guest

WHATS APP BLOGGER TEAM


"Whats app blogger team"
tetiba terlintas di difikiran nak menubuhkan blogger whats app team mesti meriah dunia blogging kan?

kita mesti nak ada orang komen dan baca apa yang kita tulis kan? baru meriah kan? kita pun boleh blogwalking hanya dengan menggunakan handphone sambil baring2 kunyah keropok..betul tak? sebab kita hanya klik je link entri baru yang kawan2 paste kat dalam group tu.mudah tak?percayalah feel memang lain...tak percaya kita cuba dulu..tak suka bila2 boleh left..huhu

so,apakata korang join WBT.

Buat permulaan saya nak cari 25 orang je dulu,kalau ramai sangat nanti tak terlayan pulak kan? tengok keadaan dan suasana kalau perlu penambahan kita tambah.

Syarat-syarat penyertaan

1.Aktif berblog
2.update entri sekurang kurangnya 4 kali seminggu.
3.setiap ahli yang paste entri ke dalam WBT ahli yang lain kena lawat dan tinggalkan komen.
4.Dalam group,hanya perbincangan tentang dunia blogging sahaja yang dibenarkan bukanya isu2 peribadi atau lain2.


Kelebihan WBT
1. mengeratkan silaturahim sesama blogger.
2.setiap entri yang kita tulis ada pembaca dan pengomen.
3.memudahkan kita blogwalking.

yang lain korang tolong fikir sendiri..hahaha

So,anda berminat dan nak jadi orang pertama nak join?  silakan...ada 24 orang lagi kekosongan.. sebab saya yang ke 25 ..hihihi.
tingalkan no anda di ruangan komen.
jangan risau no hp anda tidak akan saya publish..untuk umum 

(*^3^)/ ~~♡

pencarian bermula sekarang 
weeeee~(ノ≧▽ ≦)ノ

jom join..hanya 24 orang sahaja kekosongan setakat ini ...



-Sekian Terima Kasih-

ALAHAI SAYANGKU


Tiarap telentang,tiarap telentang, itu aktiviti lepas mandi harraz,sehabis tenaga mama nak menghalang,sehabis tenaga juga la dia nak menentang,Allah..aktif sungguh.

Cuba ko bayang pampers belum habis sarung dia dah berlari..kan ke satu hal mama nak kena kejar?nak pakaikan harraz pampers kemain payah..tu belum bab sarung baju lagi,kalau baju lagi la,akan berlaku aksi kejar mengejar seperti kes rompakan.haha.dasyat tak dasyat tu..Allah..


agaknya kalau ada pokok kayu jati dalam rumah ni, hari2 nak kena panjat turun naik..hahah.kan? cepat gak mama kurus.
φ(〃͡°﹏ T#)/




this is fun!! ok ..penat tetapi sangat manis untuk di kenang ..
love u putera ku sayang 
(*^3^)/ ~~♡





-Sekian Terima Kasih-

Serbah salah





Serbah salah?
ofkos  serba salah,kalau kita tiba2 di invite kawan masuk dalam group dia kat wechat atau whats app tanpa persetujuan kita kan? 

Dah tu pulak group tu hyperaktif kemain,siang malam tergoncang goncang handphone dibuatnya.amboi..ayat aku..hahaha
rasa nak tikam2 pun ada handphone tu ..huh ! 
tu takpe lagi,yang bosannya orang yang kita kenal dalam tu cuma dia sorang je,apatah lagi topik yang dorang bincangkan ,langsung tak tahu nak mencelah mana kan? hmmm


Nak left?
memang serbah salah,takut pulak dia makan hati berulam jantung cicah belacan. perghhh.. apa nak buat kalau macam ni? 
penin la...

( ̄^ ̄)ーз




-Sekian Terima Kasih-

SAYANG HARRAZ


Alhamdulillah... Hubungan anak2 sangat mesra, Alesya sayang sangat dengan adik harraz ,dia tidak pernah marah atau pukul adiknya setakat ni,harap2 berkekalan selamanya.amin..terima kasih sayang..alesya memang kakak yang baik 
(*^3^)/ ~~♡


(*^3^)/ ~~★

proud with you honey (*^3^)/ ~~♡



-Sekian Terima Kasih-

Kemon G.S.F kemon!!

G.S.F 
(group segar follower)
satu group blogger  pernah naik pencawang letrik kegemilangannya suatu ketika dahulu.cuba bayang betapa dasyat dan powernya, mereka,haha.
(*^3^)/ ~~♡

2011-2012 merupakan tahun kegemilangan bagi kami.kini  telah lumpuh.patah kaki kiri,seliuh tangan kanan.yang lain alhamdulillah semua masih dalam keadaan baik

Fine! mungkin itu salah ketua G.S.F. menghilang diri entah kemana,senyap tiba2 entah hidup entah tidak,tapi sekarang aku dah nampak sang ketua tu update blognya.maafkan la dia 
(╥﹏ ╥)


Seminggu aku perhatikan,berderet seminggu tu dia update blog...waaaaa..nampak tak permainan dia? kemain lagi kan? mungkinkah  dia sudah terjaga dari tidur yang lena? atau ka hanya  igauan sementara?yang sekejap lagi akan kelip2 mata kemudian lap air liur basi dan tidur semula? 
≧﹏ ≦❁

takpe kita tunggu dan lihat!! 
apa yang mampu aku katakan disini,tahniah pada ahli2 G.S.F( geng segar follower) yang masih aktif dalam berblog dari dulu sehingga kini. tahniah sayam2.. 

bravo!! bravo!! ahli2 kesayangku!! kita kembalikan zaman keceriaan berblog seperti dahulu 
wake up now!!

(ノ≧▽ ≦)ノ ~~ yeahh!!!




-Sekian Terima Kasih-

Tema baru blog



Amboii  nampak tajuk tema blog ,laju je klik kan? semangat nak tengok  lettew ahakss..
(ノ≧▽ ≦)ノ

kita ingat nak tukar layout blog ni la,tapi tengah berfikir nak tema apa..
perlukah aku kekalkan kekawaian blog ini*perasan kawai takpe* jangan perasan comel.eh?? hahaha
≧﹏ ≦❁

Dalam minda ni tengah melakar tema scrapbook..tapi tak serabut ke nanti?
emmm...m(¬o¬)m

suggestion please...


scrapbook?? 
(* ̄3 ̄)



ok macam ni? (*^3^)/ ~~♡


-Sekian Terima Kasih-

Ye ke boleh?



nampak sangat mudah kan?
tapi aku buat terbakar, uwaaaa..tsik!!  ╥﹏╥ buang camtu je roti dan cheese keping tu tau,dah buang tu meraung le aku sebelah tong sampah tu.hahaha.*sila jangan percaya* 
(≧y≦*)

ala2 membazir pun ada,sebabnya aku buat dua kali benda yang sama tapi suhu berbeza,tetap sama terbakar.keciwa? ofkos la sekica haha.

percubaan pertama tu cheese maintain kat atas roti.tapi bahagian bawah roti hangus,berasap2 ko.adoii la

second trial,sama gak berasap pas tu aku tegakkanlah toaster tu kan? konon2 dengan harapan menjadi la,sekalinya cheese mencair kat dalam toaster tu,huwaaaa dah jadi toaster cheese leleh  la toaster aku..mencik tau! fuh!
(≧∀≦)×NO


kang aku makan toaster tu je la, kan? 
boleh cenggitu? hahahaha

emmmm..tapi myb ko try menjadi kan? cuba la..ngeee
(⌒∇⌒)


-Sekian Terima Kasih-

I AM SORRY

i am sory mama,
i am sorry papa,
i am sorry harraz,

perkataan yang tidak pernah lekang di bibir alesya sekarang ini,kalau nak hitung dari start dia bangun hingga ke tidur malam,dah ratus2 ringgit dah terkumpul.itu kalau duit la..haha.

kadang2 naik rimas dengan i am sorrynya tu,silap sikit i am sorry,tegur sikit i am sorry,
aduhaiii sayang..boleh muntah amir amerrika mama kalau gini..

amir i am sorry tu,mama tak pernah undi pun dulu time ngandung alesya..camna boleh terjebak ni..hahaha.

tapi binggit macammana sekali pun,mama tetap proud dengan alesya ni,sebab bukan mudah untuk kanak2 4tahun sebaya alesya untuk menyatakan perkataan itu kan? 

tapi itu la,kena tahan menjawab"its ok sayang" la setiap masa...huhuhu:

i am sorry ...


ahakssss


-Sekian Terima Kasih-

My lil cute bambam

Aku  Merenung ke luar jendela,dalam minda ada 360 persoalan tengah ligat diuli berapa minit lagi akan jadi cekodok. haha.

Diantara persoalan2 tersebut yang agak tampil menonjol ialah

dedulu time mengandung harraz,aku ada makan ikan jerung ke? rasanya takde...

dedulu masa mengandung harraz aku ada mengidam nak bela singa ke rimau ke?
rasanya takde...

emmmm...

tapi kenapa ya,si harraz raja menggigit?
pantang hinggap kat badan bibirnya tu,di buatkan macam apple ko okey.
sedap2 dia je gigit,dah tu bukan ada limit,ditariknya kulit tu macam siat daging salai tu hah..tak ko trauma dibuatnya?

huhu..seram eh,betul2 seram..setiap masa lak tu aku ini jadi mangsa..uwaaaaaa..tsik!!
sabar aje la nak..ada juga masanya aku takleh tahan geram,aku balas balik..balas balik bukan pukulan tapi gigitan.hahaha.puas hati aku!!
yeeehaa!

dah tu pandai pulak tu mengelak,laju lari kemain.hahaha..dah la bontot kekiri kekanan mcm punggung itik kalau berlari tu,haha..lucu ko tau tak? 

Harap lepas ni,hilangla cepat tebiat singga kat dlm dirinya tu.hahaha.jahat tau,kata anak singga..*emoji monyet tutup mulut*

Tetapi part ini lah nanti yang akan menjadi kenangan manis yang sangat manis buat kita kan?..huhuh..Ya Allah panjangkan umurku,agar aku dapat membesarkan dan mendidik amanahMu ini dengan sebaiknya.amin

Muhammad Al-harraz



-Sekian Terima Kasih-

Al-harraz yang suka gigit


>-<  overdoss cute ...hahhah


-Sekian Terima Kasih-

GILA EMOJI

Emoji..
tahu dak emoji? kenal dak?
jangan kata ko  tak kenal pulak ,mai sini nak sodok lubang idung.haha
emoji yang femes kat memana tu la,
sekarang sikit sikit emoji kan?
malas nak menaip sent emoji je,settle ! janji ada..
komen gak kan?pas tu aku pun p like
ko pun suka..
waaaaaaa..
hati bagai tumbuh lalang kan?
haha
Cerita pasal emoji ni,aku sebenarnya ratu emoji..kahkahkahkah
ea?asal aku ketawa?
*emoji monyet tutup mulut*
aku kalau taip emoji senyum tu kan,otomatik bibir pun senyum tau,tu belum lagi tu kalau emoji meneran tu macammana pulak?cuba ko bayang..gile tak comel
tengah meneran tu...aku meneran pun comel.wakakaka
*emoji ketawa keluar air mata*
Ah,malas la nak cerita bebanyak pasal emoji ni..
aku nak bagitau sebenarnya aku
kalau nampak emoji mcmna muka emoji begitu la memek muka ku jadinya haha
*kenapalah entry kat blog tak boleh buat emoji,kalau buat gak jadi kotak-kotak segi -segi kan?
tsikkk!!
☺️✌️ eh?


-Sekian Terima Kasih-

SIANG TIDUR MALAM BERJAGA

AIK?
dah jadi security ker?
amboiii mak minah,soalan ko kemain ea?takyah nak perlii sangat ea,
Tsik!!! * emoji mata berair*
Bukan apa,sejak beranak dua ni,masa tidur selalu nak kena ikut cara anak tau,
mata mak ni dah berlingkar lingkar macam lingkaran racun nyamuk tu,
bayang kan,kalau duduk sebelah panda dah tak kenal mana mama mana panda
sampai gitu sekali kan?
*emoji mata tutup mulut nganga*
tengah meggingat lettew kan?hahhaha
*emoji jelir lidah*
mama tak mula cerita pasal nak bongsu mama si "muhammad al-harraz" yang mama sll terbayang macam lollipop tu kan? yang comel giller kentang tu?
hah,next enty la mama citer yea..
citer sekarang kang risau pulak ko tak habis baca dah tekan "X"
kan?
Takpe takpe kita cerita next entry okey
sekian untuk kali ini :)
daaaaaa 
*emoji bibir muncung sembur love *
hahaha
MUHAMMAD AL-AL HARRAZ *intro dulu*
anak bongsu mama yang manja,


-Sekian Terima Kasih-

BOLEH TAK KALAU TAK SUMPAH SUMPAH?

Masa lapang ambik tab,buka pesbuk
scroll senyum
scroll lagi sedih
Scroll lagi geram
Scroll lagi menyampah
Scroll lagi jumpa sumpah seranah
hoh?
yang tak tahan bab sumpah seranah tu,perlu ke nak bagitau semua org aib sendiri?
wakdol samdol betul la..
kadang2 yang sedihnya tu kawan yang kita kenal buat macam tu
nak block,serba serbi adabi jadinya
tapi tak sukanya..
buat diri sendiri jadi negatif je lelama..
Nak buat dont no?
esok2 jumpa lagi..
Tapi takpe,
'im always be positif"
kawan tetap kawan 
harap suatu  hari nanti, dia akan sedar kesilapnnya..
amin.


-Sekian Terima Kasih-

Uwaaaaaaaa!!! suspen tau!!

Perghhhhhh...
pitam je tidak sesubuh ni..
Mana taknya nangis dah,
guling2 dah,tonyoh2 kepala dah..
semuanya dah! 
ok titik! jangan nak mengarut lelebih!!
Mana tak nya kalau dah nak 2 jam log ini blog tapi blog tak jumpa
haih???
log in tu dapat,.tapi dia bagi buka profile baru..
aik?? 
pasal ini lah aku kena tonyoh kepala..
org kata tak baik,main kepala..
tapi sapa suruh bebal kan?
ambik ko! aku gasak dgn mouse tu..
aduhaii..,maafkan aku kepala ku..
setelah masuk 2 jam aku menahan segala kesedihan dan kepanikan serta 
berhempas pulas memulas segala yang boleh dipulas..
Alhamdulillah..
rupanya mak salah email..
macam nak je tikam diri..
mencik tau!!'
fuhhhhhh legaaaa
sapa suruh update blog setahun sekali kan ? pas ni tahun depan kita jumpa lagi 
ahakssss...
bye alls

Wajah makcik 2015 ..
ahaksss..

 sila jangan tenung..
bluwekkk!! mcm org nak tenung..
hahahaha..


-Sekian Terima Kasih-

COPYRIGHT,DOODLE, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY ARINA SHAMSUL wink