smileee :)


-Sekian Terima Kasih-

I'M BACK :)




 Hiiii semue..semue..hai...hai...
I'M back...

wah..i'm back katanya..ahaksss,time lose takde pulak kata i'm lose kan? haha.

Rinduw nye mama kat korang semua..wah..wah..wah..engko lagi advance dari mama sekarang kan?macam2 ko dah belajar time mama menghilang kan?ni tak boleh jadi ni,nak kena kejar engko ni..now,pecutttttttt..!!!! haha.


Ada tak yang cari mama beberapa bulan ni?ada tak?ada kan? cuma taknak ngaku lettew..haha,
ok2 mama faham, takyah la korang angkat tangan k,tehehe...buat makluman semua yang nak tahu kemana mama menghilang,actully mama tak berapa sihat,sebab mengalami MORNING SICKNESS.

Tahu tak MORNING SICKNESS tu menatang apa? hah! morning sickness tu menatang yang menjalar dan merayap sambil makan eskrim..hahaha.ehhhhhh,dak! dak! bukan2,morning sickness tu alahan yang dialami oleh para ibu di awal kandungan.eherm..betul tak para ibu? ngeee~

Sepanjang dari bulan pertama sehinggalah bulan yang ke-3 mama mengalami alahan yang teruk,langsung takboleh  hidu bau2an yang kuat,contoh, bau makanan ,so nak makan pun menangis dulu,cakap engko..bukan cengeng ok,tapi sedih...bahaha.
But know empat bulan ni,alhamdulillah..dah boleh la lawan sikit2.

Eh? asal aku poyo sangat nak bagitau semua ni kat sini?ops! excited katanya..almaklum baru menulis kat  blog..hahaha.

Dan untuk perkembangan terkini warga GSF tersayang,mama kini berada di WILAYAH PERSEKETUAN LABUAN,sapa nak datang labuan,sila inform mama k.Mama belanja nginap hotel..ngeee~ tapi offer dibuka sehingga mana mama di labuan ni saja k,kalau mama dah tak tinggal labuan,jangan minta bukan2 mama,babap juga nanti..muahahaha.

ok la..takat ni dulu pertemuan kita..see u next entry :)
miss u so much :)






-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink